garden party lux. electrolux.
Asta iarna, pe cand burta mea era asa de mare ca abia incapea in sortul albastru primit cado’, le-am cunoscut for the first time in carnita si oasele lor pe fetele din echipa Electrolux. A fost, pare-mi-se, primul cooking session organizat de GolinHarris cu si pentru de-alde-noi-food-bloggerii-ce-ne-mai-place-papica…, si mi-am zis atunci “bai, uite ce chestie misto fac oamenii astia!”. De fapt, v-am zis si voua, aici. Au urmat altele, sh’aletele, si uite cum, la mai bine de jumatate de an since it all started, ma suna saptamana trecuta Roxana-draga-de-ea, sa-mi spuna ca se infiripeaza an all-time-cooking-marathon cu toata floarea cea vestita, un fel de Super Bowl al gatitului de placere. Nu se putea sa lipsesc, nu nu nu. Asa ca m-am milogit la buni lu’ Iepu’ sa babysit (mamiiii, te roog, te rog mamica mea, vreau si io sa ma duuuuc – stiti cum, doar nu tre’ sa va invat eu;), si dus-am fost.
Ei, daca data trecuta era zapada de-o palma in curte la Cortina, de data asta sa tot fi fost vreo 50C la umbra celor doua gratare sfarainde cu care ne-au intampinat mai-mult-ca-perfectele noastre gazde. Eu, nevorbita cum ma stiti (statul acasa m-a transformat intr-un monstru social), am navalit in miezul blogosferei culinare, excelent reprezentate la fata locului, precum gaina in gramada, cu gura pana la urechi si decibelii la mine. Pe aceasta cale imi cer scuze co-gatitorilor si co-mancatorilor mei Mazi, Le Blog Piquant, Placeri simple, Raftul bunicii, blogculinar.ro, gurmandino.ro, Dulcegarii culinare, Bucatar sub acoperire, Cooking with my soul, precum si acelora pe care nu i-am retinut pentru ca-s o varza (dar promit sa later edit dupa ce-mi fac temele:) – da, Carmen-de-la-Electrolux, degeaba ne-am prezentat cu totii ca la sedinta, ca eu asa emotii aveam incat am uitat tot, lame, I know. Ma iertati, oameni buni, pentru scleroza si pentru exuberanta atitudine-desi-n-am-baut-decat-o-bere.
Si-o limonada foarte buna, care ne invita s-o consumam sporit.
De cum am ajuns, am luat premiul pentru cea mai mare mizerie la bancul de lucru. Burgerii mei de curcan au mozolit tot ce le statea in cale, dupa care s-au perpelit la foc iute with a lil help from ma’ man, de atunci fiind cunoscuti drept cei mai urati burgeri de pe fata planetei. Ah, am aflat cu aceasta ocazie ca Electrolux face si tot felul de electrocasnice de-astea mici si indispensabile, like blendere, choppere si mixere verticale, I had no idea. Sunt ultrasilentioase si arata stylish too, cred ca lui Iepu’ i-ar placea de ele, chopperul meu vechi face atata scandal ca te scoala si din morti:p Asa ca e either maruntit patrunjelul, or culcat copilul. Deci… da.
Am terminat repejor. Ceea ce nu ni s-a parut ciudat decat mai incolo, dupa lasatul intunericului, cand unii mai trudeau inca la bucate, pe cand altii o frecau royal pe sezlong sau cu picioarele in piscina. Si pentru asta ne prezentam scuzele.
Am mancat… dar ce n-am mancat! Nici nu mai tin minte! La sfarsitul operatiunii, aveam de-a face cu un bufet cat China, mai ceva decat la o nunta romaneasca. As vrea sa mai tin minte tot, as vrea sa fi putut gusta din toate. Dar asta ar fi presupus probabil o spitalizare mica.
Nu m-am abtinut, sa nu ma intelegeti gresit. Am gustat pe pielea mea urmatoarele feluri de mancare (pe care, sadly, nu prea sunt in stare sa le descriu): niste cartofi cu boabe de mustar, susan, si altele, indieni asa; baghete cu unt, ierburi si mozzarella – perpelite pe gratar in folie de aluminiu – the most awesome thing on the menu!, mai tare ca porcul; speaking of which – porc marinat de Mazi in niste cevauri cu zeama de portocale intre altele; pui marinat de Mihai, cu un fel de salata greceasca alaturi; un peste marinat senzational, despre care mai mult nu stiu sa va zic, dar promit sa aflu; o salsa cu ananas absolut divina; cous cous cu legume si stafide; porumb copt; coleslaw, tzatziki si sos tartar, toate la un loc; ciuperci fripte, cu topping de rosii si verdeata; vinete cu feta si rosii… of, nu mai stiu…
Needless to say ca totul a fost excelent. Si ca ne-am distrat. Si ca am plecat pe la miezul noptii-trecut-de, mai mult de rusinea alora de mai si munceau a doua zi, ca daca era dupa mine si dupa Mazi, ne-am fi asternut pe iarba de langa piscina la o bere si-o poveste toata, pana-n zori.
