cum sa supravietuiesti fara sa mananci carton. ghid pentru mame nedezmeticite si alte categorii defavorizate de timp.
“Toti cei care ma cunoaste” stiu ca sunt a bit of an organization freak. Nu plec de-acasa fara trei Moleskine – un planner, un reporter liniat si un memo pocket pentru bonuri, chitante si alte maruntisuri. Am liste la liste, si inca niste liste on top of those liste: to do list zilnic, to do list saptamanal, lunar, uneori si trimestrial, liste de cumparaturi, liste de mancaruri pe care urmeaza sa le gatesc, liste cu ce ne luam in vacanta, liste cu cadourile de Craciun… You get the picture! Ei bine, nicicand in aceasta viata nu mi-a folosit mai tare natura mea maniaca decat acum, de cand cu Iepu’. Desigur ca nu reusesc intotdeauna, insa pe genul “fa ce zice popa, nu ce face popa”, m-am gandit sa va impartasesc din intelepciunea mea infinita intru ale organizarii, ca poate nici voi nu aveti timp, ma gandesc. Asadar, luati o foaie de hartie si scrieti:
Curs teoretic de initiere in dambla. Cu aplicatii practice in descalcirea vietilor aglomerate ale homo modernus.
In ceea ce priveste mancarea
(Nu povestim aici despre ce e de tinut in camara sau in congelator, in eventualitatea ca mai si gatim. Vorbim numai despre acele lucruri dupa care intinzi mana si le introduci in gura. Nu ne preocupa arta culinara, ci supravietuirea.)
In frigider tre’ sa aveti at all times urmatoarele lucruri de mancat din picioare intre un schimbat de pampers si-un nursing session (sau ma rog, intre doua sedinte extrem de importante, care vor schimba lumea prin natura lor deosebit de importanta):
– Iaurt simplu, nici gras, dar nici 0%. Un 2% e perfect (si by the way, probioticul Oly 2% asta din poza e de departe cel mai nedezgustator iaurt de pe piata, credeti-ma, le-am incercat pe toate) (si by the way, nu ma plateste nimeni pentru aceasta recomandare, dar nu e timpul pierdut, astept cecul)
– Bastonase de legume, pregatite din weekend, imediat dupa ce ati despachetat prada de la piata: morcovi, ardei gras, castravete. Astea merg mancate ca atare, pe post de snacks, cu sau fara iaurt, sau folosite in salate asamblate rapid.
– Pungi cu salata verde (dar nu de-aia de cumparat gata ambalata, luati voi frumos salata adevarata de la piata, o desfrunziti, spalati frunzele, le uscati bine si le puneti in pungi de-alea de se inchid, gen ziplock). Astea merg ca baza pentru o salata rapida, sau in sandvisuri.
– O punga cu morcov ras, telina rasa si eventual niste marar – care poate fi rapid transformata intr-o salata de cruditati, dar merge si ca zarzavat de ciorba.
– Conserve de ton in suc propriu. La fel si de sardine. Ambele se gasesc la Mega Image, marca proprie.
– Sunca slaba de pui sau curcan (da, mezelurile sunt naspa, dar daca le cautati bine, le gasiti pe acelea neinjectate; oricum, mai bine o felie de sunca decat un pateu cu branza).
– Telemea taiata cubulete si pusa intr-o casoleta, numai buna de azvarlit intr-o salata.
– Rosii. Ca atare. Astora nu avem ce le face.
– Masline fara samburi.
– Oua. Preferabil eco, daca nu aveti un provider de la tara. Cand stiti cu urmeaza zile aglomerate, fierbeti de cu seara inainte sa va culcati doua oua tari, si puneti-le la frigider. Sau preparati-le scrambled si puneti-le la casoleta, ca merg foarte bine si reci.
– Pepene rosu, taiat de pe coaja in cuburi mari si pus si el intr-o casoleta.
Mancarea gatita merge refrigerata in casolete microwave safe cu portii individuale, nu in oloaie de 5 kile. Cand vine foamea peste voi, dureaza mult mai putin sa incalziti casoleta si sa-i devorati continutul, decat sa pescuiti cu polonicul galustile din supa, ponderand cate sa fie, doua, sau trei, sau una… sau doua?
Merita sa aveti la indemana si a fine selection de migdale crude si alte nuci, dupa cum nici niste ciocolata n-ar strica, dar sa nu fie tone. Mai merg batoanele de cereale, care sunt zaharoase, deci nu tre’ sa abuzati.
