briose cu visine. si vorbele cele de bine.
Nu cred sa existe in istoria colaborarii client-agentie-bloggeri un proiect mai misto, mai heartfelt si mai putin grevat de grija banului decat Electrolux Passion4Cooking. Astazi, aceasta grozava initiativa implineste un an. Datorita ei am cunoscut-o pe Lavinia, one of my favorite food bloggers din .ro. Si pe atatia si atatia oameni care mai de care mai faini. Daca doriti sa revedeti, luati de aici, asa a inceput totul: http://easypeasy.ro/2010/12/o-seara-cozy-la-cortina. Iar daca nu, eu doar va zic ca, drept cadou de aniversare, aseara ne-am mobilizat cu totii, bai, dar fix toata floarea cea vestita, de-am copt sincron briose care mai de care, in chip de donatie pentru niste copii sarmani. A fost the muffin marathon, cu live text pe facebook and shit! Nu va pacalesc, exista dovezi! Ah, si azi se lasa cu sarbatoare mare in curte la Cortina, sa va imbracati bine, da? La multi ani, dragi “impricinati”: Electrolux, Golin Harris si fellow food bloggers, a fost un an bun, abia astept sa ne veselim festiv diseara, iar pana atunci va las cu ce-am copt. Meritul este in intregime al lui Mishu, eu “decat” le-am gustat, sa nu fie otravite. Nu erau.
Pentru 12 briose:
- 175g faina
- 150g zahar
- un plic de praf de copt si doua de zahar vanilat
- 150g unt la temperatura camerei
- 3 oua
- visine fara sambure
tags: breakfast, briose, brunch, desert, electrolux, golin harris, mic dejun, muffins, passion4cooking 20 comments »
December 8th, 2011 at 11:07 am
Oui Oui, copier la recette, prester, et puis manger:D danke schone:*
December 8th, 2011 at 1:17 pm
Awww! Abia astept sa ne vedem diseara. Big hug!
December 8th, 2011 at 1:22 pm
Briosele arata minunat, ai un om bun la toate in casa 🙂
Ma intrebam eu asa, in asteptarea motherhood-ului care ma pandeste dupa colt, daca ai vreo recomandare de lectura care ti-a folosit in descifrarea lu’ Iepu. Am incercat Baby Book (scrisa de doi Sears), dar nu m-am regasit in approach. Sugestii?
btw, daca tot sunt aici, ai incercat vreodata sa faci curcan? Adica the entire bird varata la cuptor? Mi-ar suna bine sa fac de craciun si un sfat si in zona bucatariei ar fi nemaipomenit…
Viu la tine cu asteptari de 3-in-1… Iertare!
🙂
December 8th, 2011 at 1:37 pm
dear squiko, ce de mai intrebari:)))) pe rand:
1. carti:
http://www.amazon.com/Happiest-Baby-Block-Harvey-Karp/dp/0553381466
http://www.amazon.com/Healthy-Sleep-Habits-Happy-Child/dp/0345486455/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1323344087&sr=1-1
http://www.amazon.com/Nursing-Mothers-Companion-6th-Anniversary/dp/1558327207/ref=sr_1_3?s=books&ie=UTF8&qid=1323344140&sr=1-3
http://www.amazon.com/Portable-Pediatrician-Practicing-Pediatricians-Development/dp/0060938471/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1323344169&sr=1-2
2. curcan intreg – nop. my nemesis, too:))
cam asa. cat mai ai pana nasti?:D roz? bleu?
December 8th, 2011 at 3:29 pm
Minunat! Si aproape toate sunt disponibile pe Kidle… Sunt pe ele 🙂
Nasc in aprilie. Half way, in cateva zile implinim 20 de saptamani de stat la dospit. Ti-am citit insemnarile de sarcina cu maret nesat si nici nu pot sa iti spun cat am ras si plans… I am mostly hungry and bloated zilele astea, dar alternez cu success si episoade de panica la gandul acului lung si rece in spate, perfuzii sau plans cu sughituri la The Notebook… Lame!
Nu vrem sa stim de roz/bleu, caci eu cred cu tarie ca there is no more genuine suprises in this world, so I wanna have one.. so we stick with green and orange ca merge la comun..
Hai ca las loc si la altii…
I’ll keep you posted with the bird, vad eu cum ii dau de cap, am pus ochii pe un exemplar de 8kile. Daca nu e sa fie o sa fac niste paste vegetariene cu iz de curcan 🙂
December 8th, 2011 at 3:35 pm
eu cred ca e bleu;) ah, sa mai treci pe la mine:D daaa?
December 8th, 2011 at 3:52 pm
Cu sigurata! E frumos si cald acilea… Ne place 🙂 Bleu zici….
