boo’s cheesecake cu nectarine si ciocolata alba

cheesecake cu nectarine si ciocolata alba

Duminica am avut pranz cu mama mea si mama lui Boo. Desi ne-am petit si luat una pe alta a long time ago, tot mai incercam sa ne impresionam care-cum mama de imprumut. Din ce am gatit eu, mare lucru nu merita mentionat, poate doar salata “cubuleta” despre care o sa va povestesc some other time. In schimb, Boo a rupt gura targului cu aceasta prajitura fabuloasa cu branza, nectarine si ciocolata alba – un vis refrigerat! Ce pacat ca mainile mele, tremurand de pofta si mozolite in bale, n-au fost in stare sa produca o poza mai frumoasa, din care sa va dati seama de the real awesomeness care zace in aceasta prajitura. Oh well, va trebui sa va convingeti imprietenindu-va si voi cu o fata care sa va faca peste 17 ani cheesecake, na! (daca sunteti “un barbat single si prea misto”, mai aveti o sansa;)

Revenind la prajitura, iata si reteta, pentru cine se incumeta:

200g biscuiti digestivi (tot imi vine sa zic digerati)
50g unt
300g ciocolata alba
300ml smantana lichida
250g branza de vaci
2 linguri de Philadelphia Light
85g zahar

Biscuitii se fac harcea parcea la robot, pana rezulta firmituri. Se amesteca bine cu untul moale, apoi se intind pe fundul si pe lateralele unei forme de prajitura cu pereti detasabili, care a fost unsa si ea in prealabil. Forma astfel aranjata se tine la frigider pana e gata si crema.

Trei nectarine potrivite se taie bucati. Ciocolata alba se face si ea bucati si se topeste in 100ml de smantana lichida, deasupra unui vas cu apa clocotita (adicatelea, bain-marie). Se amesteca branza de vaci cu zaharul, restul de smantana lichida se bate bine si se toarna peste branza. Se adauga ciocolata topita si bucatile de nectarine. Se toarna crema astfel obtinuta in tava tapetata cu biscuiti. Se da la frigider pentru cel putin 4h, sau, ideally, peste noapte. Se decoreaza cu fructe proaspete inainte de servire.

cheesecake

Daca mancati unt cu felia ca mine, o sa va placa la nebunie aceasta prajitura! Este asa… luxuriant de buna, ma jur pe urmatoarea prajitura pe care o sa mi-o faca Boo, din cartile ei fitzoase de la Paris! Altfel, totul bine, e luni, smile like you mean it!🙂

tags: , , , , , , , 44 comments »

44 Responses to “boo’s cheesecake cu nectarine si ciocolata alba”

  1. andreea

    BOO, will you marry me too?! 😀

  2. cookie

    bai fata, noi nu suntem mormoance, sa ne intelegem:))

  3. Andreea

    easy peasy ai mila de noi astia prea lenesi si neindemanateci ca sa facem praji din astea si nu mai pune fotografii in marime naturala ca murim de pofta si ne ai pe constiinta :)))

    in alta ordine de idei, te citesc cu mare drag si te caut in fiecare zi desi comentez timid pe blogul tau pentru prima data, iar Iepu imi e cel mai drag copil din lume, m-am indragostit iremediabil de la prima fotografie

  4. Mihaela

    omg:)CUM ARATA:)

  5. boo

    😀
    nu esti corecta cu mancarea adevarata, inainte de cheesecake, care a fost geniala! si salata aia chiar merita un post doar pentru ea 😡

    also, mama mea a fost foarte impresionata, cred ca putem trece la urmatorul pas :))

  6. Zazuza

    deci io cand am zis ca Boo is the new cake guru ati ras a neincredere si ati dat ochii peste cap ntz ntz. sa va mai vaz acu :)))! way to go Boo, you rule!

  7. Mishu

    Avantajul de a fi singurul barbat intr-o mare de femei? Eu am primit prima felie, cam 1/4 din prajitura 😀
    And it was yummy!!!!! Merita un encore, imo.

