chec aperitiv, cu sunca si legume
Buna dimineata si happy March 1st, fara numar fara numar, pentru toate fetele care ma citesc:) Ce faceti voi? De-aici de la mine se vede bine, hai ca mai avem putin si scapam de iarna, ca, puii mei si doamne iarta-ma, tare-s satula. De iarna, sa fie clar, ca de mancare vad ca-i din ce in ce mai greu sa ma satur. Nu stiu alte gravide cum sunt, dar eu in luna a opta plus sunt un monstru devorator. Cred ca as putea manca lejer la fiecare jumatate de ora. Si nu o banana si-un iaurt, ci mai degraba un cotlet si un saculet de cartofi. Nasol. Dar destul rasul-plansul pe ziua de azi, ca nici macar pe mine nu ma impresionez. Fetele de pe Facebook au zis ca vor chec, asa ca, pam pam, iata-l!
Intai sa va spun ca am combinat doua retete diferite la checul asta aperitiv, experimental, dar foarte reusit. O sa va zic si ce-as face diferit data viitoare. Pai avem asa: doua cepe mititele sau una mare, o legatura de ceapa verde, 500g ciuperci proaspete, 5 oua, 5 linguri de faina, 5 linguri de smantana, o legatura de marar, un ardei rosu mic, masline asortate, cateva felii de sunca, nitel unt si nitel ulei de masline.
Ciupercile, ardeiul rosu taiat fasiute si ceapa tocata marunt (mai putin aia verde) se calesc in unt si putin ulei de masline, fara sa le punem sare de la inceput, pentru ca si asa baltesc de apa. Cand zeama e scazuta complet, iar ciupercile prind o culoare frumusica, adaugam sunca. O lasam si pe asta sa se rumeneasca. Apoi punem maslinele fara sambure si taiate mai mic, plus mararul si ceapa verde, tocate. Mai le vanturam nitel, dregem de sare si piper si dam la o parte de pe foc, sa se raceasca.
Cum s-au racit ciupercile destul, cum borfolim intr-un castron galbenusurile de ou, amestecul de legume calite si smantana. Separat batem albusurile spuma tare. Pe care spuma o punem peste celelalte ingrediente. Turnam si alea cinci linguri de faina si apoi omogenizam cu grija totul, amestecand de sus in jos asa, cu o lingura mare de lemn. Coacem checul in forma destinata, pe hartie de copt, la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si abia apoi se taie felii. That’s all, folks!
Ah, am zis ca va zic si ce as face diferit next time. Pai as unge checul cu ou pe deasupra inainte sa il bag la cuptor si l-as presara cu ceva branza rasa cand ar fi aproape gata. Cam atat.
Pentru cine a vrut reteta de gogosi, stay tuned, si maine e o zi:) Cheers!
tags: aperitiv, breakfast, chec, ciuperci, masline, mic dejun, sarcina, sunca 23 comments »
March 1st, 2011 at 11:09 am
Aaaaa, Cookie, ai “upgradat” checul! 🙂 Suna si arata tare bine! Trebuie sa incerc si eu varianta asta!! Yummy!
March 1st, 2011 at 11:13 am
ada, da, ma pregateam sa-l fac pe ala de la tine si m-a lovit cineva cu o alta reteta, pana la urma le-am amestecat, ce sa fac si eu:))
March 1st, 2011 at 11:14 am
Si merge mincat rece, cu o lingura de smintina si-un fir de marar in virf?
I miss food.
March 1st, 2011 at 11:16 am
pai rece, musai rece:D as for smantana, da’ ce nu merge cu smantana? food misses u too;)
March 1st, 2011 at 11:52 am
Ce coolorat e 😀 Arata mai bine ca alte checuri aperitiv 😀
March 1st, 2011 at 12:01 pm
si eu voi incerca reteta asta!
sa ai o primavara superba si iti trimit un ghiocel virtual !
March 1st, 2011 at 12:01 pm
aaa si te servesc si pe tine si pe cea mica cu o amandina 🙂
http://sotiefericita.blogspot.com/2011/03/amandine-de-1-martie.html
March 1st, 2011 at 12:07 pm
ile, zici? eu as vrea mai mult rosu si verde in el:)
alina, vrei sa ma omori? vrei sa-mi sun sotzul sa-i zic ca daca nu vine cu amandina in dinti il asteapta zile grele?:))
March 1st, 2011 at 12:08 pm
:* te-as invita la mine sa mancam impreuna insa… 🙁 stam cam departe !
suna-l caci sigur nu te refuza! 🙂
March 1st, 2011 at 1:13 pm
ai o greseala in text – pentru fetele care ma “citeste” – daca vrei sa mentii gradul de autenticitate :)). dar trecand peste asta, iti doresc o primavara yum yum, precum checul asta. oricum, martisorul tau cel mai fain o sa vina pe la sfarsitul lunii asa… ;). v-am pupat pe amandoua!
March 1st, 2011 at 1:46 pm
si noi pe tine, zaz <3
March 1st, 2011 at 2:02 pm
cotlete, cartofi, snitele, prajituri, PAINE CU MULT UNT!
cam astea erau poftele mele si ma intrebam mereu cu groaza unde mai are loc ala micu la cata mancare bagam in mine :))))
la multi ani, fetele!
ps: bun checu
March 1st, 2011 at 2:05 pm
multumim la fel, buni:)
March 1st, 2011 at 5:21 pm
Arata grozav! Sa ai o primavara minunata!
March 1st, 2011 at 5:22 pm
multumesc la fel:) i have a feeling it will be:D
March 1st, 2011 at 6:29 pm
happy martisor day! :* o primavara frumoasa si vesela ca tine, fellow gilmore girls lover 🙂
March 1st, 2011 at 9:21 pm
la multi ani de martisor!
🙂
March 2nd, 2011 at 1:13 am
merat: who, me? whatever gave you that idea:))
denise: multumesc, hugs:D
March 5th, 2011 at 4:31 pm
tu stiii ce frustrant este sa ajungi la capat si sa iti dai seama ca nu este scris cat trebuie sa stea in cuptor? daca trebuie preincalzit?
Este a nu stiu cata oara cand asta mi se intampla pe acest blog. Imi plac ideile tale, nu mi se pare ok ca nu sunt pana la capat.
March 5th, 2011 at 4:48 pm
m, imi pare rau ca te frustreaza stilul, mai ales a nu stiu cata oara. sunt multe bloguri mai explicite, al meu e mai la “libera intelegere” cu mancarea, cu cuptoarele… nu te ajuta cu nimic sa iti spun cat am tinut eu checul in cuptor, pentru ca am un cuptor defect, care supraincalzeste. eu il pun la 60 de grade si el face peste 200. asa incat cu ce te ajuta sa iti spun ca am tinut checul in cuptor 20 de minute la 60 de grade?
orice lucru se tine la cuptor pana se coace. pe incercate cu o scobitoare, pana cand aceasta ramane curata.
eu nu preincalzesc niciodata cuptorul, pentru ca uit:) pana acum, acest lucru nu a fost o problema.
March 5th, 2011 at 8:23 pm
Nu ma frustreaza stilul. Informatiile incomplete ma frustreaza. Faptul ca imi spui de alte bloguri mai explicite…ma simt trimis la plimbare. But well, atunci de ce mai gatesti si pui poze daca nu explici si procesul. Nu e o intrebare. e ok, am inteles.
June 5th, 2013 at 4:23 pm
te-am dorit,te-am gasit, uleiule de masline:))
December 23rd, 2014 at 5:01 am
foarte bun!!!!