somon cu legume, orez si red curry
Meals in minutes, cam asta e principiul de baza chez nous de cateva zile. Duse-s vremurile cand slugaream cu orele deasupra aragazului… oh wait, I’ve never done that:) Deci… daca inainte easy peasy era all about mancare preparata intr-un interval decent de timp, cu minima pricepere si maxima usurinta, acum cred ca suntem ceva gen expres, tzac-pac, una-doua. Ma oboseste teribil gatitul, ca dealtfel orice activitate pseudo-fizico-intelectuala, dar refuz sa ma las, fac ce pot, in cele x minute pe care le petrec in picioare, cu muschiuletii tremurandu-mi precum piftia in noaptea de revelion.
So, daca vreti, sa zicem, o cina in 10 minute tops, luati de-aici: o punga de legume congelate thai, dezmortite in tigaie cu vreo cateva linguri de ulei de masline. Peste ele – vreo 3-4 linguri de orez basmati. O lingura de pasta red curry (au la Mega Image, la raftul ala de exotisme, e cheap si yum). Plus doua bucati de file de somon, taiate fasii generoase. Apa cat sa le acopere si inabusim cu capac, pe foc mic, pana-i orezul gata. Sare, piper si o lamaie verde maricica, stoarsa de toata zeama peste mancarea noastra. Cam asa. E foarte bun si rece sa stiti. Si lamaia aia verde, in combinatie cu pasta curry, ii da o aroma tare placuta.
Si pentru ca e luni pentru voi (mie nu mi se pare, zau), va doresc o saptamana usurica.
tags: cina, curry, dinner, lunch, mancare thai, orez, orez basmati, pranz, red curry, somon, stir-fry 11 comments »
February 7th, 2011 at 11:34 am
si tie o saptamina cit se poate de usoara ,desi esti”grea”:) si lorelai face precum ghioceii,primavara!:)noi o sfatuim sa-si tina capul la cadurica insa,sa se mai inarmeze cu “putintinca rabdare”.
mincarea-i tare yummy,te felicit ca inca mai stai in picioare in fata aragazului,e un efort mare,take care!:)
February 7th, 2011 at 11:35 am
draga ana, ma uimesti cu energia ta. eu, desi, nu am avut probleme cu sarcina, nu am facut mai nimic. sper sa ramai asa, pt ca sincer, nu imi place sa gatesc, dar blogul tau ma face sa uit asta. o zi frumoasa!
February 7th, 2011 at 11:50 am
Somonul e crud sau afumat? Mersic. Si iti doresc o sarcina usoara in continuare si multa sanatate.
February 7th, 2011 at 11:56 am
Hm… Nu zic ca orezul asta nu suna bine, da’ mai bine mi-ai dai o idee despre ce gatesc eu diseara pentru tot restul saptaminii, in contextul in care nu pot ridica bratele mai deloc, stau cocosata si nu rezist in picioare mai mult de 30 de secunde. A, si noi nu mincam orez, cartofi, vita, porc, iar salatele nu se preteaza, ca nu rexista 3 zile la casoleta. Aud?
(ce bine ca misuni, vezi ca daca aud ca te pleostesti, dau iama iar, si de data asta aduc ce stiu eu!)
Millions of hugs!
February 7th, 2011 at 11:56 am
bianca, e crud. eu cumpar de regula file de somon congelat de la real, e cam 18 lei un pachet de 500g care contine 4-5 bucati. mi se poare a good deal.
February 7th, 2011 at 12:07 pm
Ioana, ce sa zic, ur ass is sorrier than mine, I give you that:)) Eu macar am maini. Dar what’s this cu noi nu mancam cartofi, orez, vita, porc??? Are you even human?:))
Deci eu zic sa faci un one pot cu pui – poate un chicken curry ca sa fim in tema, saaaau un chilli con carne – uite aici reteta, stiu ca e cu vita, dar I dare u! – http://easypeasy.ro/2010/11/chilli-con-carne/, vezi ca asta-i genul de mancare care cu cat sta mai mult, cu atat e mai buna:D
Si, desigur, sfanta ciorba, o oala mare iti ajunge o saptamana:D
In finalul epopeii, te astept oricand sa ma “calci”, no need to bring anything, afara de your lovely self:)
February 7th, 2011 at 4:01 pm
daca ai energie sa pui la cale mancarici gustoase cred ca e de bine :). hugz, ai grija de tine, nu te obosi!
February 16th, 2011 at 7:31 pm
Eu azi am fost la Real Cotroceni si am avut pe lista si somonul de care spui tu,din pacate nu am gasit,iar femeia de la raionul de peste s-a uitat la mine ca la masini straine cand am intrebat-o despre “somon congelat… 500 gr, ~ 18 lei…” sigur real sau auchan?Ma gandesc ca realul are la toate magazinele aceleasi sortimente, nu?
February 16th, 2011 at 7:38 pm
ana, sigur la real, chiar la real cotroceni. data viitoare ii fac si poza. pachetul e negru cu poza somonului pe el.
February 16th, 2011 at 7:43 pm
da, poate cu poza e mai bine,macar stiu dupa ce ma uit, multam.
La raionul acela mare de peste, unde are si congelat si proaspat, ca ma gandesc ca in alta parte nu are cum sa fie
February 16th, 2011 at 8:13 pm
da, la ala, in primul frigider vertical dinspre pestele varsat. aaaaah, abia am dovedit o punga acum cateva zile, ce rau imi pare ca nu i-am facut poza… ma tot uit pe net, dar nu gasesc ambalajul cu pricina:p