prepare for awesomeness: sandvis cu muschi de purcel!
Saptamana trecuta, dupa cum stiti, am faultat cu succes mancatoriile de proximitate birou cu doua tentative reusite de pachetel prea bestial si, mai ales, corect depedeve nutritional, dupa cum mi-a iesit la SuperTracker. SuperTracker asta e un tool pe care ni l-au pus la dispozitie oamenii de la cursul de nutritie la care m-am inscris, care-ti traduce tot ce mananci in nutrienti si iti spune unde-s bubele. (In paranteza fie spus, sunt as la planificarea meselor, turns out ca planurile mele sunt foarte corecte, la punerea in practica mai am de lucrat:)) In si mai paranteza fie spus, la curs am aflat, de exemplu, ca degeaba am fost silita toata copilaria sa mananc spanac under the false pretense ca ma paste anemia daca nu; caci da, spanacul are fier, dar are si niste chestiuni care fac ca absorbitia acestui minunat zacamant de fier sa fie extrem de trista). Revenind.
Ziceam ca doua zile mi-am adus de-acasa. Mi-as fi dorit sa fie trei, dar n-am fost in stare. Nu-i nimic, saptamana asta va fi mai bine, am zis eu ieri, pe cand imi faceam constiincioasa meal planul. Si-gur vor fi trei zile in care nu voi manca scarbosenii. Si-apoi patru. Si-apoi cinci. Sclavia snitelului va fi abolita. Eu voi fi tot eu, dar in varianta low-fat. Voi ma veti iubi la fel. Da da da.
Cert este ca azi, la pranz, mancam ceva asa de excelent, incat desi am numai poze cu what appears to be overchewed food, am zis ca nu se poate sa va scutesc, trebuie musai sa va povestesc. Ei, center piece-ul pachetelului de azi este sandvisul cu muschi de porc si sos de rucola cu mustar. In paine integrala cu seminte. Necesita oleaca mai multe preparative decat un clasic sunca-cu-cascaval, dar si recompensa e pe masura. Asadar,
- Se ia un muschiulet de porc tanar si se mermeleste cu ulei de masline, cimbru, usturoi si paprika. Se pune intr-o tava. Se toarna pe langa el vin rosu si nitica apa. Se acopera si se da la cuptor la foc mic, sa se rumeneasca incet. Cand e complet fragezit, se descopera si se lasa sa prinda o frumoasa crusta. Nici prea arsa, nici prea balana. Just right asa. Nu se taie de cald. Se raceste temeinic si se atenteaza asupra lui cu un cutit ascutit abia a doua zi, sau several hours later. Se feliaza subtire, fin, cu precizie de ucigas in serie.
- Baza sandvisului e un sos de rucola si mustar, obtinut inmod suspect, banal, dintr-o cutie de rucola blenduita cu doua lingurite de mustar dulce, nitel ulei de masline si nitica lamaie. Sosul asta asa obtinut, care se poate face lejer cu o seara inainte, se intinde in strat gros pe o felie de paine buna, cu seminte.
- Se acopera painea cu o frageda frunza de salata verde. Se “orneaza” cu felii de muschi de porc rece. Se drege de sare si piper. Se capaceste cu o alta felie de paine, unsa cu minunatul maglavais.
Asta e tot, folks:) Va doresc o saptamana tihnita.
PS: Fiti recunoscatori. Cititi etichetele. Nu scuipati contra vantului.
tags: lunch, lunch box, porc, pranz, rucola, sandvis, sandwich 23 comments »
February 4th, 2013 at 1:43 pm
ti-ai luat paine de la lidl?
February 4th, 2013 at 1:48 pm
Bestial arata pozele, imi imaginez ca realitatea e mult mai buna. Ce curs de nutritie, btw? ca si eu am o problema similara… Planific de numa’-numa’, implementez de … muma-ciuma. Or something… 🙂
February 4th, 2013 at 2:16 pm
elena: nu, n-am apucat, desigur:))
February 4th, 2013 at 2:17 pm
carmen, cursul asta: https://www.coursera.org/course/nutrition
February 4th, 2013 at 2:49 pm
ma gandeam eu ca la coursera… 🙂 thanks a bunch!
