o altfel de salata cu ton

salata cu ton

Nu ma dau in vant dupa tonul la conserva si, din pacate, nici dupa salate. Dar asta e chiar reusita, va asigura un mare mancator de porc, nu doar c-o sa va placa, dar o sa va si sature. De durat dureaza ceva, ca-s multe chestii de preparat individual, dar nu e nimic solicitant.

Ce-o face asa buna? Pai in primul rand, nu e cu ton din conserva, ci cu friptura de ton la gratar. De care friptura noi cumparam congelata de la Mega Image. Nu e rece ca meduza, ci calduta si confortabila. Si mai e asa buna pentru ca are cartofi. Si usturoi. Si chorizo. Dar sa o luam cu inceputul.

Pai la inceput se fierbe un cartof mare, in coaja, cu grija sa nu overboil it. Tre’ sa fie fiert, dar ferm. Se lasa cartoful la racit si intre timp se aburesc niste legume verzi, like fasole verde si cateva buchetele de broccoli. Se scufunda in apa rece ca sa ramana verzi si pe urma uitam putin de ele. Friptura de ton o facem pe gratar, o saram si condimentam abia la sfarsit, ca sa nu scoatem toata apa din peste inca de la inceput.

Buuuun. Ne intoarcem la cartoful nostru impielitat, pe care il decojim si-l taiem bucati maricele. Pe acestea le tavalim intr-o tigaie cu putin unt, doi catei de usturoi taiati rondele si oleacuta de nomu smokey peri-peri sau orice alta paprika usor afumata. Cand au capatat o culoare frumoasa, aurie, crustoasa, adaugam o mana de frunze de baby spanac, pe care doar nitel le lasam sa se inmoaie cu cartofii si cu untul din tigaie. Desertam toate astea intr-o farfurie. Apoi incalzim in aceeasi tigaie legumele aburite, cu nitica zeama de lamaie si din nou putin unt. Le asezam peste cartofi. Tonul il taiem fasii si-l punem si pe el peste toate alea. Apoi, faza zilei, taiaem fasii un ardei copt si-l potrivim in salata, merge bestial in combinatie cu restul. O felie de mozzarella (de-aia din zer, nu de-aia cashcavaloasa) si nitel chorizo in varf, un sos de mustar light (obtinut fara imaginatie dintr-o lingurita de mustar de dijon diluat cu putina apa) si gata, avem o salata cu gust, satioasa, care nu-ti trosneste fara folos falcile si nici nu e un chin de mancat. Bun nene. Si destul de sanatos, acu’ pe bune!

tags: , , , , , , 11 comments »

11 Responses to “o altfel de salata cu ton”

  1. Lavinia

    Arata delicios! Eu ma dau in vant dupa salate. Chorizo de unde iei, ca am tot cautat prin magazine si nimic.

  2. Zazuza

    ma scuzi, dar asta depaseste stadiul de simpla salata, e mai degraba un fel de mama salatelor deghizata in broccoli sau ceva :)). ah, stai, si de cand mananci tu broccoli fara sa te plangi?! :))

  3. cookie

    @Lavinia: si noi il vanam, cateodata gasesc la Mega Image, alteori la Gima sau Real, anyway, am sau nu pe lista, cand gasesc iau:)

    @Zazuza: mananc si broccoli as long as proportia broccoli – carnet – yummy stuff e ce trebuie:)) dar da, recunosc, nu-i chiar ceea ce se numeste conventional salata:p

  4. zuza

    haha, this is the most hilarious salad ever, carne rosie condimentata si cartofi deghizati in broccoli si ton si alte chestii sanatoase :))) foarte misto, imi place abordarea. hugs!

  5. madi

    Buna.
    Pare delicios, but take care cu pestele congelat. Sa fie din sursa sigura.

    Madi

  6. Aya

    Asta e salata? E mai degraba friptura cu garnitura de cartofi. Dar doamne ce mai vanez si eu chorizo:). Acum vreau si eu “salata”. Si eram la regim…

  7. cookie

    aya, asta e salata my way, ce sa fac daca aia de regim ma atrage la fel de mult ca apa cu sare:))

  8. Ana

    chorizo eu iau de la auchan, de cate ori am mers am gasit insa doar salam. Si ton luam de la mega dar de la o vreme la mega din cartierul meu nu mai aduc, nu stiu de ce… intr-adevar pare delicioasa salata

  9. vertange11

    Nu stiam ca au ton la Mega. Am sa-l caut si fac “salata” 🙂

  10. powerpuffcookie

    dada, uneori au, si e bun. din gama 365 aia a lor, la peste congelat. sunt doua bucatoaie zdravene intr-un pachet.

  11. Zazuza

    ton proaspat felii am luat data trecuta cand am fost in tara (deci luna ianuarie 2011) de la real. foarte foarte bun!


leave a reply



Back to top