paste cu pui si sos alb
Nici alfredo, nici primavera, ceva in between. Adica niste paste cu niscaiva legume si cu un sos alb, smantanos. Numaidecat sunt gata (pe principiul “Mai e mult pana la Radauti?” “Nah, numaidecat ajungeti” – si mai mergeam juma de zi, poveste reala de cand am facut turul Moldovei cu babacii prin ’90+).
Un piept de pui se taie cubulete si se soteaza in unt, cu putina sare si piper proaspat. Se transfera pe o farfurie, iar in grasimea ramasa calim dovlecel, morcov, mazare si praz taiat rondele fine. Cu ceva ierburi ca sa dea gust, ce va place, eu am pus oregano si busuioc. Se inabuse legumele cu putintica apa si se lasa la foc mic pana scade zeama si ele-s moi.
Separat facem sosul. Topim intr-o craticioara (de preferat una cu fund dublu), 1/4 pachet de unt cu o cutie de smantana dulce, o lingura de smantana normala si ceva branza rasa (eu am folosit niste resturi de mozzarella si cascaval, ca asta mai aveam prin frigider). Cand sosul e omogen si grosut, adaugam sare, piper, putina (foarte foarte) nucsoara. Pe gustatelea. Desertam in sos carnea si legumele, amestecam putin si gata-i pranzul. Cu paste bune, fierte al dente, si cu patrunjel proaspat.
tags: chicken, legume, lunch, pasta, paste, pranz, pui 5 comments »
February 23rd, 2011 at 1:01 pm
eu optez pentru multa, multa nucsoara, ca mde, am si eu maniile mele 😉
February 23rd, 2011 at 1:18 pm
mie daca pun prea multa imi seamana sosul a desert:))
February 23rd, 2011 at 3:35 pm
Ah, ce pofta-mi faci tu mie, doamna mama! Sos cu brinza, da! Pui in unt, obligatoriu! Paste si legume, viata mea!
PS: Nu aveti un Puss in plus?
February 23rd, 2011 at 4:42 pm
fain sosul! fac si eu ceva asemanator pentru paste,dar uite ca nucsoara nu am pus !
February 23rd, 2011 at 7:04 pm
la postul asta trebuie sa-l pun pe hus sa se uite,ca el nu-i fan paste,sper intr-o revelatie!:)eu deja simt niste miscari gastrice usturatoare la vederea lui si cred ca tarie ca amestecul ala de unt si smintina le-ar potoli…