budinca de paste cu pui si zucchini

Mai tineti minte asta: http://easypeasy.ro/2011/07/cum-sa-supravietuiesti-fara-sa-mananci-carton? Ei bine, forget about it. No more Martha Stewart(ish) coco jumbo. Zilele astea, daca veniti pe-aici si deschideti frigiderul, unul din doua lucruri se poate intampla: sa nu gasiti nimic in el, saaaau, sa va muste de mana o vietate impanata-imblanita-incoltita, we call it “monstrul din Ariston”. Ce liste de cumparaturi? Ce mancare gatita? Ce disciplina refrigerata? Mamica mea! Pai mie mi se pare gourmet sa mananc resturi de la Iepu. Cand am timp sa fierb si-un ou, e deja par-chiiiii.  Am mancat so much McDo, Burger King si greasy chinese, cat sa-mi ajunga for a lifetime. Mi se rupe sufletul cand ma gandesc la pouvre Mishu, cum sta el la biroul lui corporatist, fara pachetel. Mi-l imaginez lihnit de foame, cu matele ghiortainde, muscand dintr-un covrig rece de la metrou, in vreme ce TOTI colegii sai mananca numa bunatati.

In acest context, citesc ieri la Bucataru’ Maniac o reteta de budinca de dovlecei. Negociez cu Iepu’ sa ma lase sa-i fac si lu’ ta-su o masa calda, ma suflec de maneci si ma apuc sa vad ce-am prin frigider. (Intre altele, gasesc un unt Covalact expirat de o luna, il desfac, arata impecabil, nu pute… e asa, cam ca nou). Nu am 700g dovlecei cum zice la reteta, am in schimb un zucchini mare, vanjos, din care tre sa opresc o bucata si pentru piureurile lui bebex. What to do, what to do? Pai ca de obicei, when in doubt, improvise. Am sa fac o budinca de paste cu pui, zucchini si cascaval. Nu avem cascaval. NU AVEM CASCAVAAAL? Oh well. Atunci am sa fac aceasta budinca cu cascaval FARA cascaval. Now that’s a challenge!

Pastele sa fie penne mici, de-alea din seria Piccolini de la Barilla (le stiti? alea de-s verzi sau rosii sau portocalii, pentru ca baga in ele diverse, de exemplu eu am avut unele cu zucchini si spanac). Le fierb in apa cu sare. Le scurg. Pieptul de pui il maruntesc la robot pana iese un fel de carne tocata, il amestec cu marar, usturoi, cimbru, oregano, chilli, sare si piper, il calesc in tigaie, il mai bag o tura la robot, apoi il azvarl intr-un castron mare. Calesc o ceapa rosie tocata si-o amestec bine cu carnea de pui. Apoi torn si pastele scurse in vailingul cu pricina si mermelesc acolo totul. Bat bine 4 oua cu nitel lapte si cu cascaval ras daca as fi avut cascaval, le amestec cu puiul si pastele. Tai zucchini-ul fasii grosute, pe toata lungimea lui asa, pe care le calesc cu putin ulei de masline. Pe fundul vasului de yena pun fasiile de zucchini. Torn peste ele compozitia de paste cu pui. Mai rasnesc pe deasupra sare si piper. Mai bat un ou bine bine si-l torn peste budinca. Apoi pun capac si dau vasul la cuptor, la foc potrivit. Budinca merge calda, cu iaurt rece pe deasupra. Merge si rece, a doua zi, ca o placinta.

Cam asa.

Este joi. Ma asteapta un weekend de pomina. Care incepe cu petrecere in pijama + co-nebunelele mele Mazi, Monica, Elena si Anca, la (decat) un hotel de lux din capitala, pfoai ce-o sa ne mai punem poalili-n cap! si continua cu vizita foarte dragei mele Ambasadoare, cu care, dupa ce-am lins din scoarta-n scoarta in my time of need blogul ei de gravida, ajung, in sfarsit, sa ma cunosc. Am vorbit prima oara si la telefon saptamana trecuta. Zic eu: Alo! Si ea: Ci voce ai! Si eu: Cum? Si ea: Subtiri:)) Ah, fata mea, abia astept sa vii:D

Acestea fiind zise, si pentru ca nu stiu daca ne mai auzim maine, va doresc un sfarsit de saptamana caldut, numaisinumai cu oamenii vostri dragi, cutotulsicutotul de bine!

tags: , , , , , , , , 11 comments »

11 Responses to “budinca de paste cu pui si zucchini”

  1. Zazuza

    hahah, pai na, trebuia sa apari tu cu ceva bun, nu se putea asa, sa traim din amintiri! si zici ce Iepurele e din ce in ce mai solicitant, hmmm…

  2. mazi

    parchiiiiiiii

  3. ambasadoarea

    Mi si pari mii sau mă faci di râs în toatî blogosfera? 😀
    Ah, ce uichend misto ne asteapta!
    (sper)

    :))

  4. cookie

    te indoiesti de mine? cotarla!:))

  5. ambasadoarea

    De mine ma indoiesc. La cat de neiesita sunt, cine stie ce apucaturi mai am! 😀

  6. Andreea

    ambasadoare draga ai o minunatie de copil si povestesti la fel de frumos ca si cookie. Uneori ma sperii de cele citite, mi se pare enorm de greu si complicat crescutul copiilor, alteori ma amuz si nu mai am rabdare pana voi trece prin experienta unu bebe tiran sau nespus de dragalas, dupa timp si imprejurari.

    Oricum am ce invata de pe blogurile voastre, citesc si retin tot felul de lucruri folositoare, faceti o treaba tare buna!

  7. ambasadoarea

    Multumeeeesc, Andreea! Sa stii ca fix asa sunt eu acum: uneori ma sperii, alteori ma amuz, dar mereu ma simt extrem de norocoasa ca am ochii aia albastri la care sa ma zgaiesc ca proasta 😀

  8. Andutza

    O sa-I fac in weekend si lui Mishu cel mic, ca acu vrea sa manance doar singur si ma gandesc ca ar merge Asa ca finger food!

  9. rox

    Da untu’?? Ce facusi cu untu’ ca n-ai mai zis nimic de el 🙂

  10. Ana Maria Ciolacu

    Ahhh, ador modul in care scrii !! :))

  11. ella

    Ulei si-n zuchinni!! Ulei, ulei, ulei!!! 🙂


leave a reply



Back to top