unde s-a ajuns, dom’le

Câteva lucruri care nu “se merită” a fi făcute la tinerețe, după cum am ajuns să constat eu la bătrânețe maturitate: 1. tatuaje (pericol strașnic de tribale, semne chinezești și tramp stamp cu numele primului gagic), 2. fumat (mhm, mai ales de-ăla) șiiii 3. a big, phat, makeup obsession (das expensive, man!)

Ani de zile n-am prea știut exact cu ce se mânâncă asta cu machiajul, nici acum nu-s vreo expertă, doamne ferește. Dar măcar acum pot să zic că am testat destule lucruri încât să știu pe ce să dau banii mei adulți 🙂 Am acasă o colecție colecțiuță de produse agonisite în ultimii ani și cum de 3 zile ceva vreme o ard mai minimalist așa, mă paște un decluttering de toată frumusețea. În acest scop, am făcut azi un inventar și am ales acele smacoline fără de care nu mai pot trăi, my holy grails, favoritele mele absolute de uz zilnic. Despre aspiraționale o să scriu la sfârșit. Deocamdată o luăm metodic, cu accesate accesibile.

SKIN CARE

Tenul meu este uscat. Uscatuscat. Uscatuscatuscat. No luciu, nada. Toate produsele alea științifico-fantastice care pe alte fețe dau strălucire, circa glow from within, știți voi, pe mine arată ca cel mai mat lucrușor. Fața mea suge. Suge cu lăcomie cremă, suge fond de ten, ulei, orice. Așa că nu folosesc alte chestiuni de spălat pe față în afară de apă. De ceva vreme am început să mă și măscăresc, există o groază de măști, încă nu m-am plictisit să le încerc, în căutarea uneia care să-mi schimbe viața. Demachiatul se întâmplă numai cu apă micelară. Preferata mea este Bioderma Hydrabio, pe care o alternez cu cinstita și mai ieftina Garnier-aia-roz. Pentru ochi folosesc demachiantul de waterproof de la Balea, marcă proprie DM. Nu că mă zgârcesc, ci pentru că deși am încercat și altele, mai scumpe și mai fancy, m-am întors la ăsta ca fiind cel mai bun, eficient și non usturător demachiant de ochi de pe planețică.

Foarte greu mi-am găsit crema de față a visurilor mele. Am rupt în două Sephora, L’Occitane, mărci de supermarket, dar și mai scumpuțe, gen Apivita. După aia am descoperit produsele Kiehl’s și m-am liniștit. Deocamdată, căci și la adresa lor am niște reproșuri (cum ar fi faptul că unele conțin parabeni, dafuq!). Folosesc zilnic Kiehl’s Ultra Facial Moisturizer și tratamentul de ochi cu avocado, sunt magice de-a dreptul. Pe genul “pielea mea nu a arătat niciodată mai bine”. De asemenea, storc de puteri două mostre de ser de față pentru zi și noapte, visând să-mi cumpăr câte o sticlă mare din fiecare, pentru că sunt viața pe băț, dar costă cât o mașină la mâna a doua.

Finalmente, ieftin și bun, uleiul de cocos presat la rece, de la Solaris. Magic și de nelipsit, din cap până-n picioare și în tigaie, la o adică.

ESENȚIALE

A se vedea poza de deschidere. Astea-s măscările fără de care nu ies, efectiv, din casă, nici până la Lidl. Avem așa:

