o mancare de pui cu iz de primavara
Se iau doua pulpe superioare de pui si se fierb in nitica apa cu sare. Nu foarte mult, ca mai avem de lucrat cu ele. Se, de fapt, semifierb. Se scot din supa si se perpelesc in tigaie, cu doua linguri de ulei de masline si o ceapa tocata marunt. Se adauga un praz taiat rondele si cativa cartofi mici, intregi (ideal – cartofi noi). Se acopera cu supa in care au fiert pulpele, se sareaza, se pipereaza si se fierb la foc mic, cu capac.
Intre timp, se oparesc cateva buchetele de broccoli congelat si niste mazare, in apa clocotita cu sare. Se trec sub jet de apa rece si se lasa deoparte. Cand cartofii sunt molcuti, dar nu terci, se adauga in cratita noastra asa: o mana de loboda, vreo patru-cinci fire de ceapa verde maruntita, mazarea, buchetelele de broccoli si apa la completare.
Se da cratita la cuptor, la foc mic. Mancarea tre’ sa fie cu zeama, nu scazuta. Se ia din ea cu polonicul, e un fel de intre-supa-si-tocana si e tare, tare buna! Piperul e de baza, nu folositi nicio alta mireasma, lasati mancarea sa aiba gust de verdeturi. Tocati patrunjel si presarati din abundenta in farfurie.
Stiti ca a iesit ce trebuie daca pulpele de pui si cartofii au o crusta aurie delicioasa si in acelasi timp plutesc intr-o supa buna de carne si legume. Enjoy!
Despre mancarea de azi: noi mancam mici de la Cocosatul, ca are Pufix drum spre Baneasa si am profitat de ocazie. Voi ce puneti pe masa weekendul asta?
tags: cartofi, chicken, legume, lunch, pranz, primavara, pui 7 comments »
April 16th, 2011 at 11:05 am
Cind ai reusit sa gatesti de dimineata? ca eu cu bebe abia de am reusit sa ma spal pe dinti 😀
Oricum arata delicios :))))
April 16th, 2011 at 12:55 pm
Tare bun ce ai facut tu acolo
Eu am facut niste spaghete cu un rest de pui cu smantana de acu 2 zile. Nici n-am apucat sa postez puiul inca, n-am timp de nimic zilele astea si tu mai faci si mancare? 🙂
Wondermum ce esti! 😀
April 16th, 2011 at 1:28 pm
varianta mea de azi dimineata: am calit in putin ulei doua pulpe si un piept de pui pana s-au rumenit un pic. Le-am scos si am inabusit in acelasi ulei ceapa si usturoi. Am pus puiul din nou, am adaugat si doi cartofi mai mici (taiati cubulete) ca sa ingroase sosul, apoi apa si le-am lasat sa fiarba cu capac. Cand au fost aproape gata am adaugat mazare si fasole verde congelata pe care le-am fiert separat la aburi. Sare si piper punem cand mancam, caci hranim si copilul de un an si 5 luni.
Am presarat totusi niste pudra de rosii.
April 16th, 2011 at 3:40 pm
weekendul asta mancam pe la rude si prieteni, dar duminica nu voi rata ocazia si voi prepara ceva ce imi place de mor: peste prajit, cu mamaliguta si mujdei.
in alt ordine de idei, felicitari pentru bebelusa, sa fie sanatoasa si frumoasa si sa va aduca multe bucurii :). O primavara frumoasa
April 16th, 2011 at 8:28 pm
eu am avut 2 prietene in vizita sa inaugurez noul apartament inchiriat 🙂 si le-am tratat cu oua umplute cu ciuperci (fara pateu si fara maioneza), fasole batuta (de la mama din gradina nu din conserva), telemea de oaie + vaca (facuta de mama acasa la Sibiu), rosii, ceapa si alte verzituri si la felul principal niste cartofi semifierti si apoi dati la cuptor cu niste ierburi si carnaciori de casa si salata verde. iar de desert nu am mai avut timp dar fac maine o negresa cu ness.
Ficitari pentru bebelusa!, sa creasca mare si frumoasa!
Te pup,
April 16th, 2011 at 10:12 pm
dears, sa stiti ca citesc commenturile, dar aproape de fiecare data cand vreau sa ma pun pe raspunsuri, ma distrage cate o situatie baby-related. anyways, suna delicios ce ziceti voi acolo:D
April 16th, 2011 at 10:21 pm
Niste paste ametite cu sos de rosii , mozarela cu rucola si aceto balsamico for ever si painea noastra cea de toate zilele taiata in felii groase, prajita pe plita si nu in toaster, cu unt si sare roz de himalaya,meniu de golit frigiderul in vederea imediatei plecari in vacanta :)…