Paine – la minima rezistenta. Oricum e cald si se strica. Poate niste toast de tinut la frigider si/sau ceva paine neagra de casa.
Fructe: si aici merge facuta de cu seara o mica salata, de mancat rapid a doua zi, cand izbeste panica. Nu tineti salata mai mult de o noapte la frigider si stropiti cu lamaie fructele care oxideaza. Daca aveti afine, coacaze, zmeura sau alte berries, spalati-le si puneti-le intr-o casoleta. Merg numa’ bine cu iaurtul de la punctul 1.
In frigider, gasiti-va propriul sistem, whatever works for u. Mie imi place sa am etajul cu lactate si mezeluri, etajul cu pungi si casolete cu legume si fructe, etajul cu mancaruri gatite, oua si conserve pe usa. Oricum ar fi, tre’ sa fie intuitiv pentru voi, in asa fel incat sa nu va ganditi niciodata unde-i lucrul ala si intr-un final sa capitulati pentru ca the time is up, plange copilu’, am intarziat la serviciu, etc. etc.
Orice ati face, nu sariti peste mese. Nu abandonati. Nu va ganditi “lasa ca mananc mai incolo”. Pentru ca un om flamand e un om trist. Iar un om obosit si flamand e un om pur si simplu de-a dreptu’ rau, zice inteleptul chinez anonim:)) Mamelor, se aude acolo la voi?
tags: meal plan, oly, olympus, organizare 49 comments »
July 28th, 2011 at 9:35 am
ce bine ca nu sunt eu singura freak cu frigiderul organizat pe… raioane :))).
July 28th, 2011 at 9:45 am
vai ce tare e asta cu organizatul frigiderului, nu m-as fi gandit niciodata 😀
July 28th, 2011 at 9:53 am
Whooooooooooooo! (and the crowd goes wild)
Da, da si anume da! Acestea sunt ghidurile pe care le doreste caprioara! 😀
…ca tot ma pregatesc psihic (de vreo doua ore…) pentru o curatenie generala in frigider si o reorganizare hitleristica 😉
July 28th, 2011 at 9:59 am
Super fain!! iti urmaresc blogul de mult timp si de f multe ori am gasit sfaturi utile. Si aveti o dulceata de Iepu’ 🙂
legat de iaurt….super bun…Marca Olymus e f buna, greceasca, si facute din productie de lapte greceasc, nu amestec, cel putin asa scrie pe produsele comercializate in Grecia…si aici vinde f bine :), inainte de a pleca din tara doar ce aparusera pe piata romaneasca produsele lor si chiar am fost placut surprinsa ca sunt si bune…apoi am continuat cu ele in Grecia 🙂
July 28th, 2011 at 10:02 am
mi-ai dat niste idei foarte bune.am dat print la pagina si diseara incep organizarea :).merci!
July 28th, 2011 at 10:23 am
pampushka, there’s more where that came from, dar va iau incet, sa nu va speriati;)
ana, locuiesti in grecia? ah, sunt geloasa:))
andreea: asa asa, traiasca frigiderul bine organizat!
July 28th, 2011 at 10:29 am
la mine, cand e panica, mananc migdale crude. le cumpar de la kaufland in pungute de 100/200g si le car in geanta, le am in sertar la birou si pe blatul din bucatarie 🙂
July 28th, 2011 at 10:48 am
omg, mi-ar placea sa fiu si eu asa organizata intr-o zi, u just became my guru 🙂
July 28th, 2011 at 10:55 am
Acest post este ocazia geniala sa imi exprim aprecierea si admiratia pentru tine in fata intregii lumi!
As vrea sa stie toata lumea ca ai fost sefa mea ceva timp 🙂
Si strig in spatiul virtual cu toata capacitatea mea pulmonara ca ai fost cea mai minunata sefa pe care o poate avea cineva! [Si ca mi-e dor de tine in postura asta!]