December 8th, 2011 at 4:37 pm
Squiko, poate te ajuta oamenii de la Bucate pe Roate cu niste sfaturi despre gatit curcan, ca ne-au facut noua de Thanksgiving doua zburatoare d-astea. Iti pune cookie o pila la ei 🙂
December 8th, 2011 at 9:17 pm
Squiko, nu doresc sa fac spam la prietena Cookie, da’ uite curcanu’ nostru de anul trecut 🙂 http://gulaschsuppe.wordpress.com/2010/12/29/curcan-umplut-pentru-craciun-sau-chiar-revelion/
December 9th, 2011 at 7:33 am
Mishu, mare caracter! Iti multumesc… Cum dau eu de oamenii aceia de la Bucate pe Roate?
Zazuza, minunat! Exact ce imi trebuia… Sa comentez si sa intreb acolo la tine sau in batatura lu’ Miz Cookie?
🙂
December 9th, 2011 at 9:24 am
Cookie, yum pentru briosele voastre!
Si Squiko, mie mi/au placut tare mult ideile regasite in cartile Sperantei Farca. Cred ca ai multe alternative de cumparat on/line. Eu le/am luat direct de pe raftul librariei. Aici iti poti face o idee despre abordarile ei: http://speranta.farca.ro/ .
A, si noi am ales sa nu aflam decat la nastere daca e copilul roz ori bleu. Ziceam ca sa avem un moment cu adevarat minunat 🙂 Ei bine, a fost, dar asta in intregime datorita minunii de a se naste o noua viata, fara legatura cu “nuanta” … La al doilea copil stiam ce va sa fie, iar la nastere sublimul a fost la fel de sublim ca si prima oara. Sa va fie bune cele ce vor urma: sarcina, nasterea si cresterea impreuna!
December 9th, 2011 at 12:26 pm
Squiko, cum vrei tu. io aici oricum intru la fel de des ca la mine :lol:, asa ca e bine oriunde 🙂
December 9th, 2011 at 1:51 pm
anki, iti multumesc, am sa ma uit pe site-ul Sperantei Farca. Nu am auzit de ea pana acum..
Felicitari pentru ambele momente sublime! Nici nu pot sa imi imaginez ce bucurie traiesti in momentele alea…
Eu intotdeauna mi-am dorit o fetita, insa insarcinata fiind tot ceea ce imi doresc este sa fie un baby sanatos si happy. Mult se schimba perspectiva atunci cand devii parinte 🙂 Freakishly wonderful…
December 10th, 2011 at 5:31 am
Daca ne lasa Cookie sa dezbatem la dansa acilea, tocmai la postul cu briose cu visine? Eu incep…
In order of importance cu za bird aud eu urmatoarele:
1. Pieptul sa coace mai repede decat pulpele, deci trebuie sa faci un stuffing pe care sa il vari sub pielea pieptului, sau
my favourite – masatul animalului cu unt aromat cu usturoaie si ierburi sub pielea pieptului.. Yum..
Thoughts?
2. Cam cat se tine la cuptorul electric si boring de aragaz?
3. Pui peste el o folie sau il lasi la liber? Nu se usuca?
Multumim anticipat…
December 10th, 2011 at 1:08 pm
1. recomand masat cu ce doreste caprioara. nu am remarcat pana acum timpi diferiti de coacere intre diversele parti.
2. in principiu vreo 3 ore la 120 grade, ultimele 30 min la 180 :), pentru o piele crocanta. acuma, depinde mult de cuptorul fiecaruia, te adaptezi din mers. nu stiu cum e la gaz insa :(.
3. fara folie. obligatoriu stropita pasarea cu sosul din tava, pe toata suprafata expusa, cam din sfert in sfert de ora cu sosul din tava. OBLIGATORIU. asa iese si estetic si fraged.
punctul 4 de la mine: pentru fragezime recomand folosirea a macar doua-trei linguri de untura. daca nu iti place untura 🙁 nu stiu ce sa zic, cred ca merge si doar cu unt si ulei.
December 10th, 2011 at 1:09 pm
ps: la pct 1. sub piele si pe piele :)).
December 13th, 2011 at 5:42 am
Zazuza, iti multumesc pt guidelines, am notat sarguincios si am sa aplic intocmai. Aici nu prea am unde sa gasesc untura, insa sper sa o dovedesc cu untul.
Cookie, iti multumim ca ne-ai dat spatiu pentru dezbaterea problemei.
Revin cu rezultatele. If you never hear from me again, I burned it 🙂
Va pup!
December 13th, 2011 at 9:55 am
ah, cumpara si tu doi, ca in bancul ala: unul in caz ca il arzi, unul in caz ca nu :). daca e ceva, da o strigare, aici suntem! bafta multa, abia astept sa aud cum ti-a iesit! si tine minte, in bucatarie ai voie sa faci orice :D, asa ca liber la imaginatie! te pup si eu!
December 13th, 2011 at 10:00 am
foaaaa, am uitat ceva foarte important! daca nu ai, fa rost de un ac din ala gros, lung, cu care practic poti coase burta unui pui sau un muschi umplut. este minunat ca test: cand carnea e gata acul patrunde foarte usor in ea, daca intampini rezistenta, mai trebuie lasata la copt.
December 14th, 2011 at 3:41 am
Notat! Am sa execut… 🙂