somon in unt cu busuioc si aioli
Am primit de ziua mea o carte foarte draguta despre Provence. Cu toate minunatiile, de la campuri de lavanda la descrierea in detaliu a diferitelor varietati de crab, dar si a modalitatii de a confia pere intregi. Cum nu aveam aseara neaparat dispozitia sa confiez, m-am apucat sa fac the next best thing – niste somon din congelator. Ca pretext pentru aioli, sos traditional despre care am citit in minunata carte si care nu-i de fapt decat o maioneza scurta, cu usturoi.
Somonul l-am perpelit in tigaia cu unt, impreuna cu niste sare de mare, piper rosu, oleaca de peperoncino si cateva frunze de busuioc de la ghiveci (m-a apucat damblaua cu astea, jur, dimineata mananc paine cu un si cu frunze intregi). Pentru aioli e nevoie de un galbenus de ou, 1-2 catei mari de usturoi, o lingurita de mustar de Dijon si niste ulei de masline. Nu se freaca mult, ca maioneza, ci doar cat sa se coaguleze in forma de sos. Ca garnitura am aburit niste broccoli, care nu aduce nimic in plus la masa asta decat portia zilnica de sanatate. Si pe care broccoli il salveaza major sosul aioli, in care am balacit cu generozitate fiecare floreta. Bun, gata in under 15 minutes, no fuss meal the way I like it. Enjoy!:D
tags: aioli, broccoli, cina, dinner, fish, peste, somon 5 comments »
July 7th, 2010 at 11:10 am
ze yummines!
July 7th, 2010 at 11:51 am
Ah, ce minunatie! Abia astept sa fac o pauza de dieta! :-))) like.. starting tomorrow!
July 7th, 2010 at 8:34 pm
Mmm.. arata foarte bine! O idee buna. O sa fac si eu 🙂
October 26th, 2010 at 3:38 pm
Ne spui si ce carte e? Eu am asa un vis ca Provence e taramul fagaduintei si mi-ar face placere sa citesc o carte despre aceasta regiune, mai ales atat de cuprinzatoare cum reiese din descrierea ta.
Multumesc!
October 26th, 2010 at 4:14 pm
Laura, se cheama A Taste Of Provence – http://www.bookdepository.co.uk/book/9780841600980/A-Taste-of-Provence