Si ca cel putin o data pe saptamana gasesc un motiv care ma face sa zic “Ce bine ca o cunosc pe Ana!” 🙂
Pentru ca:
– de la Ana am invatat ce inseamna sa fii organizat [pe birou, in munca, in ghiozdan si acasa :))];
– de la Ana am invatat sa imi fac un to do list (zilnic, saptamanal si lunar etc) si sa imi selectez prioritatile in functie de urgenta;
– de la Ana am invatat la 25 de ani sa iubesc penarul si culorile cu care scriu adesea ca sa imi evidentiez tot ce e mai important in agende [normal ca Moleskine, cine se astepta la altceva?! :))];
– de la Ana am invatat cat de important este sa scrii un mail “profi” si cum sa o fac – si daca ati sti cu ce ochi critic analizez mail-urile altora care nu pun subject, scriu totul in 5 randuri fara enter, space sau cu semne de punctuatie nepuse sau puse complet aiurea, nu au formule de salut si incheiere, care nu dau “reply to all”, care nu stiu sa faca diferenta intre “To”, “Cc” si “Bcc” etc;
– de la Ana am invatat sa fiu corecta mereu;
– de la Ana am invatat cum sa mananc corect, sa pun pret pe sanatatea mea si sa am grija sa iau vitamine [inca sunt datoare cu banutzii pe punga de vitamine cu care m-am trezit pe birou intr-o dimineata “pentru ca e foarte important sa iei vitamine!” avand alaturi si plannerul cf caruia sa le iau :)];
– de la Ana am invatat cat de important este disciplina financiara in plan personal, cum sa imi structurez un buget lunar si cum sa ajung chiar sa economisesc sau macar sa nu mai arunc banii pe prostii;
– de la Ana am invatat cum sa nu mai irosesc mancarea si cum sa imi fac liste de cumparaturi saptamanale;
– de la Ana am invatat ca viata de familie este mai importanta decat orice altceva si cum sa imi apreciez “jumatatea” [asta am invatat-o din exemplul personal 😉 nu au existat seminarii private pe tema asta :))];
– de la Ana ar fi trebuie sa invat cat de important este sportul, dar asta nu s-a lipit de mine :D;
– de la Ana am aflat drumul spre Ikea [asta o regret usor :)))];
– de la Ana am invatat sa imi iubesc pisicile ca pe niste copii si cat de important e sa am grija cu ce le hranesc si pe ele, nu numai pe mine;
– de la Ana vine dragostea mea nemarginita pentru Blackberry-ul meu fara de care nu imi mai imaginez existenta :)));
– de la Ana am invatat sa share-uiesc tot ce stiu cu cei care pot invata ceva de la mine;
Si lista asta poate continua la nesfarsit! [dar sunt la serviciu si trebuie sa intru intr-o sedinta in 10 minute :D]
Cred ca nu va surprinde pe nimeni daca voi concluziona declarand din tot sufletul ca o iubesc pe Ana, ca sunt foarte fericita ca imi e prietena, ca sunt mandra ca ma considera prietena ei si ca doresc tuturor sa o aiba in viata lor o Ana ca a mea 🙂
Va salut cu drag si usor emotionata,
Ami
July 28th, 2011 at 11:07 am
omg, ami <3 that is the sweetest comment ever! you've made my day:D
July 28th, 2011 at 11:07 am
Deci my all time nemesis este organizarea. După multă muncă şi multe Moleskinuri, what I’ve achieved este să nu cumpăr mai mult decât mănânc (sau port, for that matter) şi să pregătesc un pachet decent pentru prânzul de la serviciu. What I haven’t achieved though este cum să mă trezesc în fiecare dimineaţă la aceeaşi oră, cum să mănânc dejunul la aceeaşi oră (şi de fiecare dată, for that matter), prânzul la aceeaşi oră, cina la aceeaşi oră, culcat la aceeaşi oră. Pentru mine, cuvântul “rutină” e un fel de candy mountain, o lume pufoasă şi caldă în care ajung doar super înţelepţii şi sunt fericiţi acolo la nesfârşit, unde eu nu voi ajunge niciodată din lipsă de disciplină.
Dar nu asta vroiam să spun. Vroiam să spun că mulţumesc! Datorită acestui blog şi doar acestui blog ştiu ce e aia meal planning şi mă ţin de planurile astea (scrise în a beautiful Wellnes Moleskine :D). De asemenea, datorită acestui blog bucătăresc, uneori chiar remarkably so. Aşa că post-urile astea despre liste şi compartimentare şi etichetare şi manii? Keep them coming.
You rule.
July 28th, 2011 at 11:10 am
Deci omg, am scris comentariul de mai sus în acelaşi timp cu Ami. There are some good vibrations over here, I give you that!
