pastrav cu mamaliga si usturoi

pastrav cu mamaliga si usturoi

Duminica, zisa si “mama’s day”, e ziua cand mancam asa, mai traditional. Si cum mai nou incercam sa shift de la carne la lipsa ei, am gatit peste. Mai precis, pastrav proaspat cumparat de Pufix de la Metro cu fabuloasa suma de 17 lei (pentru trei bucati mari). Ceea ce mi se pare foarte decent, mai ales prin comparatie cu pretul minim de 20 de lei pe care il platesti intr-un restaurant pentru un pastrav.

Revenind: pastravul l-am facut la cuptor, pus pe o tava de-aia cu gratar de la Ikea, pe folie de aluminiu si uns cu ulei ca sa nu se lipeasca. Dat cu sare si piper si-atat.

sos cu rosii, usturoi si patrunjel mamaliga cu branza si smantana

Am facut si un soi de saramura rapida, adica am tocat mult usturoi, am taiat marunt o rosie, un ardei iute si o legatura de patrunjel si le-am oparit cu apa intr-o craticioara. Zeama asta am turnat-o peste pestele copt si alaturi am trantit o mamaliga de-aia strasnica, facuta de mama. Mamaliga pe care, desigur, am testat-o intai cu niste branza, unt si smantana, sa ma asigur ca e totul in regula. Un pranz foarte bun si light si efortless, pe care il promovez chiar acum la categoria ‘favorites’. Enjoy!

tags: , , , , , , , 6 comments »

6 Responses to “pastrav cu mamaliga si usturoi”

  1. Smaranda

    yamyyyyy

  2. powerpuffcookie

    sa stii:D

  3. Mazilique

    si eu saramura – vineri seara, de crap 🙂 ’twas teh yummz

  4. Ana

    mmmm, cum arata!!! Eu sunt paralela cu pestele, nu imi place nici in pantofi,cred ca o data de 2 ori / an mananc,dar pastravul tau m-a facut sa poftesc 😀 cred ca iau pt we.

  5. denise

    i love pastrav peshte, abia astept sa incerc, zum yum 🙂

  6. powerpuffcookie

    Ana:) ma bucur ca ti-am facut pofta de peste, e bun tare!

Back to top