ton, noaptea, ziua
Titlul acestui post se vrea o trimitere directa la unul din blogurile mele preferate – Japonia, departe, aproape. Nu mai stiu cum am ajuns s-o citesc pe Misaki (zice Wiki ca asta inseamna “beautiful blossom”, un pseudonim care ti se pare de mare inspiratie daca ai norocul s-o cunosti pe autoarea blogului). Imi amintesc insa cu ce pofta am parcurs intr-o seara toata arhiva, ca pe o carte adevarata, cu coperti si ilustrate si miros de tipar proaspat.
Aventurile autoarei in a brave new world mi s-au parut asa de bine puse in cuvinte, incat am stiut, stiu, sunt sigura, ca intr-o zi M. va fi una din autoarele mele preferate, ca am sa ma duc la lansarea ei de carte si-am sa am bucur de succesul ei ca de reusita oricarui om talentat pe care il admir.
Cu cuvintele mele, nu intotdeauna suficient de expresive, va invit sa descoperiti Japonia, departe, aproape, un blog fin si o experienta in care te topesti ca o lingurita de miere intr-o cana cu ceai.
Revenind la oile noastre, iata ce poti face in zece minute cu totul, 5 aseara si 5 azi dimineata, cu doua “fripturi” mari de ton. Intai le presari cu susan negru si le prajesti uscat in tigaie, cam doua minute pe fiecare parte. Intre timp, incropesti o salata cu rosii cherry, avocado, busuioc, zeama de lamaie, sare, piper. Pui jumate de peste langa salata asta, alaturi ceva crutoane sau paine prajita, si ai primul fel de mancare. Si pe urma, dimineata, cu ce ti-a ramas faci un sandvis de luat la birou, din bagheta cu susan unsa cu crema de hrean, bucati de ton si alaturi o salata de sfecla rosie. Vorba lui Mazi, light & healthy. Enjoy!
tags: cina, dinner, japonia, lunch, misaki, peste, pranz, ton 14 comments »
May 7th, 2010 at 9:33 am
dear, trebuie sa-mi spui si mie cum faci de gasesti ton la Mega Image, caci eu de cate ori am incercat n-am prea avut succes…
May 7th, 2010 at 9:39 am
pai la mine la Mega Image Valea Oltului au tot timpul, want me to buy some for you and have it delivered to your office?:)) btw, vorbim de ton congelat, da? e yummy yum si costa 15 lei pachetul cu doua chunks.
May 7th, 2010 at 9:47 am
susan negru… ma omori! unde-l gasesc? :-))) cred ca nu exista zi sa nu cumpar cate un condiment/ingredient dubios!
apropo, merci pt tip referitor la faina de porumb – am gasit-o la Real. Ce vindeau la Plafar sub aceasta denumire (o marca nemteasca) era un malai mai fin..
May 7th, 2010 at 9:56 am
eu am gasit susan negru la bacania chinezeasca din Colentina, colt cu strada Sportului, dar sigur gasesti pe la magazinele naturiste online sau la Ki-Life, in Piata Amzei
May 7th, 2010 at 10:00 am
Ada, gasaesti la KiLife si cateodata la Plafar.
May 7th, 2010 at 10:01 am
S-a notat! Multumesc! 🙂 Nu de alta dar arata tare bine contrastul cu pestele!
May 7th, 2010 at 7:19 pm
awsome! arata intr-un mare fel! ce contrast frumos de culori!
May 7th, 2010 at 8:19 pm
Dumnezeule! Intru sa vad ce e cu tonul si dau de ceva care ma nauceste…si nu ma refer la susanul negru pe care l-am carat in bagaj din Japonia si-l pun peste orice! Cookie!!! Cum, de ce, cand? Eu nu cred ca scriu atat de bine, dar la asa laude nemeritate cred ca ma apuc sa scriu ca apucata! :)) Acum sunt in incurcatura, cum sa-ti multumesc?! O plecaciune, un sushi, un lunch box? 😛
Sincer, multumesc!
PS. Culinareste asa, susanul negru amestecat cu sare mai mare cred ca merge de minune presarat pe orez (asa fac japonezii) sau pe couscous (asa fac eu+ verdeata) 😀
May 7th, 2010 at 8:50 pm
misaki, no need for sushi, just keep writing:)) si mai da-mi idei bune de “import”, incerc musai treaba cu orezul susanul si sarea grunjoasa, cred ca-i foarte bun. susanul toasted, sau asa cum e?
May 8th, 2010 at 8:19 am
cookie – susan negru se gaseste si in magazinul dubios din dragonul rosu. gotta give me some credit pentru roadtripul prin Europa (si nu ma refer la batranul continent, ci la groapa colcaita de la iesirea din Bucuresti :p)
May 8th, 2010 at 10:42 am
Not toasted, susanul I mean! 😀 Eu am un amestec, furikake ii spune in japoneza, de susan negru natural + sare mai maricica (dar nu foarte foarte) si merge bine cu orez, couscous, quinoa, ma rog, cereale de genul acesta 🙂 E ca un topping asa 😀 Am mai incercat in salata, dar se pierde printre foile de salata verde si alte legume. Oricum, cred ca e super si pe orice carne 😀
May 8th, 2010 at 6:47 pm
Misaki, unde ti-a disparut blogul?!
May 8th, 2010 at 9:57 pm
Da, Misaki, am incercat sa intru si eu, dar zice ca-mi trebuie invitatie speciala.
Apropo, am quinoa si nu stiu ce sa fac cu ea ;).
Astept sugestiile voastre.
May 8th, 2010 at 10:47 pm
Invatam html de zor pe spinarea bloguletului :)) As putea sa pun un semn cu “atentie! proaspat vopsit!” plus unul cu “m-am mutat la Easy Peasy acasa!” muahahahaha :))