uite cine mananca Vindaloo
“Uite cine mananca Vindaloo”
Regizor si mastermind: Mazi – Chez Mazilique; Producator executiv: Arun Kumar
In rolurile principale:
Elena – Le Blog Piquant, Bianca – Chat de Chocolat
Florin – Crazy Mother Cooker, Madalin – Wine & Knives
Supporting roles: Cookie & Mishu, aka The Easy Peasy Family
Filmat pe platourile Agra Palace, Soseaua Pipera-Tunari Nr. 47
Sinopsis: Bianca vine din Elvetia de sarbatori. Este timpul sa se cunoasca in sfarsit cu Mazi si Cookie. Bianca crede ca un restaurant indian e o idee buna. La fel si Mazi, care se da de trei ori peste cap si-l convinge pe Kumar sa le gazduiasca micul get together. Urmeaza trei zile de facebook spam: veniti? Da. Si eu. Si eu. Si eu. Eu nu stiu. C-o fi, c-o pati. Ei hai ca venim si noi. Pam pam. In ziua cea mare, cei sapte bloggeri se intalnesc la ceas de seara in Pipera (nr. 47), pentru un feast indian in toata legea, la Kumar’s Agra Palace. Intra in scena Florin – acest micromanager al grupului, cu sugestii care sa previna uitatul la meniu precum rata la polizor. Apare si Kumar, care le recomanda neinitiatilor diverse, nu foarte picante cica, asa, ca pentru copii.
Mancarea umple masa: mai intai niste papadums cu raita, sos de iaurt cu menta si ceva muraturi traditionale. Apoi – aperitivele, toate foarte bune: Delhi Wala Samosa (pateuri cu mazare si cartofi si condimente), Murgh Kathi Kebab (rulada de pui), Murgh Pakora (pui pane, usor picant) si Pyaz Bhaji (chiftelute indiene cu ceapa si sos de menta). Si-apoi – main course-urile, multe: Kashmiri Lambchops (cotlete de miel cu sos picant de ceapa si rosii), Saag Gosht (bucatele de miel cu spanac, smantana si ghimbir), Murgh Madras (pui cu nuca de cocos, rosii, sos de caju si condimente indiene), Gosht Biryani (miel cu orez, ghimbir, usturoi, ierburi indiene si fructe uscate), Aloo Gobhi Masala (conopida cu cartofi, sos de ceapa si rosii), Jhafrani Pullao (orez cu sofran, nuci si fructe uscate), Murgh Makhani (pui condimentat in sos de rosii si smantana), Lamb Vinadaloo (zis si flacarila – fel de mancare abia atins de majoritatea mesenilor, dar dovedit cu gratie de Elena). Servite toate cu naan cu usturoi, roti prata si raita (sos de iaurt racoritor, numai bun de stins iuteala mancarurilor de mai sus).
Acum pe bune, ce-am invatat din filmul asta:
– mancarea indiana e menita sa fie consumata la masa mare cu prieteni, ca sa poti sa sample diverse chestii
– daca ajungeti vreodata la Agra Palace, ceea ce va doresc, incercati musai musai specialitatea de orez cu miel Gosht Biryani, este the yummiest thing on the menu, dupa capul meu
– orice cu terminatia vinadaloo arde ca focul pe tot tractul, nerecomandat pentru cei cu nervii slabi; also, Elena mananca vindaloo fara sa se inroseasca, she cannot, I repeat, CANNOT be human
– marea majoritate a felurilor de mancare sunt picante to a certain degree, dar daca le stropiti din belsug cu raita, devin tolerabile
– pregnant chick primeste ultimul rulou cu pui
So thanks Mazi, Elena, Bianca, Florin si Madalin for a lovely evening! Iar pe voi ceilalti va indemn ghebos catre Agra Palace, the place to be these days daca vi s-a urat cu porcul. Cheers!
tags: Agra Palace, bloggers' night out, crazy mother cooker, Kumar, Le Blog Piquant, Le Chat de Chocolat, mancare indiana, mazi, review, Wine & Knives 21 comments »
December 30th, 2010 at 2:56 pm
Upsie – you got me! I’m an alien sent from space to deplet human kind’s resources in chilli! So much for my cover :p
December 30th, 2010 at 2:58 pm
busted:))))
December 30th, 2010 at 4:25 pm
mai copii, v-am vizitat pe toti si zau ca nu ma pot decide cine a descris mai fain, dar am decis in mod clar ca v-ati distrat de minune!
