de Paste
Dragii mei,
Are sa fie o saptamana imposibila. Intre birou si casa si problemele de sanatate ale lui Pufix, ceea ce desigur inseamna o grija deloc neglijabila pentru mine, speram doar la un Paste linistit. Am sa sar peste meniul saptamanii, de care, in all honesty, nu cred ca as putea sa ma tin, si o sa va dau direct meniul de la brunch-ul de Paste pe care, if all goes according to plan, o sa-l gazuiesc in a doua zi de sarbatoare. Cand deja toata lumea va fi satula de oua rosii, miel si cozonac.
Easter Brunch Menu
Pate de ficat de casa
Briose cu branza si busuioc
Oua rosii
Bruschete cu tot felul (mozzarella, rosii, ansoa, somon)
Branza feta la cuptor, cu cimbru si ulei de masline
Sunca glasata
Rulada de carne tocata cu ou
Cartofi si ciuperci la tava, cu sos Hollandaise
Salata de sezon
Caserola cu mere, stafide si French toast
Salata de fructe cu vinaigrette de zmeura
Prajitura cu piersici
Si cateva idei de anul trecut (primul nostru Paste in casa noua):
http://easypeasy.ro/2009/04/primul-paste-in-casa-noua-1-oua-vopsite/
http://easypeasy.ro/2009/04/primul-paste-in-casa-noua-2-paine-alba/
http://easypeasy.ro/2009/04/primul-paste-in-casa-noua-3-prajitura-cu-ciocolata/
http://easypeasy.ro/2009/04/primul-paste-in-casa-noua-the-wrap-up/
Enjoy!
March 29th, 2010 at 10:29 am
wow, ametitor de savuros!
March 29th, 2010 at 10:55 am
Si retetele? Doar ne ispitesti? :-)) De exemplu sunca glasata??? Branza la cuptor?
Suna tare bine..
March 29th, 2010 at 11:32 am
Despre branza la cuptor: se pune bucata de feta in folie din aceea de aluminiu, se stropeste cu ulei de masline – daca ai unul aromatizat cu usturoi si peperoncino, cu atat mai bine. Se adauga cimbru din belshug, se impacheteaza bine in folie si se da la cuptor pret de vreo 30 de minute la foc potrivit, pana se topeste si e perfect tartinabila pe paine proaspata de casa.
Sunca glasata si restul retelor, cu poze cu tot, dupa ce le execut.
March 29th, 2010 at 12:00 pm
sa inteleg ca ar fi bine sa ma prezint cu o tarta de lamaie, ceva? :))
tot n-am aflat la ce ora se intampla!
si daca intarzii (dat fiind cei 270 de km de parcurs..), mai gasesc si eu un rest, ceva? 😛
March 29th, 2010 at 12:17 pm
nu promit ca o mai fi ceva din brunch, nu de alta, dar vreau sa te motivez sa ajungi macar la lunch:)) o sa fie late brunch, noonish
March 29th, 2010 at 1:01 pm
abia asteptam poze si retete, pana atunci un Paste fericit!
March 29th, 2010 at 1:05 pm
multumim asemenea 🙂
March 29th, 2010 at 1:25 pm
Multa, multa sanatate lui Pufix! 🙂
March 29th, 2010 at 1:31 pm
multumim misaki, prevad vremuri fara porc ahead of us:(
March 29th, 2010 at 2:24 pm
Oho, that’s a big deal! Stiu ca va place tare, ce sa zic…:(
March 29th, 2010 at 3:42 pm
inainte s-o bagi la cuptor, peste branza aia feta mai pune si o felie de rosie, cativa solzi de ceapa rosie, o felie de ardei gras, niste frunze de busuioc si o lingurita de pasta de masline, stropeste bine cu ulei de masline si apoi inchide folia de aluminiu “cu motz”, sa nu strivesti compozitia; rezultatul e bliss iar pachetelele se servesc dierct in staniol la masa, sa-si descopere fiecare minunea (am furat reteta de la o taverna din Santorini si am replicat-o de multe ori)
March 29th, 2010 at 3:43 pm
ah, si daca vrei, poti face si un mic joc de societate, in care pierde ala care nimereste pachetelul cu pasta harissa in loc de pasta de masline :))
March 29th, 2010 at 3:45 pm
ahahaahah, bine, dar pentru asta tre sa mancam legati la ochi:))
March 29th, 2010 at 3:56 pm
Oameni buni… eu tin post zilele astea, fie-va mila! :-))) Nu poftesc la nimic asa cum poftesc la branza! Yummii!
March 29th, 2010 at 5:15 pm
nu-i nevoie, ca servesti pachetelele inchise, dar trebuie sa ai regula de baza ca ce gasesti, aia mananci (de fapt asta trebuie sa fie si “premiul” ghinionistului :))
March 30th, 2010 at 10:38 pm
florin, mi-ai amintit de planul meu cu wasabi in loc de pasta de dinti 😀 mwahahahahaha