linguine cu ciuperci iuti si sos de rosii

p1110189

Meaty me meets vegan me cu aceasta reteta simpla, yet, deloc boring, de paste cu ciuperci iuti. 

Paranteza: Povesteam deunazi ca de cate ori pun pe blog ceva incredibil de soios, decadent, porcesc, traficul creste brusc, vestea ca am prajit pui in 2l de ulei circula din IP in IP cu o viteza ametitoare, I swear:) Pe de alta parte, mancarurile dietetice arata pe analytics precum Groapa Marianelor intr-un ocean de  bucurie gastronomica. Asa ca nu ma astept sa va lovesc cu aceasta reteta vegan si nici nu insist, after all, nu e deloc vina voastra ca noi mancam pui cu mujdei la 3 dimineata sambata si acum ne simtim grasi si urati:p

Anyways, revenind: intr-o tigaie cu putin ulei de masline se calesc cateva ciuperci taiate in jumatate, cu usturoi si ardei iute tocat, cat va suporta papilele, the spicier, the better (fara ardei iute nu-i buna mancarea asta, va zic de pe-acum).

p1110153 p1110180

Separat se prepara sosul de rosii. Se rumenesc intr-o cratita o ceapa verde, doi trei catei de usturoi si niste tulpini de telina (care, am aflat eu de la Adi Hadean, ce se cheama apio, live and learn baby, live and learn!), taiate rondele, cu un praf de sare si mult, mult piper. Se sting cu putintica apa si se lasa sa fiarba inabusit, asezonand cu ierburi of your choice (oregano si busuioc as zice eu).

p1110160 p1110179

Cand s-au inmuiat legumele, se adauga o conserva de rosii tocate si se fierbe sosul la foc mic, pana se omogenizeaza. Separat fierbem linguinele in apa cu sare (by the way, la DM gasiti o selectie decenta de paste integrale bio la preturi foarte ok). Regula zice ca nu se pune niciodata sosul peste paste, ci pastele in sos. Asa ca turnam sosul intr-o tigaie mare si trantim linguinele peste el, amestecand bine bine. Servim cu ciuperci iuti peste si cu patrunjel proaspat.

tags: , , 10 comments »

10 Responses to “linguine cu ciuperci iuti si sos de rosii”

  1. Zazuza

    hai ma, ca nu suntem asa rai, nu cautam neaparat placeri decadente de carnuri bine perpelite la cuptor ori in vreo tigaie fierbinte ca o plaja in toiul verii. ne mai bucuram din cand in cand si de niste deviatii vegane :)).

  2. boo

    ah ce yummy arata :x:x desi eu nu sunt un pasta fan 😀

    iaodi, eu totdeauna am crezut ca “apio” scris pe pachetelele de bete de telina este de fapt marca :)))

  3. Ana

    Buna, te “urmaresc” de ceva vreme si imi place cum arata ( cred ca si gustul e super) tot ce gatesti. Daca mi-ar permite “incadrarea”- a se citi “silueta” le-as si gati,insa tin sa iti multumesc pentru aceasta reteta de post, si pt ca ai zis ce e apio,caci de teama de a nu ma face total de ras nu am intrebat pe nimeni 😀
    Si a propos, ce inseamna DM? multumesc frumos si la cat mai multe retete delicioase!

  4. powerpuffcookie

    @boo: ahahahah could be, tre’ sa verificam!

    @Ana: DM este un mic supermarket nemtesc ce se gaseste in galeria Real Berceni si in cea Auchan Militari din Bucuresti. Au tot felul de produse si branduri proprii foarte ieftine si bune, plus cateva game bio. Gasesti la DM cosmetice, medicamente, produse de menaj si un mic range de alimente. Ah si multumesc pentru complimente:D, le accept cu placere:))))

  5. Ana

    aaaa, bun ,multumesc! o sa merg si eu cu proxima ocazie. O seara placuta!

  6. maddy

    de fiecare data cand intru pe acest blog salivez la poze, cred ca si daca ai poza o paine prajita cu unt mi`ar provoca aceleasi reactii.
    vreau sa incerc reteta asta, chiar am niste linguine de casa (cu ou), bulion si condimente, mai ciuperci, ceapa verde (nu merge si cu ceapa normala) si telina sa cumpar.
    de putin timp invat si eu sa gatesc (nevoia te obliga) si cred ca iti voi lua blogu la puricat ca`l citesc de prea mult timp ca sa nu incerc nimic. plus ca`mi place cum descrii retetele si totul *pare* simplu si arata foarte profi si elaborat.

  7. powerpuffcookie

    lol maddy! vezi ca tocmai am pus un post cu paine cu unt:)))
    in alta ordine de idei, sunt sigura ca merge si cu ceapa normala.

  8. maddy

    tocmai am facut aceasta reteta (am luat ceapa verde din piata pana la urma) si am mancat impreuna cu prietenul meu, a fost foarte bun 🙂

  9. catalina

    Eu fac paste vegan pe care trantesc oleaca de parmezan, asa de afurisita. Exemplu: ciuperci proaspete taiate lamele groase in tigaie teflon cu ulei masliniu, la foc mare, cand apa-i gata sare si piper si piper si piper. Nu, nu a sarit acul de pe placa de patefon dar ciupearca cere piper din cel negru rasnit acusica mai mare asa. Intre timp maltratam o mana de masline negre saratele (preferatele mele sunt cele naturale – asa le zice pe la piata, maronii, sarate, cu gust de masline, nu “dietetice”) Le taiem de pe sambure, in elipse, cu tandrete ca nu ne-au gresit cu nimica, si le aruncam peste ciuperci, apoi urmeaza pastele scurse rapid si la final ceva parmezan (acesta-i idealul, dar merge orice cascavalut din cel de se topeste frumos, si se intinde ca nesimtitul cand ii propunem o plimbare spre gura)
    No, sa aveti pofta!

  10. lucia

    sunt extraordinare pastele. eu le-am facut cu pleurotus si cu paste integrale, un adevarat deliciu.

Back to top