pastrav cu mamaliga si usturoi
Duminica, zisa si “mama’s day”, e ziua cand mancam asa, mai traditional. Si cum mai nou incercam sa shift de la carne la lipsa ei, am gatit peste. Mai precis, pastrav proaspat cumparat de Pufix de la Metro cu fabuloasa suma de 17 lei (pentru trei bucati mari). Ceea ce mi se pare foarte decent, mai ales prin comparatie cu pretul minim de 20 de lei pe care il platesti intr-un restaurant pentru un pastrav.
Revenind: pastravul l-am facut la cuptor, pus pe o tava de-aia cu gratar de la Ikea, pe folie de aluminiu si uns cu ulei ca sa nu se lipeasca. Dat cu sare si piper si-atat.
Am facut si un soi de saramura rapida, adica am tocat mult usturoi, am taiat marunt o rosie, un ardei iute si o legatura de patrunjel si le-am oparit cu apa intr-o craticioara. Zeama asta am turnat-o peste pestele copt si alaturi am trantit o mamaliga de-aia strasnica, facuta de mama. Mamaliga pe care, desigur, am testat-o intai cu niste branza, unt si smantana, sa ma asigur ca e totul in regula. Un pranz foarte bun si light si efortless, pe care il promovez chiar acum la categoria ‘favorites’. Enjoy!
tags: fish, lunch, mamaliga, pastrav, peste, pranz, traditional, usturoi 6 comments »
June 28th, 2010 at 1:14 pm
yamyyyyy
June 28th, 2010 at 1:15 pm
sa stii:D
June 28th, 2010 at 5:50 pm
si eu saramura – vineri seara, de crap 🙂 ’twas teh yummz
June 28th, 2010 at 6:37 pm
mmmm, cum arata!!! Eu sunt paralela cu pestele, nu imi place nici in pantofi,cred ca o data de 2 ori / an mananc,dar pastravul tau m-a facut sa poftesc 😀 cred ca iau pt we.
June 28th, 2010 at 10:40 pm
i love pastrav peshte, abia astept sa incerc, zum yum 🙂
June 29th, 2010 at 12:01 pm
Ana:) ma bucur ca ti-am facut pofta de peste, e bun tare!