  8. boo

    pai am auzit ca you had some encores dupa ce am plecat :))))

  9. sagesse

    whoa whoa whoa, no cuptor time??

    *puts it right on top of “to-cook list”, before some VIP (Very Important Pastry)*

  10. cookie

    da, exact, no cuptor, just frigi;), perfect pentru canicula!

  11. Ada

    voi doua sunteti o combinatie exploziva! :-)) miss you girls!! cand resuscitam clubul??

  12. cookie

    ada, expect an email soon, ca doar nu degeaba am primit kindle:))

  13. coco

    numa minunatii am vazut azi…sigur m-am ingrasat la loccccc……!!!!!!!

  14. Antonina

    Da, o subscriu pe Coco, clar! felicitari mama lui Boo ! dar eu astept si salata aia cubuleta sa-mi incarc bateriile cu ceva light!

  15. cookie

    antonina, felicitarile se duc la boo, mama lui boo doar s-a bucurat de rezultatul muncii fiicei ei, ca noi toti de altfel:)) hai c-am pus si cubuleta:)

  16. i.

    Arata grozaaaaaaav 🙂 O sa incerc si eu zilele astea!

    Itit scriu si eu o reteta de o tarta cu piersici si branza de vaci extra mega rapida si chiar buna la gust, pe care o am o prepar de ceva ani. Incearca daca te inspira, e super simpla 🙂

    Tarta cu piersici

    Pentru aluat
    250 g faina
    1-2 lg zahar
    125 g unt
    1 ou
    Pentru umplutura
    7-8 piersici coapte
    400 g branza de vaci
    150 g zahar
    3 oua
    2 plicuri zahar vanilat
    Coaja lamaie si portocala
    Rom sau coniac

    1. Spala piersicile, opareste-le si curata pielita. Scoate-le samburele si lasa-le apoi intr-un vas, stropite cu putin rom sau coniac
    2. Framanta un aluat din toate ingredientele, lasa-le la rece jumatate de ora, apoi intinde-l cu sucitorul si asaza-l in tava unsa. Inteapa din loc in loc si sa la cuptor pt max 10 min
    3. Pt umplutura, bate oule cu zaharul pana cresc in volum. Adauga branza de vaci fara zer, aromele si amidonul. Amesteca bine
    4. Toarna peste aluatul copt, asaza jumatatiel de piersica cu fata in jos si da la cuptorul incins pt 30-45 min (este gata cand scuturi tava si mijlocul prajiturii este stabil). Pudreaza cu zahar dupa ce s-a racit

  17. Mrs. Vizy

    Aoleu..nu faci bine deloc femeilor gravide care nici nu se prea pot misca 🙂 Nu am avut pofte toata sarcina si a fost de ajuns sa ma uit la postul asta si sa imi doresc sa iti fiu cea mai buna prietena ca sa pot sa te vizitez 🙂

  18. cookie

    ah, crede-ma, my heart goes out to you!:)) las’ ca o sa fie mult mai bine odata ejectat copilu’, o sa vezi:D desigur ca atunci o sa ai pofte, dar nu si timp sa ti le pui in practica. that’s what friends are for:)

  19. Mirona

    Boo, you’re beyond kind words si e bine ca lumea o stie, thanks to Ana! :)))

  20. un_strain

    Hey, she’ll marry me! 😀

  21. boo

    @mirona – esti prea dragutza, de la educatia aia japoneza ti se trage :))

    @un_strain – was that a question? :))) maica-mea primeste applications in acest sens :))))

  22. un_strain

    Boo, da, primeste! Si tu un sac de box.:D

  23. Zazuza

    OMG, ce-ati mancat la bakery, copii?! au cafeaua aia contine ceva suspect :)))?!

  24. boo

    zazu – s-ar putea, ca stii bine cine o face :))))

  25. un_strain

    Si nu o mai face, sic!

  26. Zazuza

    vaaaaaai, pai ce faci? abandonezi asa de la prima greutate :))?!

