rulada de pui cu urda si spanac
Am avut un weekend grozav de plin! Chiar citeam deunazi un articol in ziar despre cum la romani sfarsitul de saptamana e un ospat grobian cu mici si pui rotisati de la supermarket si alte lacomii, dar nu nu, weekendul meu nu a fost deloc asa. Frigiderul abunda de fineturi gastronomice, de delicioase preparate de casa cu care sper sa-l momesc pe Pufix sa schimbe tarnositele mezeluri cu nitrati de la magazin. Intre ele si o foarte simplu de facut rulada de pui, umpluta cu spanac si urda de la sibieni.
Nu dureaza mai mult de zece minute sa framantati urda cu sare si piper, sa o amestecati cu spanac, sa umpleti pieptul de pui bine batut, sarat si piperat la randul lui si sa-l acoperiti cu felii subtiri de bacon pentru un gust mai iscusit. Pentru o nepriceputa ca mine, the tricky part la reteta asta e legatul ruladei cu sfoara, ca sa nu se imprastie compozitia. Mi-a dublat practic timpul de preparare! Intr-un final, si dupa trei “Oh Pufix come help!” ramase fara raspuns, am reusit sa pozitionez monstrul pe fundul unei tigai cu hartie de copt si l-am lasat sa se perpeleasca vreo 10 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Rulada nu se taie cat e fierbinte, ci se musca din ea:)) Va zic, e asa usor de facut si puteti sa o umpleti cu ce va place! Si macar maine dimineata Pufix nu o sa mai manance o mezeluri buretoase si pline de ingrediente cu nume imposibil de pronuntat + slanina, ci o foarte gustoasa rulada de casa, cu urda si spanac proaspat:)
tags: breakfast, chicken, pui 8 comments »
October 11th, 2009 at 10:34 pm
Total offtopic: ce rasa sunt matzele alea ale voastre superbe?
October 11th, 2009 at 10:39 pm
pai matzul e “russian blue” de mogosoaia cu mama tarcata si no pedigree, iar micutza este Ragdoll, cu pasaport, cip si pretentii, cumparata de la felisa Elian (www.ragdoll.ro) si worth every penny:D
October 12th, 2009 at 10:46 am
Pufix ot Mogosoaia este mai bine crescut decat d-ra Farlifus cu pashport si in valoare de o palarie de bani. Ea compenseaza prin fluffiness! 😀
October 12th, 2009 at 11:07 am
mai bine crescut my foot… de fapt e mai posh si fitzos, surprisingly. ea compenseaza prin ubercuteness si friendliness 😀
October 14th, 2009 at 10:43 am
On Topic (mai bine mai tarziu decat niciodata): Rulada asta ruleaza! 🙂
March 25th, 2010 at 10:27 am
[…] de pui, 100% E-uri free si facuta chiar de mine. Din seria mezeluri de casa (gasiti si alte idei aici si aici), aceasta sunca slaba e foarte usor de preparat, insa dureaza doua zile. Day 1: marinam […]
November 26th, 2010 at 12:53 pm
[…] fix in acest scop. Acuma, rulada de pui am mai facut eu de cateva ori (de exemplu, aici si aici), dar de regula o fierbeam in apa sau o inabuseam la cuptor. De data asta, insa, am fiert-o in […]
August 25th, 2014 at 4:07 pm
ma incanta foarte tare retetele tale si chiar sunt dispusa sa le incerc, dar inainte vreau sa te intreb: baconul de unde il cumperi? ce contine, este tot natural 100%?