July 28th, 2011 at 11:15 am
Eu ma gandesc doar la o chestie (nu fara invidie): cat de usor si de frumos o sa te descurci cu diversificarea care mie mi s-a parut horrrrrrror (si inca mi se pare).
Eu nu voi putea fi niciodata asa, la varsta mea cin’ sa ma mai disciplineze?
July 28th, 2011 at 11:19 am
@ambasadoarea: nevoia!:))
July 28th, 2011 at 11:22 am
@flavia: ca sa te trezesti la aceeasi ora dimineata, fa un copil. e foarte adevarat ca acea ora va fi 5:)) altfel, multumesc pentru feedback, means a lot to me, ma simt utila, ceea ce, mai ales zilele astea, nu-i deloc un sentiment de lepadat;)
July 28th, 2011 at 11:24 am
in fact, sunt extrem de aproape sa-mi printez opiniile voastre si sa mi le lipesc pe… frigider:))
July 28th, 2011 at 12:17 pm
Ce este aceea Moleskine? Si eu de ce nu am asa ceva, desi sint o persoana foarte aglomerata in cap si-n agenda zilnica? Frigideru-i gol, aici n-am probleme.
July 28th, 2011 at 12:24 pm
printesa, e ceva pe care scrii cu mana. mai vrei sa stii?:))
July 28th, 2011 at 12:54 pm
Absolut, in caz ca ai uitat, eu scriu cu mina scrisori si vederi catre intregul univers. Si fii-ta are una, remember?
July 28th, 2011 at 1:13 pm
Si eu care credeam ca am un frigider organizat..!?!
Deja am inceput sa ‘bastonez’ morcovii si ardeii pentru cutie, apropo de cutii si pungi cu ziper, nu -i asa ca si aici exista o intreaga poveste?
Blogul tau ma bucura, motiveaza si …induioseaza , l-am recomandat celor care cred eu ca merita:)si inteleg, si cui nu a vrut ,drept un must.
July 28th, 2011 at 1:14 pm
cursul tau teoretic de initiere este util mamelor de orice varsta (parerea mea), chiar daca stiu si uneori chiar aplica regulile tale. dar printre randuri sigur mai gasesti strecutata o idee la care nu te-ai gandit pana acum sau n-ai stiut-o pur si simplu. eu una nu-l stiam pe oly probiotic 2%, nu m-am gandit sa fac bastonase din legume si nici pungute cu morcov si telina rase. la moleskine tre’ sa mai lucrez umpic, nu sunt consecventa si scriu pe ce apuc, in principal pe post-it-uri pe care nu le mai gasesc atunci cand le caut. deci da, mie mi-a fost util cursul tau <3
July 28th, 2011 at 1:27 pm
Ce ..cool! Iata ce am putut sa scot si eu dupa comentarii atat de frumoase. Mare izbanda cred eu ca este ca iti vina atatia oameni pozitivi pe blog care sa te laude. Deci, meriti, meriti, meriti! 😀 Si mie imi place organizarea, e ceva in neregula daca mi se par regulile tale poezie? 😀
July 28th, 2011 at 1:49 pm
OMG,cita orgaizare in zona asta …si zici ca-i easy?:)sunt fara leac de dezordonata si dezorganizata desi in fiecare zi imi propun contrariul,crede-ma…cele mai mult liste sunt in mintea-mi si rareori vad unele intrupate pe vreun colt de hirtie…dar nu maninc cartoane,in nici un caz si frigiderul e compartimentat in asa fel incit toti stim unde trebuie sa cautam una-alta…la vremea cind am inceput alaptatul uitam cite 7-8 ore sa maninc sau sa beau ceva…pina am fost trasa de urechi,desigur!:)
in concluzie,bun cursul asta,thanks,promit sa ma straduiesc in continuare!:)
July 28th, 2011 at 3:22 pm
So, pliiiiiiiiiiiiiz, tell us, u organizing guru :), de unde mi-as putea cumpara o agenda Moleskine? Am facut niste calcule si concluzia e ca primul pas e agenda, caci fara ea, nu voi reusi niciodata!
10x anticipat!
