bruschete cu ridichi si mozzarella

bujori albi si bruschete roz

Da, mai, stiu, sunt cea mai norocoasa. Cum zicea si Ada, e mare chestie sa ai prieteni care vin sa-ti faca prajituri and such, sau daca nu le fac, vin sa ti le aduca (Zu, inca mai balesc dupa prajitura aia geniala cu cafea de la Chocolat!). Nu mai zic ca stau si departe, unde-a-ntarcat dracu balaia, colt cu cuca macaii, deci efortul e mare. Pai daca pana acum ma invidiati, cand o sa va spun ca mi-a gatit o printesa (Printesa), cred ca n-o sa ma mai suportati deloc de-atata rasfat. Totusi, “ma risc”, ca vreau musai sa aflati si voi despre aceasta descoperire epocala – bruscheta roz cu ridichi.

bruschete cu ridichi

Nici in o mie de ani nu m-as fi gandit ca ridichile se pot cali. Mi se parea ca-s de pus la salata si cam atat. Ei bine, noroc ca printesa urbana, umblata cum e ea (ca tocmai ce-a atins 100 de restaurante testate pe pielea si papilele ei si povestite apoi pe blog), a mancat la Villa Rodizio minunatiile de bruschete cu ridichi si-apoi mi le replicat si mie, in mod cu totul si cu totul de aur, chiar aici, in bucataria mea. 

Se fac asa: ridichile se dau pe razatoare. Se calesc in ulei de masline. Se sting cu zeama de lamaie. Se scurg. Se astern pe felii de bagheta frecate in prealabil cu usturoi. Se acopera cu mozzarella si se dau la cuptor pana se topeste branza. Apetisant ca la balamuc si complet roz (da, asta se intampla cu ridichile cand le calesti, devin roz cu totul). Pe cat de simplu suna, pe atat de supercalifragilistic este. Va rog sa incercati! Pentru mine e “curat” revelatia anului, de mult n-am mai dat peste ceva de mancare care sa ma suprinda intr-atat si intr-atat de placut. Enjoy!

tags: , , , , , , 7 comments »

7 Responses to “bruschete cu ridichi si mozzarella”

  1. Mirona

    Wow, ce interesant! Eu ador ridichiile, mananc pana cand simt ca ma ustura gura (de la ele, de la sare?!) 😀

  2. Florin

    cand am fost anul trecut la cooking classul ala de pe Coasta de Azur ne-am jucat cu niste ridichi din alea lunguiete pe care le-am taiat in sferturi pe lung si apoi le-am calit in unt si jus de miel 🙂

  3. Monica

    Of, Doamne, mi-e foameeeeeeeeeeeeeee….si afara a venit codu’ galben:((
    Arata absolut megadelicios:*

  4. Printesa

    Ptii, habar n-am avut ca asa tare te-au uimit micutzele roz! sa-ti fie de bine si sa-i faci si lu mishux, ca pare usor suparat c-a fost lasat fara firimitura din revelatia primei jumatati de ani! (vezi, eu cred totusi ca te asteapta decoperiri majore din iulie incolo)

  5. pansy

    asta da bruschete deosebite,pentru mine cel putin !

  6. Oana

    Tocmai le-am prestat, au iesit minunate! Imi ramasesera niste ridichi care nu prea aveau nicun farmec, mari si cam batrane, in forma asta au fost delicioase! Am rupt gura targului (adica musafirilor :D)

  7. Zu

    😀 prajitura e usor de prestat, mai ales ca stau pe langa un Chocolat – cu bruschetele trebuie sa ma incumet si eu intr-o zi…

Back to top