supa deasa de legume cu rasol de vita

supa de legume cu rasol de vita

Duminica a fost Pufix la Auchan la cumparaturi, cu biletel carefully intocmit de mine, care eram nedeplasabila. Intre altele, pe el scria asa: rasol = o bucata de carne de vita ca o fripturica groasa, la mijloc cu un os mare si rotund. Ca sa stie omu’ ce sa ia.  Si pentru ca men hunt si women nest, a venit Pufix inapoi cu o frumusete de rasol, pe care ieri l-am facut supa. Da’ ce supa!

Mai intai am fiert rasolul cu apa cu sare, la oala sub presiune. Apoi am calit intr-o oala cu putin ulei de masline un morcov, o ceapa mica si un ardei gras, toate tocate marunt marunt. Am adaugat un cartof taiat cubulete, niste fasole verde din congelator si toata supa de carne. Am pus astea la fiert, iar cand cartofii erau moluti, am turnat suc de rosii, marar si leustean.

ceapa, morcov, ardei gras, cartofi, fasole verde si supa de carne + suc de rosii, carne, marar, leustean

Am mai lasat nitel la fiert supa si apoi am adaugat in oala carnea, taiata si ea cuburi. Sare, piper, din nou marar si leustean. Nitica zeama de lamaie. Si gata. Foarte buna si consistenta si aromata, cam deasa ce-i drept, ca asa imi ies mie toate supele:p. Mostenesc de la mama treaba asta. Anyways, am mancat bun, cu chiflele alea bestiale de care va povesteam ieri.

tags: , , , , , , 8 comments »

8 Responses to “supa deasa de legume cu rasol de vita”

  1. Le Blog Piquant

    Hehe, asa il trimit si eu pe sotul meu la cumparaturi… dar tot nu iese treaba cum trebuie :p
    Grozava supa – dupa mine, cu cat e mai deasa, cu atat mai bine!

  2. vertange11

    Pe mine ma enerveaza sa fac supa…nu stiu de ce 🙂

  3. powerpuffcookie

    vai, dar cum asa? ca sunt so easy to make si asa de buneeee:D

  4. vertange11

    Nu stiu…e un mister 🙂

  5. Cris

    Pune si o lingurita de chimen pisat (daca-ti place, fireste) si o sa ai o supa/tocanita de vita de tot deliciul…Gusturile sunt insa, fireste, de ne-comentat.

  6. duminica in familie — easy peasy

    […] si duminica asta, cand am daruit masa cu ciorba de vacuta (facuta ca aici, dar acrita cu borsh – http://easypeasy.ro/2010/12/supa-deasa-de-legume-cu-rasol-de-vita), niste cotlet de purcel inabusit, cu garnitura de orez cu ciuperci si muraturi, plus una bucata […]

  7. ella

    Uleiosule, te-am gasit si-n supa asta deasa de legume cu vita 🙂 Ce bine erai ascuns, maslinosule!!!

  8. christyansen

    nu se spumuieste? in rest f buna bv bv bv bv bv . data viitoare o sa pun si chimen. sa vad ce iasa.

Back to top