July 28th, 2011 at 3:28 pm
Ei bine, daca insistati:)) Moleskine au la Carturesti, se pot comanda si online. Sunt de acord sa incepem cu ele. Si mai vedem noi dupa aia;)
July 28th, 2011 at 3:37 pm
ghiciti ce fac eu acum? da, caut moleskine pe amazon :)))
July 28th, 2011 at 3:44 pm
OMG Ana, you rule girl! Vreau si eu Ana mea (daca e sa ma iau dupa ce zice Ami) 🙂
July 28th, 2011 at 3:52 pm
Excelent!! Dupa ce am citit nu stiam unde sa caut mai repede butonul de print :-). O lectura extrem de inspirationala si fresh. Multumim
July 28th, 2011 at 4:24 pm
Cat de cool! Treaba asta cu mancarea e prea avansata pentru mine, dar m-a inspirat un detaliu minor. Memo pockets-urile pentru bonuri, etc. Deja sunt pe site-ul carturesti 😀 Si acum, vreau sa te intreb cate ceva: De care ai? (mic sau mare?) Pui chestiile in el pe loc si pe viu sau la sfarsitul zilei acasa? Eu trantesc toate lucrurile (mai mult sau mai putin importante) de genul (bonuri, chitante, retete de la medic, bilete etc.) in portofel (care e frumos compartimentat, tre’ sa recunosc, totusi) si mereu ma gandesc cat de screwed as fi daca mi s-ar fura (si n-ar fi decat a 4-a oara :D).
July 28th, 2011 at 6:27 pm
@Ana-Cookie …da stau in Grecia de doi ani jumate…pana acum am stat in Syros, iar de vreo trei luni incerc sa descopar Mykonos-ul…
July 28th, 2011 at 7:47 pm
@Alexandra: memo pocket mic, always mic, de posheta;) merge si mare, daca vrei sa-ti pastrezi daraverile. dar daca le arunci ulterior, ala mic e numa’ bun.
@Ana: ah ce fain, eu inca mai visez la vacanta din paros de acum doia ani <3
July 29th, 2011 at 10:25 am
d-na mama lui mazi, n-am apucat sa va salut ieri:) daca veniti la bucuresti, aveti de la mine un moleskine. ah, vedeti, nu stiu cu ce sa va mai tentez:))
July 29th, 2011 at 10:27 am
vreau si eu o sefa ca ana :))
July 29th, 2011 at 10:47 am
OMG, si frumoasa si desteapta si mama grozava! Vreau si eu sa fiu, vreau si eu sa fiu. Deci esenta tare se gaseste in sticlute mici si intelepciunea nu tine cont de varsta. Pe langa gatitul divin si iubirea pentru ce te inconjoara,ne inveti si cum sa devenim mai organizate. Ce frumoooss! Bravoooo…keep them comin’. Si pentru ca eu (ca si mai sus) imi doresc sa am o sefa atat de minunata, zic: Sar’na sefa noastra de azi! Asteptam cat mai multe sfaturi. Dau inghetata sau praji sau ce mai vrei tu prima data cand ne-om vedea. Caci eu asa mi-am propus, sa te cunosc pe viu si sa iti multumesc pentru tot ce ne daruiesti. O zi frumoasa sa ai!
July 29th, 2011 at 11:08 am
foarte constructiva lista si am gasit cateva idei care nu erau puse in aplicare. plus ca am aflat si eu acum despre moleskine si maine dau o fuga pana la carturesti sa imi cumpar :)))
intrebare ca eu sunt mai lenesa si nu imi place sa bantui aiurea: unde gasesc minunatul iaurt probiotic? sa aveti o zi cat mai linistita!
July 29th, 2011 at 11:46 am
emilia, precis ne vom cunoaste, not like me sa refuz prajitura:)))
paffa, acum o saptamana cand am descoperit minunatul iaurt, nu era decat la Real. intre timp, a aparut si la Mega Image si Billa. ziua se anunta linistita, dar e zi de vaccin pentru Iepu’, asa ca nu se stie;)
July 29th, 2011 at 1:09 pm
Thank u!!! Iepu’ must me brave! Succes!
August 10th, 2011 at 9:17 am
Multumim pentru aprecierea facuta! Ne bucuram ca intr-un asa scurt timp de la lansare, produsele noastre sunt recomandate si apreciate. Oricand treci pe la Brasov, esti binevenita sa faci si un tur al fabricii noastre de la Brasov, pentru a face cunostinta cu toata gama noastra de produse: telemea,feta,cascaval,iaurt grecesc,lapte,smantana si suc 100% natural.
