salata in trei straturi, cu doua feluri de dressing
O mancare pentru neiubitorii salatelor, care au realizat ca trebuie sa manance mai sanatos, dar nu sunt dispusi sa abandoneze cauza mancarurilor neplictisitoare pana la lacrimi. Salata asta pare mai complicata decat este de fapt, dupa cum o sa vedeti. Pentru pregatirea de santier avem asa: rucola si baby spanac maruntite, stropite cu putin ulei de masline si otet balsamic si garnisite cu seminte de dovleac; cartofi fierti taiati cubulete; ridichi si ceapa verde; ou fiert; dressing din mustar iute cu hrean si o lingura de iaurt.
Stratul unu: salata de frunze. Stratul doi: cartofii fierti, amestecati cu grija cu sosul de mustar, sarati si piperati. Stratul trei (si de-aici incolo nu mai amestecam nimica): ridichile, ceapa si oul fiert. Felii de lime pentru servit si pam pam, salata. Gustoasa si oarecum sanatoasa, desi, vorba lui Pufix-the-man: “Auzi, da’ ce e patul ala de verdeturi de sub bunatati?” Enjoy!
tags: salata 8 comments »
March 30th, 2010 at 9:26 am
Oooo, c’est tres bon si este fara carne 🙂 Kisses
March 30th, 2010 at 9:35 am
dada, e foarte bun si treaba e ca dressingul ala de mustar se potriveste bine cu cartofii, fara sa mozoleasca toata salata. experienta de ani de zile de mancat salata la pizza hut, cand imi puneam sos cu polonicul peste toate legumele si sfarseam prin a ma ingretosa total m-a invatat ca sosurile stau mai bine doar pe cartofi:))
March 30th, 2010 at 9:45 am
me luvz salata! inclusiv patul de verdeturi :))
March 30th, 2010 at 11:24 am
apetisant. felicitari pentru articolul din one. azi se pare ca e ziua salatelor.
March 30th, 2010 at 11:47 am
da da, asa pare ca este:) mi-a placut mult sosul anchoiade de la tine, abia astept sa-l incerc!
aici cine doreste: http://wineandknives.blogspot.com/2010/03/anchoiade-aperitiv-de-trei-stele.html
March 30th, 2010 at 2:34 pm
Si mie imi plac verziturile de dedesubt, mai ales ca sunt garnisite cu seminte de dovleac! I’m a sucker for nuts and seeds :)) Eu pun migdale in salata, cateodata nuci si portocale sau mar cu telina si morcov (ii da o dulceata salatei) plus alte combinatii cate mi se par mie apetisant de traznite 🙂 Never gets boring! 🙂
March 30th, 2010 at 5:43 pm
si salata arata atat de bine in poze incat te suspectez ca aranjezi cu mana ta fiecare ingredient 🙂
please fa mai multe paste, sa ma inspir. i love them.
March 31st, 2010 at 3:14 pm
@maddy: au fost si vor mai fi, pana atunci, o mica recapitulare:D
http://easypeasy.ro/2009/10/creamy-chicken-pasta-a-la-pufix/
http://easypeasy.ro/2009/09/pastitio-cu-carne-de-pui/
http://easypeasy.ro/2009/08/salata-cu-somon-avocado-si-paste/
http://easypeasy.ro/2009/05/the-all-you-can-eat-in-one-weekend-weekend/
http://easypeasy.ro/2009/04/paste-cu-broccoli-ansoa-si-sos-de-branza/
http://easypeasy.ro/2010/03/va-mai-amintiti-sosul-cu-chorizo/
http://easypeasy.ro/2010/03/papardelle-cu-pui-ciuperci-si-sos-de-lamaie-cu-patrunjel/
http://easypeasy.ro/2010/02/linguine-cu-ciuperci-iuti-si-sos-de-rosii/
http://easypeasy.ro/2010/01/paste-semi-vegetariene/
http://easypeasy.ro/2010/01/porc-paprika/