  • Primer – am folosit ceva vreme, acum nu mai folosesc. Rutina mea de prepping este asa: aplic ghebos cremă hidratantă, masez, stau 5 minute. Repet. Uneori până la 4 aplicări succesive, pentru că am constatat pe, vorba aia, pielea mea, ce diferență URIAȘĂ face o hidratare corespunzătoare, adică, practic, excesivă. Pe post de bază folosesc apoi MAC Strobe Cream în varianta mai mică, de travel, cea fără culoare. De ce varianta de travel? Pentru că, în mod dubios, este mai ieftină per gram decât cea full size, așa că why the hell not.
  • MAC Face And Body Foundation – amazing shit! O adiție recentă la colecția mea (o să vedeți acuș ce foloseam înainte), acest fond de ten este ceva de nedescris, nu e altul ca el, mai ales pentru ten uscat, și, credeți-mă, am încercat grămezi, GRĂMEZI de fonduri de ten. Puțin despre preferințele mele, ca să vă faceți o idee despre relevanță: nu-mi plac fondurile de ten full coverage, prefer baze light, cu finish natural, pe care le “ajut” cu un concealer bun. Vreau ca pielea să arate a piele, nu mă deranjează micile imprefecțiuni. Pe cât se poate, încerc să obțin efectul cel dewy, ceea ce se dovedește challenging în vasta majoritate a zilelor. De ce iubesc Face And Body? Păi pentru că e un fond de ten lichid, pe bază de apă, care se aplică cel mai bine cu degetele (simplitate, j’aime!) și arată ca și când nu ar fi, dar mai bine. Este buildable, adică poți da strat peste strat, în funcție de acoperirea pe care o vrei. Dacă faci asta, însă, trebuie să ai răbdare să se usuce fiecare strat în parte înainte de a veni cu altul deasupra. O să vedeți că are o textură ciudată. Când îl pui pe față este lichid, dar pe măsură ce îl manevrezi, devine extrem de lipicios. Ăla e momentul când e important să-l masezi bine în piele. Prima oară când l-am încercat într-un magazin MAC, mi l-a aplicat o fată nepricepută cu pensulă plată și n-a fost deloc bine. Seriously kids, don’t try this at home. Nici cu beauty blenderul nu e fiță, că o să absoarbă toată apa din fondul de ten și o să rămâneți pe față cu fix nimic. Dar dacă îl folosiți așa cum au intenționat creatorii lui, adică oarecum violent fizic, cu mâinile toate, ce obțineți este prefecțiune pură.
  • MAC Prolongwear Concealer – o altă categorie la care am încercat zeci de produse. De la high end până a supermarket. Again, nu există altul ca el. Concealerul ăsta este unul lichid, lejer, dar foarte acoperitor. Nu usucă zona de sub ochi și daca este aplicat așa cum trebuie (în strat subțire, cu beauty blenderul, m-aș hazarda să zic), nu se strânge în ridurile fine, nu se brânzește și rezistă minunat toată ziua. Pentru imperfecțiuni pe piele există variante mai bune, dar eu am rămas la el și pentru asta, deoarece îl găsesc good enough, chiar dacă nu are acoperire 100%. Singurul downside este că ambalajul este o sticlă de sticlă cu pompiță, care dispersează mult prea mult produs pentru o singură aplicare. Ăsta este și motivul pentru care foarte greu m-am hotărât să-l cumpăr, dar m-a descurcat o fată deșteaptă de la MAC, care m-a învățat să folosesc o cutiuță de mostre în care să pompez, folosind cantitatea respectivă pe parcursul a 2-3 zile. Brilliant! 🙂
  • Dior Iconic Mascara Waterproof , în nuanța 090 Extreme Black. Cred că ăsta a fost primul produs high end pe care l-am cumpărat în viața asta. Și de atunci am rămas cea mai fidelă fată. Nu am nici măcar cea mai mică intenție să-l schimb vreodată cu altceva. Este efectiv perfect, din toate punctele de vedere, de la staying power până la culoare și separare. Best of the best forever. Ca să zic așa.
  • Un blush foarte natural, aproape imperceptibil, într-o nuanță caldă. Mai caut, mi-ar plăcea unul luxos, dacă tot e singur în categorie. Însă până atunci sunt foarte fericită cu NYX Powder Blush – nuanta Angel. Costă nimic și este exact ce vreau. Un fe de flush meets bronze, cu stralucire extrem de subtilă și textură fină, nu cretoasă. Mai am și alte blushuri preferate, o să vi le arăt, dar ăsta este “invariabilul” pe care îl port zilnic, singur sau sub un altul.
  • Bază de unghii Chanel Protectrice. Am o colecție imensă de lacuri de unghii, ăsta e domeniul meu. Baza asta trumps everything. Într-un strat e bună de pus sub ojă, în trei e cea mai frumoasă manichiură naturală ever. Nu sunt fără ea niciodată.

