linguine integrale cu pesto de casa, muguri de pin si fructe de mare
Asa rar mi se intampla sa ajung acasa devreme si sa mai am si chef sa ma pun numaidecat pe gatit, ca trebuie neaparat sa “documentez” bunatatea asta de mancare, scaldata in lumina calda a dupa-amiezei. Nu-i mare chestie si precis mai exista pe undeva prin arhive, dar ma folosesc de faptul ca e an all time classic ca sa va vorbesc despre noile mele paste preferate – cu pesto si creveti. Intr-o zi o sa va arat unde se mananca cele mai bune asemenea paste la restaurant in Bucuresti, dar for now, astea-s facute de mine si nu-s half bad:D
Intai facem pesto de casa, ca e way better decat ala de la magazin. You know me, nu ma fasolesc anapoda si cumpar adesea ready-made, insa cand e vorba de pesto, e mult mai bun ala pe care ti-l faci singur. Eu am pus busuioc, patrunjel, chilli, sare, piper, ulei de masline si parmezan. Ce-as face diferit data viitoare? Pai n-as mai pune parmezan, tocmai am decis ca nu-mi place sub nicio forma si in nicio mancare:p
Odata gata pesto-ul, fierbem pastele (eu incerc sa ma dau pe de-alea integrale, daca tot mananc tone). Crevetii si scoicile congelate le dezghetam frumos intr-o craticioara cu unt si zeama de lamaie. Intr-o tigaie maaare punem oleaca de ulei de masline, turnal pesto-ul si 2 kg de muguri de pin (my idea of a joke, de fapt am avut cam doua manute mai mici), amestecam putin sa se maroneasca lejer mugurii si-apoi turnam pastele fierte si bine scurse peste. Toss toss acolo si la coada dres de sare si piper. Fructele de mare se pun cand sunt pastele gata si nu se amesteca prea mult, ca sa nu se terciuiasca aiurea.
Spice addicts ca mine mai pun in farfurie o lingura de chilli si niste busuioc proaspat. Enjoy!
tags: cina, creveti, dinner, fructe de mare, integrale, linguine, muguri de pin, pasta, paste, pesto, scoici 18 comments »
August 6th, 2010 at 2:56 pm
+ rosii uscate!
u know me, snoaba =))
August 6th, 2010 at 3:01 pm
+ rosii uscate daca va plac, mie nu, deloc:p
August 6th, 2010 at 3:02 pm
ah si am uitat sa zic ca era si-un catel de usturoi in pesto ala…
August 6th, 2010 at 3:09 pm
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp! Paste integrale de unde ai cumparat? Am incercat Mega si Kaufland si only spaghete 🙁
August 6th, 2010 at 3:12 pm
DM au unele ieftine si bune.
August 6th, 2010 at 3:16 pm
multumesc fumos! going shopping now 🙂
August 6th, 2010 at 3:18 pm
Da, DM si cred ca gasesti si la Mega Image din gama aia cu D… uff, imi scapa acum numele:p
August 6th, 2010 at 3:39 pm
pastele De Cecco?
toti chefii italieni cu care am vorbit (adica 2 :)) mi-au zis ca pe astea le folosesc (si ca-s mult mai bune decat Barilla, ofc :p)
August 6th, 2010 at 4:09 pm
Daca nu-ti place parmezanul poti sa-l inlocuiesti cu Pecorino in pesto
August 6th, 2010 at 4:54 pm
asa ma, de cecco! alea sunt!
August 7th, 2010 at 10:37 am
si tata tot paste integrale foloseste 😀 cica se descompun mult mai usor si nu se lipesc de stomac si intestine 😀
August 10th, 2010 at 11:46 am
Muguri de pin unde gasim? 😀
August 10th, 2010 at 12:06 pm
la Real:D
August 10th, 2010 at 4:12 pm
si in piata matache
October 23rd, 2012 at 12:36 pm
Buna,
La pesto ai folosit un vas de la Multiquick 5? Care?
Multumesc.
October 23rd, 2012 at 1:23 pm
hmmm… nu prea stiu ce e multiquick 5, eu am un multiquick vechi si folosesc unicul lui vas cu cutit tocator.
November 7th, 2012 at 1:09 pm
Mersi pt raspuns. Am facut si eu pesto la braun si a fost ok.
As vrea sa te mai intreb ceva de tel. Ce bol folosesti atunci cand folosesti telul de la braun (pt albusuri, frisca etc)? un bol foarte adanc si ingust sau un bol mai larg si mai putin adanc?
Avand in vedere forma lunga a lui multiquick cu tel, mi se pare aproape imposibil sa folosesti un vas larg si mai putin adanc.
Dar in acelasi timp nu am gasit un vas foarte adanc de inox, decat de plastic!
Poate ai vreo sugestie.
Multumesc.
November 7th, 2012 at 1:13 pm
Eu folosesc chiar vasul special pentru tel de la Multiquick, ala adanc, ingust si din plastic.