reteta easy peasy: piept de pui gustos
Yeah right, o sa ziceti, dar va jur, si sunt just as surprised as you, ceea ce se vede nu e o grozava friptura de porc la cuptor, ci un piept de pui la tigaie facut dupa o metoda pe care zic s-o brevetam aici on the spot. Se ia pieptul de pui si se condimenteaza abundent cu ce va place (eu am folosit sambar masala). Nu puneti sare, pentru ca o sa folositi sos de soia care e deja foarte sarat. Bun. Odata pieptul aromat, se pune in tigaia de teflon si se da la foc iute pana se incinge. Se stinge cu sos de soia si iarasi la foc iute pana cand sosul se caramelizeaza (eufemism pentru se arde cu bulbuci), intorcand carnea pe toate partile pana e all nice and brown. Nu lasati sa se arda sosul de tot, ca stricati mancarea. Stingeti din nou, de data asta cu o ceasca de apa, si lasati la foc mic, cu capac, intorcand pieptul din cand in cand. Stiti ca e gata cand exteriorul e un maro uniform, iar interiorul este pufos si alb. Incercati va rog, e demential, all juicy and spicy and rewarding de nici nu iti vine sa crezi ca e pui.
tags: pui, reteta easypeasy 18 comments »
February 16th, 2010 at 1:37 am
sambar masala de unde?
February 16th, 2010 at 10:15 am
courtesy of boo, came in a shiny colorful box:)
February 16th, 2010 at 10:39 am
looks yummy…
February 16th, 2010 at 10:42 am
Ca tot veni vorba de condimente, le-a incercat cineva pe cele de la Nomu?
Am citit despre ele in cel mai recent Good Food si am intrat la ei pe site 🙂
Totul pare perfect, mai putin preturile :D, dar as bugeta ceva banutzi pentru cateva sortimente si eram curioasa daca a apucat cineva sa le incerce deja.
February 16th, 2010 at 10:54 am
eu am vrut sa-mi iau odata de la diverta, dar expirau in like 2 weeks or so:P
February 16th, 2010 at 10:56 am
cateva precizari din cauza de Bursucu inchizitor: sa stingi cu sos de soia sau cu apa inseamna sa torni respectivul lichid peste carnea sfarainda din tigaie. cat sos de soia? cat sa acopere asa uniform fundul tigaii. cata apa? am zis, o ceasca first si daca scade foarte mult inainte ca puiul sa fie gata, inca o ceasca.
February 16th, 2010 at 11:00 am
pe mine Nomu m-a pierdut la “just add watter and olive oil for instant pesto”… come on, toate condimentele de care ai putea avea nevoie se gasescp foarte usor si la preturi decente, n-ai nevoie de mixuri din astea fancy la care platesti triplu pentru marketing…
February 16th, 2010 at 5:47 pm
Eu am incercat Nobu, the spicy thing, si mi-a placut la nebunie.
In alta ordine de idei, eu incerc sa ma las de tot de carne si dvs veniti cu retete dinastea dementiale?!!??! :)))
February 16th, 2010 at 5:49 pm
@delice: hehe las ca vine diseara o reteta vegana, sa vezi tu ce spike negativ in trafic:))
February 16th, 2010 at 6:55 pm
Nu, nu, nici vorba de spike negativ in trafic! Intru eu si in contul celor care nu sunt amici cu legumele, fructele sau cerealele :)) Plus ca imi face placere sa vad sosul de soia pus la treaba, cred ca am uitat sa zic ca la mine nu tine o sticluta mai mult de doua saptamani: pun pe tofu, fac dressing pt salate cu el si caramelizez de multe ori chestiile pe care le fac la wok (incep cu sosul de soia si continuu cu suc de ananas din conserva astfel incat puiul iese sarat-dulce:)))
February 17th, 2010 at 12:04 pm
arata delicios…si mie imi este foame si mancarea comandata tot nu mai vine….za horrrror…za lifee…
February 17th, 2010 at 3:51 pm
Azi am mancat the last bites and it was still DELICIOS! Way to go, honey! 😉
February 18th, 2010 at 1:27 am
sa inteleg ca avem o problema cu puiul? but why?!
February 18th, 2010 at 1:29 am
nu dear, avem o problema cu pieptul de pui care este de regula tasteless si atos, asta unless e snitel sau strips de la KFC:(
February 18th, 2010 at 2:09 am
when in doubt, always use pulpe dezosate :))
March 2nd, 2010 at 12:08 pm
[…] ca focul. Mai departe luam trei piepti de pui mari si ii tragem la tigaie easy peasy style (reteta aici). Din astia trei piepti o sa facem si fajitas de pui, si chicken & noodles stirfry joi si […]
November 20th, 2012 at 10:25 pm
Îți dezgrop o rețetă veche decât lumea :))
Doar ce am terminat de mâncat. Excelent!
Pe parcursul desfășurării ostilităților mă speriasem că zeama aia de sos de soia a făcut orice numa nu s-a caramelizat. Ori n-a fost el cel mai de ok sos de soia ori puiul de supermarchet plin de apă. Ori ambele. Dar, bun domn’le!
November 20th, 2012 at 10:33 pm
ah, ce bine ca mi-ai adus aminte de asta, sa mai fac si eu!