MOFTULEȚE

  • Bază iluminatoare Clarins Instant Light, nuanța 01 Rose. Pot să trăiesc fără ea, but where’s the fun in that? 🙂 O folosesc ca atare, sub fondul de ten, sau o amestec cu acesta pentru niște luminozitate în plus.
  • Bază iluminatoare L’OREAL Lumi Magique. Un fel de MAC Strobe Cream mai lucios , fără proprietăți skin care și, surpriză, mai scump. Atenție mare, btw, verificați întotdeauna prețul pe gram, pentru că unele produse “ieftine”, de supermarket, sunt, de fapt, mai scumpe decât cele high end. Își face treaba L’OREAL-ul ăsta, o să mai cumpăr.
  • MAC Waterweight Foundation. Este super fiță acest fond de ten. Tot lichid ca Face And Body, dar cu calităță remarcabile de îngrijire a pielii (including SPF 30), plus ceva efect de blurring al porilor și ridurilor fine, ceea ce nu e deloc de lepădat. Și pe ăsta o să continui să-l cumpăr, pentru că are acoperire mai mare decât Face And Body și un finish mai elegant, catifelat așa, nuș’ cum să zic. Nici ca el nu mai e altul, de la alte mărci.
  • MAC Next To Nothing Face Color. Curat moftuleț. Dacă este ceva din ce am menționat până acum, fără de care mă văd experimentând viața, această cremă colorantă este ceva-ul. Nu că nu ar fi mișto, coz it is, dar este absolut ne-necesară. Da’ complet. Nu este un fond de ten, dar nici un primer. E undeva între și între. Se poate aplica sub fond de ten, peste el sau ca atare, singurică. Nu merge aplicată cu degetele, pentru că are o textură geloasă care separă pigmentul de rămâne pe degete tot. În schimb, se dă bine de tot cu beauty blenderul umed. Ce face? Dă o luminozitate faină așa. Un fel de filtru peste fața omului. Am ieșit din casă doar cu ea, fără fond de ten, în zile în care pielea mea arăta decent(ish). Se poartă frumos, dar dispare la un moment dat.
  • Originalul Beauty Blender. Pentru fond de ten si concealer, dacă vrei o aplicare next level. Sunt fonduri de ten care nu se pretează (vezi Face And Body), dar pe vasta or majoritate le face să arate flawless. Merită banii, dacă ești în stare să ai grijă de el. Eu îl spăl după fiecare utilizare și îl am de vreo juma de an. Arată ca nou.

 

  • Physician’s Formula Bronzer, Light. Nu îl folosesc prea des, nu sunt big on bronzy faces, așa că probabil o să-mi ajungă o viață. L-am cumpărat pentru că a zis o fată de pe YouTube… gen.
  • Milani Baked Blush, celebra nuanță Luminoso. Pe mine e pur și simplu portocaliu. În rest, numai de bine. L-am văzut virând și în roz pe unele fețe, dar eu n-am avut noroc.
  • KIKO Milano Shade Fusion Trio Blush, 04 Peach. Minunat acest produs foarte ieftin, cu aspect și calitate de scump. Nu se găsește în România, dar dacă aveți drum prin Italia, neapărat intrați într-un KIKO și umpleți o sacoșă. Paranteză: produsele de față suck balls, dar fardurile de ochi, blushurile, ojele, sunt the bomb.
  • Bobbi Brown blush pudră, Pale Pink. Abia m-am îndurat să mi-l iau, dar îmi dorea un roz absolut. Descrierea oficială este “bright pale pink”, ceea ce sună bizar, dar fix asta este. Un roz țipător pal. Culmea! Mă dau cu el din când în când, atunci când mă simt frisky destul.
  • Pensule Real Techniques. Cea  grăsană, de blush, e preferata mea. Mai am câteva de ochi, sunt ok, își fac treaba, dar nu aș zice că nu-s altele mai bune.
  • Paletă Too Faced Sweet Peach Eyeshadow. Love it, use the hell out of it. Am foarte multe farduri mono de la diverse branduri (MAC, NYX, KIKO, MUFE), dar dacă nu am chef să scobesc în grămadă, deschid paleta asta și găsesc în ea ceva pentru orice mood.
  • Paletă Bobbi Brown Navy Nude. Preferta mea din toate timpurile, între altele pentru că are nuanța perfectă de bej satinat pentru pleoapa mobilă, după cum și un pătrățel bleumarin închis mat, pe care îl prefer oricând unui mat negru. Sadly, nu se mai produce, așa că o drămuiesc cât pot.
  • Tuș gel Bobbi Brown. Perfecțiune pentru cineva ca mine, care consideră că tușul lichid este one big mess. Îl folosesc atât pentru tightlining, cât și pentru ochi de pisică. Nu mânjește și e mat. LOVE it!
  • Rujurile MAC Patentpolish și MAC Versicolor Stain. Îmi place să cumpăr rujuri, deși nu mă dau cu ele. Acest comportament deviant trebuie să înceteze. Dar nu chiar acum.