February 4th, 2013 at 3:31 pm
mdeci. din aceasta postare rezulta inca o data ce stiam io inca de mica, dar refuzam sa accept: ca anume sandvisurile cu purcel pe care cu ingeniozitate mi le facea mama drept pachetel cand eram io mica, erau cea mai tare chestie posibila. deci, fenks, mama, fenks, Cookie. acuma ma duc sa-mi mananc iaurtul, ca purcel n-am (deocamdata).
February 4th, 2013 at 9:54 pm
Misto ce povestesti tu aici, succes cu noul regimen 🙂 in plus, as adauga, mese mai dese and hence mai… mici (pe bune, e extrem de greu sa maninci de 5-6 ori pe zi… ). Si echilibru in toate, of course.
February 5th, 2013 at 5:50 am
Deci n-am inteles faza cu spanacul: desi are fier, se absoarbe greu?Asta ai vrut sa zici? Ca am citit de vreo 3 ori si n-am priceput:-)
Si al doilea deci:arata bine sandwichul ala cu porc,dar mi se pare cam multa paine…ca eu numai cu un sandwich nu ma satur.Si sunt in plin proces de eliminare-pe-cat-posibil-a-fainoaselor
February 5th, 2013 at 7:29 am
Carmen, da, asta am vrut sa spun. Ca desi are mult fier, doar o mica parte din el se absoarbe de catre omul mancator de spanac;)
Fainoasele sunt bune daca sunt integrale. Am avut doua sandvisuri cam cat palma. Ne-am saturat. A fost singura paine mancata in ziua aia. La cina am prestat ceva bun bun. Poate va povestesc azi.
February 5th, 2013 at 7:30 am
Alexutza, 3 mese si 2 gustari, asa mancam noi. Echilibru cum zici. Si as mai zice putine grasimi saturate, ca alea-s dracul, cica:))
February 5th, 2013 at 8:12 am
sper sa nu intre in spam mesajul din cauza linkului, dar se pare ca povestea cu fierul din spanac e usor eronata 😀 http://www.bestthinking.com/articles/science/chemistry/biochemistry/the-spinach-popeye-iron-decimal-error-myth-is-finally-busted
cat despre absorbtia lui, iaca si aici cate ceva: http://www.livestrong.com/article/328985-drawback-for-using-spinach-as-an-iron-supplement/
desigur, site-urile astea nu-s biblia, dar asa, la nivel strict informativ cred ca foloseste la ceva sa citim articolele respective. dincolo de asta insa, mie imi place spanacul si il consider folositor cum folositoare e orice alta verzitura pentru organismul uman (ihim, si acum din backgroundul familiei mele se aude un mare booooooooooo pentru ca ei cred ca orice leguma e buna atata vreme cat s-a transformat in porc. mda.)
February 5th, 2013 at 10:26 am
Te rog sa povestesti ce-ai prestat aseara ,ca muza culinara ma ocoleste de ceva timp:-)
February 5th, 2013 at 11:26 am
carmen, your wish is my command:))
June 5th, 2013 at 4:40 pm
Si uleiul apare din nou
June 5th, 2013 at 4:42 pm
11 retete cu ulei de masline
June 5th, 2013 at 4:46 pm
Wow, mult ulei pe blogul ăsta 🙂
June 5th, 2013 at 4:46 pm
Uleiul, maica! Iar am gasit uleiul! 😀
June 5th, 2013 at 4:47 pm
ulei de masline – checked!
June 5th, 2013 at 4:57 pm
Ulei, oh ulei…where art thou?
June 5th, 2013 at 5:00 pm
Of, atata ulei si mie mi-e foame!
June 5th, 2013 at 5:10 pm
Ulei, ulei…iar te-am prins!!!
June 5th, 2013 at 8:04 pm
uLei din nou!
June 5th, 2013 at 9:11 pm
O multime de retete cu ulei de masline.