Ah, si sa nu uit sa va zic de panna cotta buna buna cu care ne-au rasfatat gazdele noastre si care mergea la fix dupa porceala si caldura dupa-amiezei noastre prelungi.
Multumirile le trimit imprastiat catre everybody, de la badica la opinca. Abia astept sa mai facem. Draga Electrolux draga.
tags: blog culinar, bucatar sub acoperire, chez mazilique, club cortina, cooking with my soul;, dulcegarii culinare, electrolux, GolinHarris, gurmandino, Le Blog Piquant, mazi, mazilique, placeri simple, Raftul Bunicii 17 comments »
July 14th, 2011 at 3:03 pm
Ba mie mi-au placut tare mult burgerii tai. Si nu m-am lasat pana nu i-am gasit :D. Si aratau si foarte bine! mmmmm mai vreau
July 14th, 2011 at 3:05 pm
Pentru mine a fost de departe cea mai faina petrecere de pana acum. Iar intalnirea cu voi toti – priceless. Hope to see you all again soon!
July 14th, 2011 at 3:11 pm
Chiar ma intrebam cine o sa sparga gheata cu povestea! Tare frumos mai povestesti, Ana draga, am citit pe nereasuflate de parca nici nu as fi fost acolo! 😀 Ma bucur tare ca v-am revazut si sper sa se mai intample asta cat de curand!
July 14th, 2011 at 3:15 pm
vreau si eu un chopper, e bun la facut pesto? link me cu unu’ dragutz si stylish, svp 😀
July 14th, 2011 at 3:24 pm
Geniala seara, mi-a facut placere sa va cunosc
Pasezi si subsemnatului care a venit fara camera niste poze? Pretty please
July 14th, 2011 at 3:55 pm
ah ce rau imi pare ca n-am ajuns si eu cu voi aseara… 🙁
July 14th, 2011 at 3:56 pm
boo, uite-aici tot felul de dragutzoshenii: http://www.electrolux.ro/Products/Small-appliances/
July 14th, 2011 at 4:00 pm
bogdan, ti-am trimis un transfer pe adresa pe care mi-ai lasat-o in comment:)
July 14th, 2011 at 4:00 pm
lavinia, lovely to see u again too:D:D:D
July 14th, 2011 at 4:00 pm
si mai ales mihai: miruna ta e bestiala:D
July 14th, 2011 at 4:01 pm
florin, bine ca esti in one piece, ne-ai tras o sperietura…
July 14th, 2011 at 4:13 pm
iar ne-ai povestit frumos,drept care iti multumim!:)salut toata echipa care s-a distrat gatind asa delicios cu electrolux la un loc!:)
July 14th, 2011 at 6:58 pm
A fost o seara minunata !! Mi-a facut o placere deosebita intalnirea cu toti cei prezenti. Cat despre burgari zic c-au fost de milioane, plini de savoare.. Cat despre mizerie.. stai linistita ca am continuat-o eu 😉 si sper sa mai avem ocazia uneia si mai mare ;))
July 14th, 2011 at 9:00 pm
Ce forfota pe toate canalele, zboara poze in toate directiile, felicitari, multumiri :)))
Abia asteptam sa ajung acasa sa ma uit la poze ca sunt tare frumoase toate. Mi-a placut mult sa ne cunoastem toti. Si toate felicitarile echipei de furnicutze 🙂
<3
July 19th, 2011 at 10:45 am
Vai ce bine arata tooot… Sunt un dezastru la bucatarie, asa ca ma multumesc cu having fun on your blog along with your cooking.
Am gasit ceva care arata delicios… http://www.joythebaker.com/blog/2011/03/cinnamon-sugar-pull-apart-bread/
Can “we” make that sometimes? 😀
July 19th, 2011 at 5:38 pm
sorry catalina, nu sufar scortisoara:)) altceva n-ai pofti?
December 10th, 2012 at 9:19 pm
[…] la o postare ce sper sa urmeze azi sau maine. E un peste marinat senzational.. ca sa citez din cronici .. Sper sa-l incercati si […]