o cina mai putin obisnuita

somon

Era ceasul 9 cand Pufix-the-man veni de la sala cu o puppy eyes si foame de lup. Eu, ca o sotie minunata ce sunt, desi as fi preferat sa ma uit la Courteney Cox THS pe E!, nu l-am bombanit catusi de putin, doamne fereste, m-am dus si i-am facut mancare foarte buna, dupa principiul raid the fridge, save what can be saved, only the strong survive… the works!

busuioc cu ulei de masline, lamaie si condimente somon cu sos de busuioc si crevete

Aveam niste busuioc si niste somon congelat, asa a inceput nebunia. Am tocat busuiocul si l-am balmajit intr-un castron cu niste ulei de masline, zeama de lamaie, piper cayenne si sare grunjoasa. Am pus bucatile de somon intr-o tava si am turnat pe deasupra sosul de busuioc. Am ornat cu cate un crevete si o feliuta de lamaie. Acuma, ce sa punem langa, ma intrebam eu, rascolind, dupa cum ziceam, frigiderul. Am gasit intr-un final un borcan de fasole verde, asa ca am daruit tava cu cateva pastai, garnisite cu usturoi si marar. Am mai gasit o rosie si niste branza proaspata cu care sa o umplu. Si ca sa ne si saturam, am mai pus in tava doua felii de toast cu unt si mozzarella intre si peste ele.

rosie cu branza paine cu unt si mozzarella

Si asa s-a umplut tava. Oleaca de sare si piper, un strop de ulei de masline imprastiat all over si la cuptor cu ea. Vreo 15-20 de minute la foc potrivit, cat sa se patrunda pestele, sa se topeasca untul si mozzarella si sa se rumeneasca rosia umpluta.

tava cu de toate tava cu de toate, after

Pe principiul geanta nu se asorteaza cu poseta, cand ai un frigider plin cu random stuff poti fi oricat de creativ, ca sigur iese ceva grozav. Enjoy!

Later edit: mancarea asta merita poze mai frumoase. Nefiind:p

tags: , , , , , , , 5 comments »

5 Responses to “o cina mai putin obisnuita”

  1. Zazuza

    ce mambo jumbo simpatic! mi-ai facut pofta de peste acuma…

  2. Ada

    Tare draguta “amestecatura”! Mai ales ca imi place foarte mult sa ciugulesc din mai multe bunatati la aceeasi masa!

  3. powerpuffcookie

    da ada, asa zic si eu, avem cate putin din fiecare, e like a healthy version of the super-sampler:))

  4. Misaki

    Ah, ce pofta de creveti mi s-a facut! Creveti cu…mango si busuioc! :)) I’m the queen of weird combinations 😀

  5. cookie

    @misaki: make that mango chutney and i’m in:))

Back to top