ALTELE

  • Șampon Kerastase Dermo-Calm pentru păr uscat. Îl folosesc de zece ani or so, orice altceva îmi face probleme. Curat holy grail, merită toți banii. Produsele Kerastase în general îi merită. Nu o să mă convingă nimeni că un păr arată la fel de bine dacă e spălat cu supermarket stuff. Nu zic că nu sunt branduri drugstore care fac treabă bună, dar la șampon & such nu aș precupeți. E mare, mare diferență.
  • Pastă de dinți i-White. Se găsește în Sensiblu. E super mișto. Sunt deja la al treilea tub.
  • Apă de parfum J’Adore, de la Dior. Parfumul meu de ani și ani de zile. Cu un bref intermezzo de nebunie în perioada cu sarcina & shit, când făcusem o pasiune pentru niște dulcegării maxime. Bine c-a trecut.
  • Ojele Mavala. Senzaționale și super affordable. Ce îmi place cel mai tare la ele, pe lângă finishul absolut impecabil, este sticla mică. Ajungi să termini o ojă, ceea ce e wow. Nu am înțeles niciodată ojele gen OPI, care se vând în sticle cât un pahar de iaurt. Mavala are și produse de îngrijire, după cum și un top coat de uscare rapidă care e grozav de bun. În poză este nuanța mea preferată de roșu dintre toate roșurile pământului, se cheama Paris, ce să vezi 🙂
  • Autobronzant spray de la Bioderma. Pentru un bronz extrem de light, obținut fără eforturi supraomenești de aplicare.
  • Geluri de duș Le Petit Marseillaise. Le am pe toate. Le ador. Cel din imagine, cu trandafiri și what not, este preferatul meu. Close seconds: cel cu migdale și cel cu floare de portocal.
  • Nivea sub duș. O M G. Produsul ăsta mi-a schimbat viața mea de leneșă care nu se dă cu cremuță pe corp. Cea mai tare chestie ever. Aș vrea sa existe mai multe variante, că mirosu’ ăsta generic de Nivea îmi aduce aminte de comunism, dar na, nu poți să le ai pe toate 🙂

Cam ăsta e arsenalul meu de beauty-criză, capsula mea de lucruri fără-de-care, sau cu vreți să-i ziceți. Dețin încă 364758587 de produse de beauty cărora va trebui să le găsesc stăpâni în următoarea perioadă, pentru că vreau să rămân cu lucruri esențiale, perfecte pentru mine și pe care voi continua să le cumpăr când se termină. La capitolul aspiraționale, visez la niște pensule de păr natural de la MAC (217 și 221), niscai seruri de față de la Kiehl’s, un iluminator lichid de la Becca (tocmai au intrat in Sephora, dar cum nu aveau testere, le-am pus frumușel la loc pe raft) și, poate, un răsfăț cremos sub formă de MAC Lightful C-Marine Moisturizer. Și gata.

Doamne, dar ce de am mai scris. Și ăsta, rețineți, e doar esențialul 🙂 Voi cu ce vă bucurați fețele? Ia să-mi spuneți. Poate mai descopăr ceva 😀

tags: , , , , 10 comments »

10 Responses to “unde s-a ajuns, dom’le”

  1. Teodora

    O me ge! Empatizez la tenul foarte uscat, pe care (aproape) toate fondurile de ten arata mat. Hence, avem acelasi fond de ten, doar ca eu il aplic cu beauty blenderul si arata foarte bine (am dibuit metoda dupa cateva utilizari) 😛 Imi place cum arata si aplicat cu degetele, dar m-am invatat sa nu ma mai murdaresc pe degete 🙂 Baza iluminatoare e una de la Mac, ceva cu Moisturize whatever 🙂
    Anticearcan folosesc Fake up de la Benefit, care e parte anticearcan, parte crema. Paleta de farduri de ochi – Too Faced Natural Love si pana acum UD Naked Basics. Trio blush, bronzer si illuminator de la UD Naked. Sprancenele le fac cu Ka Brow! de la Benefit. Tus gel L’Oreal Inteza care e la fel de bun ca cele de la brandurile high end.
    Visez sa cumpar serurile de la Kiehl, dar stau cuminte ca am primit niste produse faine Princess (si alea au niste preturi de constati ca ai devenit brusc cardiac) si inca nu le-a venit momentul. Sau crema de la Estee Lauder din care am avut doar esantioane si e senzationala. Posibil sa mai imi aduc aminte si alte nebunii 😀

