cina de ieri, pranzul de azi: tocana provensala si pui fajitas cu salsa picanta
Ok, let’s face it, sa gatesti in fiecare zi trei feluri de mancare can be such a drag, nimeni n-are timp de asa ceva. Si dupa ce am postat ieri meal plan-ul saptamanii, ma tem ca I sorta gave you the idea ca asta trebuie sa faceti. De fapt, ce vreau eu sa va arat este exact opusul, anume ca nu trebuie sa slaveresti zilnic trei ceasuri in bucatarie ca sa ai mancare buna si frumoasa. The trick este sa-ti concepi meal plan-ul in asa fel incat sa gatesti cat mai putin. For lack of a better word, sa creezi sinergii culinare. De exemplu, daca ati citit meniul saptamanii si nu ati vazut nicio legatura intre tocana provensala, puiul fajitas, puiul indian cu iaurt si chicken & noodle stir fry, inseamna din doua una: fie nu erati fix in capul meu cand l-am scris (this makes perfect sense), fie nu sunteti inca used to thinking EFFICIENCY in the kitchen. Stay with me, ca o sa devina imediat mai clar:)) De la capat:
Incepem cu tocana provensala. Calim in tigaie cu putin ulei de masline ardeiul rosu, vanata, dovlecelul si ceapa, toate taiate mare si aromate cu ierburi, piper proaspat macinat si paprika. Inabusim cu putina apa si lasam sa clocoteasca la foc mic pana se inmoaie legumele, dar nu atata cat sa se terciuasca. Turnam o conserva de rosii tocate peste, adaugam masline negre cu sambure si potrivim de sare si piper. Mai lasam nitel sa fiarba tocana si completam cu suc de rosii daca scade, trebuie sa iasa o mancare cu zeama.
Ca sa-i dam mai multa consistenta, bagam la cuptor niste paine frecata cu ulei de masline si “captusita” cu usturoi. Servim cu ceapa verde si busuioc proaspat pe deasupra. Pana aici suntem ok, da? Buuun. Acuma, cand mancam tocana proaspat trasa de pe foc, pescuim legumele mari si maslinele, dar lasam niste sos in tigaie. Pe care il aranjam in forma de salsa picanta pentru a doua zi amestecand in el rondele de ardei iute ca focul. Mai departe luam trei piepti de pui mari si ii tragem la tigaie easy peasy style (reteta aici). Din astia trei piepti o sa facem si fajitas de pui, si chicken & noodles stirfry joi si Indian spiced chicken cu iaurt vineri.
Pentru fajitas de pui manjim o lipie cu niste sos de rosii ramas de la tocana provensala, punem o foaie de salata si fasii de pui si gata, avem un luch bun si sanatos pentru a doua zi. Cat despre restul de pui gatit, il punem bine la pastrare in frigider si se cheama ca avem materie prima pentru inca doua mese delicioase. Toata treaba despre care v-am povestit pana acum dureaza maxim o ora, ceea ce nu e deloc rau avand in vedere ca acopera cateva zile. So you see, nu e nimic wonder-womanesc in povestea asta, just some planning si multa multa lene:) I hope this helps! Enjoy!
tags: dinner, lunch, pui, rosii, vegetarian 7 comments »
March 2nd, 2010 at 12:13 pm
omfg u’re a genius! this is totally wonder woman :D:D:D
March 2nd, 2010 at 12:18 pm
Hon, sper ca ai scos ardeiul ala din sos dupa fix doua secunde, otherwise nush cine o sa manance rezultatu. That…thing…is not normal, is ATOMIC!
March 2nd, 2010 at 12:26 pm
eu ma ofer sa va scap de rezultat daca nu e internally approved :)). dar pentru ce e, pentru fajita? :D:D:D:D:DD i lurve fajita! :))
March 2nd, 2010 at 3:06 pm
Eu ma gandeam sa trimitem ardeii aia la un depozit pentru stocarea deseurilor radioactive, e mai costly dar lumea ar fi mult mai sigura.
March 2nd, 2010 at 3:14 pm
oh come on! nu-s asa de rai si te ajuta sa slabesti:))) grabesc arderile interne, literally probabil.
March 2nd, 2010 at 4:31 pm
ba este wonder-womenesc!! toate felurile de mancare suna delicios, si cum ai stiut tu sa faci tzup tzup tzup de la o reteta la urmatoarea si apoi la urmatoarea requires some skills, nu gluma…uf, i’d kill for your imagination!! 🙂 dar ma multumesc si cu leftovers, o sa copiez planurile tale…:))
pofta buna pentru toata saptamana! :*
March 2nd, 2010 at 5:35 pm
pofta este, mancare sa fie:))