December 30th, 2010 at 5:18 pm
mancat ca porcii too:)) nu porc. miel. si pui.
December 30th, 2010 at 5:29 pm
@zazuza – that we did. de asemenea, si ce-a zis cookie. groh groh :d
December 30th, 2010 at 5:55 pm
oink oink, respectiv guitz guitz
December 30th, 2010 at 7:27 pm
super fun. declar ca a a fost o seara reusita: am mancat prea mult, am baut destul si am vorbit si mai multe.
December 31st, 2010 at 9:06 am
wine&knives – io zic c-am vorbit prea putine. hai rematch 😀
December 31st, 2010 at 2:00 pm
la anu si la multi ani :))
January 3rd, 2011 at 4:49 pm
[…] un (na)an bun2011, te-astept ca si candcel mai fin pate de ficatuite cine mananca Vindaloocum am petrecut de Craciuncraciun fericit!leapsa pe iubirerecomandfructe congelatefried mozzarella […]
January 4th, 2011 at 6:01 pm
[…] Am mers mai departe cu murgh tikka (bucati de piept de pui marinate in ghimbir, usturoi, iaurt, condimente indiene si coapte in cuptorul de lut) si saag gosht (bucati fragede de miel cu spanac proaspat, smantana si ghimbir) gosht biryani (bucati fragede de miel cu orez, ierburi indiene si fructe uscate) murgh makhani si jhafrani pullao (orez basmati cu sofran, nuci si fructe uscate) plus temutul lamb vindaloo, care in meniu vine cu explicatia “recomandat cunoscatorilor, amatori de senzatii tari (picant)” – scris cu litere mari ) Elena, sub numele de scena Chef Chilly, a fost cea care a scos treaba asta la capat (thterefore the nickname ) Pe langa tot dezmatul asta spicy, care numai bine ne-a taiat gretza de la tot porcul din ultimele zile, am avut timp sa insiram povesti despre foodie travels, restaurante cu stele Michelin, durian imputzit, carne de rechin in putrefactie (daca cineva vrea sa viziteze Islanda anytime soon), dar si sute de cupcakes si vinuri bune si bere de casa. Acestea fiind zise, a ramas ca ne vedem asap in ianuarie. Pana atunci, food bloggerii reuniti recomanda o excursie in Pipera, la Kumar’s Agra Palace. Cheers to that Urmeaza Easy Peasy […]
January 4th, 2011 at 6:47 pm
Multumim pentru vizita.
Duminica la Agra Palace ardem grasimile de porc cu mancare condimentata din miel si pui.
Ne vedem la Sunday Brunch
http://www.agrapalace.ro/sunday-brunch-in-fiecare-duminica-la-agra-palace/
January 4th, 2011 at 6:57 pm
noi multumim pentru gazduire si bucate alese. nu vad antidot mai bun la porceala de sarbatori decat o mancare indiana pe cinste, asa, iute ca pentru copii:)))
January 5th, 2011 at 9:45 pm
Gata, am ramas codasa, ma apuc de scris acuma. Da’ pozele mele sunt de toata jena, nu stiu ce ma fac, dau link-uri la voi ca in rest…
January 5th, 2011 at 9:48 pm
u can use mine:D si nu esti cea mai codasa, florin e!
January 6th, 2011 at 12:31 am
stai sa vezi cand mi-o trece mie lenea, ca am niste super poze de making of, cu voi pozand mancarea cu tunurile alea (plus Mishu, the only normal person la masa, care cand a venit mancarea s-a apucat, firesc, s-o manance cu furculita, nu cu zoomu’… :))
January 6th, 2011 at 8:42 am
Florine, si cand trece lenea, omule? ca m-am plans si pe blogul tau ca tropaim de nerabdare si tu nimic, ne fierbi in suc propriu si la foc mic :))
January 6th, 2011 at 10:37 am
florin, pozele cu mine nu sunt cleared sa apara pe nicaieri, i am dead serious:))))
January 6th, 2011 at 11:03 am
don’t worry, o sa le cenzurz accordingly, da’ de aparut mi-e ca tot o sa apari :))
January 6th, 2011 at 11:33 am
cenzureaza-le te rog by cropping me out of them:))
January 6th, 2011 at 11:51 am
ti le-am trimis sa le vezi, da’ de cropuit nu le cropuiesc, ca sa nu denaturam adevarul istoric, so you get to pick 2 pics that will stay out :))