  2. Ciupercutza

    Am visat si eu la pensula MAC 217 si mi-a adus-o Mosu’ in decembrie. E buna, dar nu pot sa zic ca e life-changing. Blenduiesc cu spor si cu ELF daca aia de la Mac nu e curata 🙂 Si nu vad diferenta 😛

    Eu nu m-am impacat deloc cu corectorul de la Mac. Mi l-a aplicat intr-o zi o tipa de la magazinul din Mega Mall si pana am terminat eu cumparaturile, era numai “crevase”, de a trebuit sa intru in prima toaleta si sa-l sterg.
    In schimb, corectorul de la Maybelline Instant Age Rewind nuanta Nude este fix ce-mi trebuie. Imi “sterge” cearcanele instant! Eu mi-l comandam de pe Boots International, dar am vazut ca a aparut si la noi la Auchan.

    Mi-am luat si iluminatorul de la The Balm – Mary-Lou Manizer, cu care m-as da pe toata fata daca as putea, asa de mult imi place 🙂

  3. alexa

    wow, prea multe pt mine; am un ten normal, fara aproape nicio problema (in afara celor cateva cosuri care apara din cand in cand) si imi place sa arat cat mai light, adica fara mari depuneri de fond de ten;
    ce am eu acum in baie/dulapior: APIDERMIN (holy grail), o crema noua, de la hofigal, cu spirulina (e verde si miroase a mancare de caine, zic unii, dar e buna), diverse mostre de creme (la roche posay si avene luate de la farma tei), BB tot sub forma de mostre, serurile de zi si noapte de la khiel, to die for (tot mostre, rotesc magazinele pana o sa ma invete fetele si nu o sa mi mai dea); un anticearcan de la ZELENS (one of the best), unul de la essence (cheap rau de tot, dar bun, pt juma de zi, apoi dispare in ceata); un rimel de la Bourjois (pensula clasica, nu silicoane), un khol de la estee lauder; strugurel de buze carmex (se gaseste in farma tei); creme de ochi bioliv de la cosmetic plant (bunicele); si creme de la creme: CAUDALIE beauty elixir, un spray pe care sa il aplici cand vrei pe fata, si ca stabilizator machiaj, intre crema si fond de ten, sa ti improspatezi fata etc. etc. si nici nu mai cumpar ca in tinerete, dar primeru ala de la MAC il am si eu pe lista sa il incerc, travel size se gaseste in magazin? si tot la categoria primer, iti recomand BARE MINERALS, au ei un primer innebunitor (PRIME TIME BRIGHTENING FOUNDATION PRIMER), scuze ca n-am pus link uri, nu prea ma pricep; ce am mai scris si eu….

  4. Andrada

    Fata:
    Cleanance gel de curatare de la Avene
    Linia F Fluid de zi – ten normal/mixt; Cremă nutritivă – orice tip de ten; Peeling enzimatic cu acizi de fructe – ten sensibil; Ser hialuronic hidratant de la Susanne Kaufmann
    Moon Flower Rose Beige – fluid nuantator de la Madara
    Lotiune pentru protectie solara cu filtru natural, SPF 30 de la Erbaviva
    Susanne Kaufmann este regina cremelor mai ales daca ai un ten atipic. Fetele de la Miobio sunt super de treaba si m-au ajutat intai cu niste testere, asa am putut sa iau decizia corecta.

    Corp:
    Atoderm ulei de dus de la Bioderma
    Unt de corp – Argan Shea Portocală de la Sabio

    Par:
    Şampon nutritiv şi regenerant / păr uscat sau deteriorat de la Madara
    Mască nutritivă pentru păr uscat şi deteriorat de la Sabio
    Perie mare din lemn de fag / cu păr de mistreţ de la Förster’s Natural Products (Miobio)

    Oja Opi, Melkior dar o sa incerc si de la Mavala.
    O sa iau rimelul de care spui, ca inca sunt in cautarea acelui rimel.

  5. alexa

    si am uitat demachiantul care de obicei e bioderma, apa micelara, acum este la roche posay, apa micelara

  6. Ile

    De curiozitate, produse Paula’s Choice ai incercat? I love them, pentru demachiere, exfoliant bha, crema cu spf, ser si fond de ten. M-ai starnit cu rimelul 🙂 Eu am fond de ten PC vechi de vreo 4 ani (tinut in umbra, inchis si umblat rar), e super bun inca. Si 2 chestii de pleoape Bobbi Brown la fel de vechi, still perfect. Love them. PS tenul meu e mixt, dar produse de ingrijire fata mai misto nu am testat. Iar pe corp, uleiul de dus rulz, frate. Bioderma, Roche Posay, Eucerin, ulei sa fie (uscaciunea pielii mele nu se multumeste cu uleiul, dar diferenta e absolut sesizabila). Sampon inca nu am gasit perfect, sa incerc si eu favoritul tau (dar aici mi se pare ca nu voi gasi niciodata – psoriazis pe scalp si par gras).