Iti multumim,
Olympus Dairy Industry
August 10th, 2011 at 9:27 am
Hello team Oly:)
Aprecierea-i meritata, iaurtul asta e chiar foarte reusit. Keep up the good work:D Ah, si branza aia a voastra Kefalotiri este iarasi foarte foarte buna!
August 10th, 2011 at 2:54 pm
Am gasit multe lucruri utile in postul tau, chestia cu pungile de salata nu ma gandisem , recunosc!
August 10th, 2011 at 2:55 pm
Da, si eu sunt fan iaurt OLY, mai ales ala cu 5% grasime il folosesc si pe post de smantana.
October 27th, 2011 at 9:54 am
[…] tineti minte asta: http://easypeasy.ro/2011/07/cum-sa-supravietuiesti-fara-sa-mananci-carton? Ei bine, forget about it. No more Martha Stewart(ish) coco jumbo. Zilele astea, daca veniti […]
December 4th, 2011 at 11:32 pm
[…] de vaci. De fapt, am frigider un raft dedicat Oly, m-a apucat aceasta dambla cand am descoperit iaurtul ala 2% cu probiotice si de-atunci tot cumpar: 2%, 4%, 5%, smantana, lapte, you name it. Pentru ca-s […]
May 28th, 2012 at 9:38 am
[…] intru supravietuire prin alimentatie corecta a oamenilor din cale-afara de busy am mai scris aici. Revin cu o suma intreaga de invataturi practice, din experienta lui Naie si a familiei sale […]
May 28th, 2012 at 9:55 am
[…] marketing plan in termeni gospodaresti, aka planul pieţesc — easy peasy: … […]
May 30th, 2012 at 9:14 am
Nu sunt mamă or anything, nici măcar pisică n-am, dar am două joburi, un prieten super flămând at all times şi o conştiinţă care mă roade şi mă ucide că mâncăm uscături de prin pungi, ca studenţii. Pe scurt, îmi vine să printez articolul ăsta în jdemii de exemplare şi să mi-l pun tapet la bucătărie. Ăsta şi ălalalt, de azi, tot cu Oly în poze. Măi, tu te gândeşti vreodată cât bine faci oamenilor din lumea asta cu blogul tău? <3
May 30th, 2012 at 9:24 am
A, not to mention că de la tine ştiu de Moleskine, acum un an cred că s-a întâmplat aflarea, şi între timp am procurat aşa:
1. Un Moleskin mic, roz, cu hârtie de maculator, pentru ideile mele de creative writing.
2. Un weekly planner mic, de poşetă, roşu.
3. Un memo pocket roşu în care, la salar, pun, per buzunar, următoarele: factura şi banii de curent, factura şi banii de telefoane, factura şi banii de internet, chiria, întreţinerea. După ce achit, înlocuiesc facturile cu chitanţele, până ajung acasă şi le trec în memo pocket-ul mare.
4. Un carnet mic, albastru (din seria aia de două de nuanţe diferite la pachet) în care scriu ce fac cu banii.
5. Un wellness journal, în care îmi fac meal planul săptămânal, sport, medicamente, dietă, period şi alte alea.
6. Un film journal, în care scriu ce văd, ce părere am, ce vreau să văd, un best of şi alte alea.
7. Un caiet mov, mare, tot din-ăla cu două nuanţe în pachet, în care etapizez un proiect mai mare de-al meu, pun glosar, ţin work record etc (traduc un roman, e chichiţăraie la el).
8. Două caiete din-alea uriaşe, tot cu foi albe, cu coperţi desenate, în care fac scrap books de prin concedii – ca un fel de diary a ce s-a întâmplat, în care lipesc chitanţe, ambalaje, poze, flori presate, felicitări, bilete şi alte nimicuri pe care le iubesc.
9. Multe alte Moleskinuri neîncepute, de diferite culori şi mărimi – verzi, portocalii, chestii, treburi – pe care încă nu le-am folosit pentru că nu le-am găsit o întrebuinţare worthy.
Deci Olympus ca Olympus, dar Moleskinul ar trebui să te facă direct shareholder!
Love and hugs from Timişoara, as always,
F.
May 30th, 2012 at 9:49 am
aww, flavia, ce dragutz imi scrii:) nu, nu prea ma gandesc… should i?:))
June 18th, 2012 at 11:17 pm
[…] si trebuie, trebuie sa va recomand articolul asta de la prietena easy peasy! ca mult adevar graieste!!! Share […]