spaghete cu rosii proaspete si ton la gratar
Observ ca nu va dati in vant dupa peste si e pacat, zau. Nu o sa va tin teoria chibritului despre cat e de sanatos, dar poate va coafeaza ideea ca pestele se face mult mai repede decat orice alta carne, drept care, cand afara-s 40C, iar in orice bucatarie cinstita – 45C, o friptura de ton e gata in doua minute fix, un minut pe-o parte si unul pe cealalta. Daca mai punem pe gratar si felii de lamaie, suntem cat se poate de smecheri. Mai ramane doar sa azvarlim cu bolta friptura peste niste spaghete, sa taiem niste rosii cherry, sa chelim busuiocul din ghiveci si gata-i pranzul. Not half bad;)
Duminica asta am de gand sa gatesc pranz pentru mamele mele (mama si mama de Boo), nu m-am hotarat inca ce sa contina, dar visez la o supa de rosii rece, cu mult leustean. Idei de felul doi, ceva? Sa fie clasic, romanesc… Zazuza si-a anuntat deja intentiile pentru weekendul asta (for which we all hate her ofc:)). La voi acolosha ce se previzioneaza pentru inveselirea burdihanului dupa o saptamana de munca si sandvisuri?
PS: Nu uitati de leapsa, sa ploua cu multumiri;)
tags: busuioc, fish, lunch, pasta, paste, peste, pranz, rosii cherry, spaghete, ton 15 comments »
July 22nd, 2011 at 9:59 am
:))) 😀 iahnie de fasole… :))) rad si glumesc, numai ca eu am prestat cateva we-uri la rand trebusoara aista penca, dom’le, gasca a hotarat ca-i buna si intotdeauna insuficienta… :)))
July 22nd, 2011 at 10:01 am
ooo, imi place cum gandesti:)) iahnie… da!
July 22nd, 2011 at 10:01 am
btw, daca zici de multe ori iahnie cu voce tare, asa-i ca suna dubios?:))
July 22nd, 2011 at 11:42 am
eu nu ma pot gandi decat la gratare in momentul asta :)) si la supa aia de rosii… muama, deja am simtit gustul ala misto, rece, leustenos si imprietenit la catarama cu un ardei iute… cine pe cine ziceai ca hate this weekend?! :))) hugs, dragilor, have fun! muaaaaaaaah!
July 22nd, 2011 at 11:47 am
@cookie: dubios de bun, poate… :)))
@zazuza: si pa mine ma bate un gazpacho….. 🙂
July 22nd, 2011 at 12:49 pm
@orcserver: nu te cred nu te cred, dar sunt dispusa sa ma conving mancand;)
July 22nd, 2011 at 1:28 pm
Sa castige iahniaaa! Alaturi de niste castraveciori murati de vara (ha, ha..sper ca ai pus cookie draga! Daca nu, treci pe la mine sa-ti dau. De fapt, treci pe la vecina sa-ti dea cheia ca eu nu sunt acasa:))) Ii gasesti in frigider, te iei dupa mirosul de marar)
July 22nd, 2011 at 2:13 pm
foaaaaa, ce ar merge o iahnie cu niste castraveciori din aia cum zice Cris 😀
July 22nd, 2011 at 2:40 pm
pestele merge oricind,cel putin la mine,daca imi dai zilnic zic si bogdaproste!:)
pentru week-end inca nu m-am gindit ce fac,dar in frigi nu am decit citiva creveti cruzi si pulpe de pui…vedem noi ce strategie adoptam si ce prajim mai intii!:)
July 22nd, 2011 at 3:12 pm
Sarmalute in foi de vita cu iaurt sau ardei umpluti cu asisderea. Iar la desert o prajitura “a la mama” dar cu nectarine.
July 22nd, 2011 at 5:04 pm
Saramura de crap sau poate plachie de crap.
?
July 22nd, 2011 at 5:46 pm
ba iooooooo…ma dau !…in vant…orice peste , orice reteta…as manca numai peste…
July 22nd, 2011 at 8:03 pm
Mie imi place pestele si chiar asta am facut pt we. Peste foarte simplu, la steamer, cu sos de iaurt.
Soon si “reteta” 🙂
Pupici si sfarsit de saptamana frumos!
PS: saptamana mea chiar a fost plina numai de sandvisuri :(((
July 24th, 2011 at 7:16 am
dom’le, deci? pana la urma si la coada ce ne facem? :))) eu unul prestez oarece varza calita cu ciolan (ca deja am fiert carnosul) si mai am si-un special request de-un pilaf cu pui. voi?
July 24th, 2011 at 8:45 am
noi am gratarit pana la epuizare :)). azi ploua :)). nasol, ca tocmai ne obisnuisem sa intoarcem friptane in canicula :)) deci facem salata de rosii haha