  7. Eva

    Cu machiajul nu ma prea omor, dar manichiura mi-e intotdeauna on point. În domeniul ăsta, top coat-ul “good to go” de la essie, mi-a schimbat viața. Usucă 2-3 straturi de oja in maxim 1 minut și dă un luciu incredibil, după o săptămână mă întreabă încă lumea la ce salon le fac. Mind you, mi le fac întotdeauna singura.

  8. Anca

    Aaaa pentru seruri super cheap dar super effective eu zic the ordinary! Poti si niod pt sumputzenii dar the ordinary au o gama excelenta. Totul la aroun 10 euro. Totul cu ingredinete trendy clinically proven . Totul nice. Pe serum anti age buffet si matryxyl 10 . Also the bestest crema magneziun smth cu vit c e Awesome si hidratare plus brighening . E un dupe amazing pt cea de ziceai tu de la mac! Ai grja nu vit c in sfere hyaluronics aia e gritty. Si apro de crema maaaxim moisturizing naturally moisturizing factors sau hyaluroninc+b5 ser de la ei. Awesome. Eu iubesc si acidul lactic pt o exfoliere light si o luminozitate de zile mari dar nu stiu cum te impaci cu exfoliantele tu. Anywayz. Daca nu vrei sa faff around cu seruri si cremitze. For the easy days incearca noua crema de fara cu spf de la clinique pep start . Cea in cubulet portocaliu. Light and easy and moisturizing and spf . Cand orice faceam pe fata tot arata fondul de ten eh asta + primerul meu clinique ma mai salveaza. ( the superprimer ofc ) . Eu sunt a skincare fiend nu mai zic ca e groaznic. Cu blushurile eu mai mult merg pe creme
    Dar imi plac cele fresh pink. ( ysl kiss and blush fuchsia desinvolte sau lancome cushion sparkling framboise) . Pudre singurlele carw nu m au dezamagit la blush sunt pupa si clarins dar pur si simplu i got everything i need in cream form :)) a si mai e si cel de la too faced in forma de inimoara ( au o nuanta genul angel si rezita calumea) . Eu cu fardurile de ohi am o pb mi se pare ca sunt inundata cu prostii si culori trendy repetate de 100 de ori asa ca am depotted almost everything si am pastrat in palete custome de la mac 4 colorrul stuff ( blues and green mufe purples and plum ud and mac) plus paleta mea every day ( 4 nuante nude de la diversi mac mufe etc pe care le am pus tot intr o paletuta custom). Mai am negru si arginintiul pt smoky eyes de seara. Dar sa nu intram la creioane si eywlinere pt astea si rujurile sunt un vicu decadent si as putea scrie o pagina intewaga cu sutelw pe care lw am / le am avut sau le vreau ;). Acu minimalist am 2 creioane negre pupa ( best q/price la creioane) unul wp made to last si un kohl cu care ma ajut la smoky sau cand vreau ceva mai diffuses and less sharp. Very intense and black amandoua. Lichid nimic nu se compara imo cu mufe wp aqua smt. Tocmai l au reformulatnsi sunt un pic nervous dar pare la fel de bun. E amazing. E genu de eyeliner care ramane in place dupa skiing , sauna. Dupa alergare dupa orice 🙂 dupa inot nu mai zic. A fost formulat pt asta 🙂 anyway 😉 eu sunt big on ingredients. Cosdna si incidecoder ma satisfac in dorinta mea de chimist amator. Si mereu prefer o crema simpluta cu ingrediente oneste in care sa adaug un pic de ulei.( macese jojoba argan) cam cat am eu nevoie pe moment decat o fitza mega buttery dar fara the antiagaing real. A si sa nu uitam retinoids are the life. De oriunde ( paula choice am avut and loved. The ordinary am acum and love, skinceuticals mai vechi costa o mana si un picior) they do make the difference

  9. d

    Si eu sunt disperata dupa acelasi rimel 🙂

  10. Arina

    O sa incerc samponul Kerastase Dermo-Calm. Am un par foarte uscat, indiferent cu ce ma spal sau de masca, pe timpul verii este si mai rau.

Back to top