prajitura cu mure si mere
De doua saptamani ma tot tin sa fac prajitura asta, de fapt, I was secretly hoping s-o faca Pufix in locul meu, dar cand am vazut ca aluziile subtile nu tin, am bagat ieri o sesiune de numaidecat-contractii si uite-asa, azi mancam prajitura (lasand gluma proasta la o parte, evident ca nu e nici intentionat, nici motiv de bucurie, dar da, “contractii” se intoarce).
Zice la reteta asa:
175g unt, plus extra pentru uns tava
300g faina, plus extra pentru pudrat tava
4 mere (cca 800g)
1 lamaie
284 ml smantana de frisca
225g zahar tos, plus o lingura pentru presarat pe deasupra
3 oua
Merele se curata de coaja si de cotor, apoi se taie rondele si se stropesc cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Smantana de frisca se varsa intr-o ulcica si in ea se topeste la foc mic untul, apoi se da la o parte oala de pe foc. Separat se bat ouale cu zaharul, pana se omogenizeaza bine. Chestia asta se toarna peste smantana untoasa si se amesteca bine. La final se toarna si faina, omogenizand cu patima, sa iasa smooth si fara cocoloase.
Coca asta se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. In ea se scufunda rondelele de mere si murele (stiti deja, Auchan). Se presara cu zahar. Se coace prajitura la foc potrivit, cca 50 de minute. E mai buna rece. Cica au turcii o zicala: mananci dulce, vorbesti dulce. Ceea ce va doresc si voua!:)
tags: Auchan, desert, fructe congelate, mere, mure, prajitura, sarcina 17 comments »
February 21st, 2011 at 1:20 pm
cu patima se omogenizeaza, cu patima se mananca. domnu’ Pufix, felicitari pentru asa o prajitura 🙂 si mai ales, pentru grija fara de sotie 😉
February 21st, 2011 at 1:33 pm
dragul de el, da, merita toate felicitarile. pentru prajitura, dar mai ales pentru curajul de a infrunta every day urgia nevestei bestiale pe care si-a tras-o:))
February 21st, 2011 at 1:56 pm
Bai, iar m-ai pacalit, las ca data viitoare vin cu bagaj la voi si mai plec numa’ dupa ce iese de la cuptor treaba colorata cu fructe! Arata the yummest!
February 21st, 2011 at 2:11 pm
ioana, provideritza noastra de smantana de frisca, imi pare rau:( n-a fost cu intentie, ne revansam, promit, stai sa intre LV la facultate sa ma mai eliberez si eu putin:))
February 21st, 2011 at 3:05 pm
bestiala, desigur, in sensul modern de super cool & tare faina, nu? :))
February 21st, 2011 at 3:06 pm
haha, siiiiigur ca da:))
February 21st, 2011 at 3:10 pm
felicitari sotului tau!
eu una o sa ma declar 100% implinita cand o sa-mi aduca si mie sotul ,la pat(gravida fiind) o praji ca asta! 😀 (glumesc)
(pozele cine le face?sunt senzationale!)
February 21st, 2011 at 3:12 pm
pozele eu:D multumesc!
February 21st, 2011 at 3:29 pm
Mishu rullz!
February 21st, 2011 at 4:02 pm
@Mihai: WORD! 😀
February 21st, 2011 at 4:05 pm
bai, mai terminati cu gratulatiile intre voi, Mihaii, ca asa ma suparati de mai mananc o bucata de prajitura:))
February 21st, 2011 at 4:38 pm
felia asta amenintator de …ademenitoare cred ca alunga si contractiile!sotul tau merita toate laudele posibile,a facut-o si cu scop terapeutic,desigur!:)
asa ca tu stai pitita in pat si lasa pe Lorelei sa savureze bucate facute de altii,nu-i de gluma cu contractiile astea!
February 21st, 2011 at 10:49 pm
ce-mi plac zicalele astea turcesti 🙂
poza e de revista, ff faina, de prajitura nu mai zic nimic, sigur e delicioasa.
February 22nd, 2011 at 6:10 am
imi place prajitura si am s-o incerc.eu ce zic de regula si aia fac! keep in touch!
February 28th, 2011 at 7:07 pm
284 ml de smantana? c’mon!! are u kidding me? cum ii masor? ;):):)
February 28th, 2011 at 7:08 pm
cu aproximatie:)) cutia noastra avea 500, am putin putin sub 300. reteta e de pe un site din uk si aia nu au metric system, probabil ca de la asta ni s-a tras:))
March 29th, 2011 at 3:36 pm
[…] mult, dar sa fie aromata si gustoasa. Am cautat putin pe blogurile mele preferate si am dat peste aceasta reteta care ma tenta deja de ceva […]