  27. boo

    nu, cred ca vrea sa i se mai faca si lui cafea din cand in cand :)) macar atata :))

  28. un_strain

    Bine ca am o secretara draguta. Cu voi moare omu’ de pofta/sete/foame.

  29. boo

    ah, secretara dragutza, ai dat artileria grea jos din pod :))))

  30. cookie

    bai, voi trei, get a secret group on facebook:p oh wait:))

  31. Zazuza

    :))))))) auzi, cati metri au picioarele secretarei tale :))))? ca sa nu mai intreb si alte prostii :))))))))

  32. Zazuza

    cookie, talking about food masons :)))))))))))

  33. un_strain

    Zazu, nu stiu exact. E o doamna draguta pe care “am mostenit-o de la tata. 😀
    Are grija de mine ca o mama!
    P.S. sa nu te mai gandesti la prostii,bine!?
    be). Jesus, women!!

  34. Zazuza

    a be si ce: :))))) nu ma mai exprim in public, ca ne facem de ras :)))))

  35. boo

    eu zic sa mutati conversatia la cafea :))

  36. Zazuza

    eu ma gandeam ca suntem invazivi chiar :))) ne da omu loc pe blogul lui si noi hop! muscam tot domeniul :)))

  37. un_strain

    pardon, tot cheesecake-ul! 😀
    be). Da, Ana, multumim pentru cafea! :))

  38. Morisena

    Am facut zilele trecute praji asta si realmente este incredibil de buna… am adaugat niste gelatina, am facut un topping pentru decor… e super, super buna si fina (eu am inlocuit branza cu mascarpone). Felicitari si mai asteptam retete la fel de bune :D:D

  39. Ioana Cristea

    tocmai am facut cheescake-ul…e la frigider…doar ca a trebuit sa dublez masurile dde biscuiti si unt…ca aia 200 g nu-mi ajungeau (si asa nu mi-au ajuns sa tapetez peretii tavii, doar fundul…) voua cum de v-au ajuns 200 g biscuiti pt ditamai crema de branza??
    oricum cred ca e bestiala, ca am gustat din crema inainte sa o pun la frigi 😀

  40. boo

    ioana, nici eu n-am respectat 100% masurile, cred ca am adaugat cativa biscuiti, dar de dublat sigur n-am dublat cantitatile. trebuie faramitati ff bine si untul trebuie amestecat muuult de tot. sper sa iti placa 😀

  41. Ioana Cristea

    draga boo, nu stiu sincer cum ai reusit doar cu 200 si ceva de grame de biscuiti. Eu am facut asa: am pus biscuitii in robot pana s-a facut faina de biscuiti, am topit si untul ca sa fiu sigura si le-am amestecat si a iesit ca o pasta de biscuiti care mi-a ajuns doar pt fundul tavii. Acum am detasat peretele tavii si parca “blatul” e mai gros decat cel din poza prajiturii tale, deci poate doar trebuia sa-l intind eu mai bine cat sa-mi ajunga si pe perete…dar mi-a fost ca raman cu o foita de blat… A, ce diametru are tava in care ai facut,ca poate de la asta mi se trage? Desi umplutura mie mi-a ajuns la fix pt tava mea …
    p.s: nu, inca nu am gustat, am musafiri si astept sa soseasca sa o tai pe loc 😀 revin cu impresii 😀

  42. Ioana

    A fost minunata! extrem de buna si apreciata!! multumesc pt reteta!!!

  43. boo

    ioana, abia acum am vazut comentariul. untul nu trebuie topit, doar lasat sa se inmoaie la temperatura camerei, asta a fost problema 😉 (stiu, ca am patit-o si eu :)). dar ma bucur mult ca ti-a placut! 😀

  44. Ioana

    draga boo, si eu de abia acum am vazut ce mi-ai raspuns 🙂 aha…deci din prea mult zel am gresit 🙂 gata, o sa fac un bis in curand si nu mai topesc untul 😀

Back to top