de Paste

Dragii mei,

Are sa fie o saptamana imposibila. Intre birou si casa si problemele de sanatate ale lui Pufix, ceea ce desigur inseamna o grija deloc neglijabila pentru mine, speram doar la un Paste linistit. Am sa sar peste meniul saptamanii, de care, in all honesty, nu cred ca as putea sa ma tin, si o sa va dau direct meniul de la brunch-ul de Paste pe care, if all goes according to plan, o sa-l gazuiesc in a doua zi de sarbatoare. Cand deja toata lumea va fi satula de oua rosii, miel si cozonac.  

 

Easter Brunch Menu

Pate de ficat de casa

Briose cu branza si busuioc

Oua rosii

Bruschete cu tot felul (mozzarella, rosii, ansoa, somon)

Branza feta la cuptor, cu cimbru si ulei de masline

Sunca glasata

Rulada de carne tocata cu ou

Cartofi si ciuperci la tava, cu sos Hollandaise

Salata de sezon

 

Caserola cu mere, stafide si French toast

Salata de fructe cu vinaigrette de zmeura

Prajitura cu piersici

 

Si cateva idei de anul trecut (primul nostru Paste in casa noua):

http://easypeasy.ro/2009/04/primul-paste-in-casa-noua-1-oua-vopsite/

http://easypeasy.ro/2009/04/primul-paste-in-casa-noua-2-paine-alba/

http://easypeasy.ro/2009/04/primul-paste-in-casa-noua-3-prajitura-cu-ciocolata/

http://easypeasy.ro/2009/04/primul-paste-in-casa-noua-the-wrap-up/

 

Enjoy!

tags: 16 comments »

16 Responses to “de Paste”

  1. Zazuza

    wow, ametitor de savuros!

  2. Ada

    Si retetele? Doar ne ispitesti? :-)) De exemplu sunca glasata??? Branza la cuptor?
    Suna tare bine..

  3. powerpuffcookie

    Despre branza la cuptor: se pune bucata de feta in folie din aceea de aluminiu, se stropeste cu ulei de masline – daca ai unul aromatizat cu usturoi si peperoncino, cu atat mai bine. Se adauga cimbru din belshug, se impacheteaza bine in folie si se da la cuptor pret de vreo 30 de minute la foc potrivit, pana se topeste si e perfect tartinabila pe paine proaspata de casa.
    Sunca glasata si restul retelor, cu poze cu tot, dupa ce le execut.

  4. Mazilique

    sa inteleg ca ar fi bine sa ma prezint cu o tarta de lamaie, ceva? :))
    tot n-am aflat la ce ora se intampla!
    si daca intarzii (dat fiind cei 270 de km de parcurs..), mai gasesc si eu un rest, ceva? 😛

  5. powerpuffcookie

    nu promit ca o mai fi ceva din brunch, nu de alta, dar vreau sa te motivez sa ajungi macar la lunch:)) o sa fie late brunch, noonish

  6. Ioana

    abia asteptam poze si retete, pana atunci un Paste fericit!

  7. powerpuffcookie

    multumim asemenea 🙂

  8. Misaki

    Multa, multa sanatate lui Pufix! 🙂

  9. powerpuffcookie

    multumim misaki, prevad vremuri fara porc ahead of us:(

  10. Misaki

    Oho, that’s a big deal! Stiu ca va place tare, ce sa zic…:(

  11. Florin

    inainte s-o bagi la cuptor, peste branza aia feta mai pune si o felie de rosie, cativa solzi de ceapa rosie, o felie de ardei gras, niste frunze de busuioc si o lingurita de pasta de masline, stropeste bine cu ulei de masline si apoi inchide folia de aluminiu “cu motz”, sa nu strivesti compozitia; rezultatul e bliss iar pachetelele se servesc dierct in staniol la masa, sa-si descopere fiecare minunea (am furat reteta de la o taverna din Santorini si am replicat-o de multe ori)

  12. Florin

    ah, si daca vrei, poti face si un mic joc de societate, in care pierde ala care nimereste pachetelul cu pasta harissa in loc de pasta de masline :))

  13. powerpuffcookie

    ahahaahah, bine, dar pentru asta tre sa mancam legati la ochi:))

  14. Ada

    Oameni buni… eu tin post zilele astea, fie-va mila! :-))) Nu poftesc la nimic asa cum poftesc la branza! Yummii!

  15. Florin

    nu-i nevoie, ca servesti pachetelele inchise, dar trebuie sa ai regula de baza ca ce gasesti, aia mananci (de fapt asta trebuie sa fie si “premiul” ghinionistului :))

  16. mazilique

    florin, mi-ai amintit de planul meu cu wasabi in loc de pasta de dinti 😀 mwahahahahaha

Back to top