doua feluri de cod in sos tomat
Imi place pestele alb iute. Da’ iute. Si-asa am facut si de data asta. L-am spiced up zdravan cu Nomu, l-am presarat cu sare grunjoasa si l-am prajit uscat in tigaie, cu atentie mare sa nu-l fac bucati.
Ceea ce nu mi-a iesit insa, asa ca am envizajat doua feluri de mancare. Am calit niste ceapa rosie taiata rondele in putin ulei de masline. Am stins-o cu sos de soia, pe care l-am lasat sa se caramelizeze. Apoi i-am turnat in cap niste piure de rosii gros si un gat de vin rosu. Am amestecat cateva minute si-a iesit asa, un sos foarte gros.
Singura bucata intreaga de peste pe care am reusit sa o salvez am pastrat-o pentru mine (dibs!). Aveam niste cartofi facuti la tava cu o zi inainte (asa, pe genul ‘cartofi taranesti’), peste care am turnat sos de rosii cu ceapa. Peste care am asezat bucata de cod, presarata cu patrunjel verde.
Pe urma, in sosul de rosii ramas in tigaie am mai turnat niste vin si niste soia si-am deversat bucatile de peste harcea parcea. Pe care le-am tot intors pe toate partile in sos, pana a iesit ceva asa, uniform. Am fiert la aburi niste orez, l-am azvarlit in castron cu nitica sare si ulei de masline, peste el am pus pestele si l-am hranit pe Pufix-the-man abia intrat pe usa, ca o sotie deosebita si responsabila ce ma aflu (n.b. I wasn’t saving the best for me, pur si simplu Pufix nu are voie cartofi:p).
tags: cartofi, ceapa caramelizata, cina, dinner, fish, orez, peste, rosii 8 comments »
November 2nd, 2010 at 9:02 am
asa am un chef sa mananc peste in ultima vreme… azi o sa iau masuri in acest sens :))
November 2nd, 2010 at 9:10 am
uuu, ce-ai in plan? nu de alta, dar si eu am un comgelator plin de peste, mai ma inspir:))
November 2nd, 2010 at 9:31 am
imi tot sta gandul la niste fileuri pe care le-a facut Herr mai nush cand, in tigaie, cu un pic mic de ulei, unse cu mustar (noi avem unul, sa zicem ca aduce cu cel de Dijon, dar nu e iute deloc, ci mai dulce/ag) si cu stafide deasupra. stiu, beah, o sa zica lumea, mustar, peste si stafide?! oh, well, a fost incredibil de bun, daca si acum poftesc la fileuri d-alea :)).
November 2nd, 2010 at 10:01 am
si eu o sa mananc peste saptamana asta, am o colectie de 5 conserve in sertarul de la birou :))
November 2nd, 2010 at 11:48 am
lol boo, i bet c-ai gatit toata noaptea la ele:))
November 2nd, 2010 at 11:49 am
@zazuza: mda, mustar, peste si stafide, not my cup of tea ca sa zic asa:)) dar sos de mustar cu marar + peste = love:D
November 2nd, 2010 at 12:46 pm
that too :D, ah, un pic de somonel afumat cu mustar d-asta – ze food heaven :))
November 2nd, 2010 at 9:26 pm
Mustar ca de Dijon care nu e iute = what are you smoking, Zaz? E un nonsens, daca nu e iute, nu e de Dijon, nici macar CA de Dijon. OMG, mi s-a facut pofta de ceva cu mustar de Dijon…brb.