zadarnicele chinuri ale omului care nu reusea sa-si ia mancare la pachet
Langa pravalia unde muncesc eu de luni pana vineri e o mancatorie care infirma regula meniului cu putine feluri de mancare. Stiti, aia care zice ca putine feluri egal mancare ingrijita. Zisa bomba sexy m-a hranit in ultima jumatate de an cu ciorba de fasole fara fasole, snitel prajit azi in uleiul lu’ saptamana trecuta, varza murata usor luata la vale, gratar cu arsurica, munti de ficatei in sosuletz si sacose de un leu cu cartofi congelati, oua cu galbenus alb, pizza cu blat cocoso-cleioso-crud, tochitura din ce-a ramas nefolosit, salata cu sunca York de cea mai ieftina factura, franzela alba afanata si, desigur, neaosa, traditionala, infailibila ceafa de porc.
Cum mancatul este un act social, imi vine greu sa ma despart de locanta cu Pepsi la sticla de sticla si miros de doamne-fereste, unde vin in schimbrui sa manance toti colegii. Nu-mi propun. Dar pentru ca asa traiesc eu, vesnic intre ciocan si nicovala, intre groaza ca nu facem suficiente alegeri responsabile cu vietile noastre si pofta crancena de grasime animala si tigari (:O), iata ca iar mi s-a pus pe ochi ceatza pachetelului perfect care bate la fund mancarea de pranz a copilului cu cea mai gospodina mama din clasa. Macar 3 din 5, am zis. Trei zile pe saptamana in care sunt Martha. Trei zile mici pentru carotide proaspete ca niste zambile. Trei fara unsoare. Hai ca yeswecan si tot restul, sunt sigura! (Noroc ca incalcite sunt arhivele mele, caci altfel m-as fi dezamagit singura in fata dovezilor evidente care arata istoric ca niciun astfel de plan nu are viata lunga:p)
Long story short, iata ce contine pachetelul de astazi:
- un iaurt mic, Oly 2% probiotic, da da, the O
nLY one for me; - o banana si un mar
- doua sandvisuri asamblate din: o felie de paine de casa unsa cu foarte putin unt, tapetata cu rucola, peste care vine niste piept de pui fript in tigaie fara ulei, dar abundent condimentat, peste care pui vine niste ardei copt, si-apoi un capac dintr-o alta felie de paine, cu vagi urme de sos curry
- patru oua de prepelita fierte, trase-n scobitori impreuna cu o jumatate de rosie cherry si-un cub de telemea
- o bucatica de placinta cu branza facuta de mama, care nu era in plan, dar s-a potrivit miraculos
Bun. Acum scoateti o agenda Moleskine pocket cu coala velina si hard cover (ca pe alea soft le-au stricat, bai nene, nu mai stau deschise calumea, iar asta este revoltator!). Scoateti voi si un pix cu gel de 0.38 de la Muji, obligatoriu de culoare neagra. Si, pe principiul “faceti ce zice popa, nu ce face popa”, scrieti asa:
idei de pachetel pentru o saptamana
- un iaurt mic cu fulgi crocanti de ovaz sau orz; un pahar de supa crema de broccoli; doua sandvisuri cu paine integrala, pui si salata verde, o salata marocana de morcovi si stafide on the side (morcovi rasi, stafide, suc de portocale, un picutz de ghimbir, un strop de ulei de masline);
- o minisalata de fructe; doi crackeri integrali tip Wasa, cu un cub de branza cheddar la mijloc; doua sandvisuri cu pui, pesto, nuci si rosii uscate
- porrdige de ovaz cu mere, nuci, suc de portocale; supa crema de sparanghel; doua sandvisuri cu somon si crema de avocado cu busuioc, ceapa rosie, zeama de lamaie, rosii;
- un iaurt mic, cu nuci, fructe uscate si un strop de miere; o bagheta zdravana cu legume marinate la cuptor, branza de capra si patrunjel verde; doua grisine invelite in prosciuto
- o branzica de casa cu bastonase de morcov si castravete + doi crackershi; un sandvis mare cu crema de oua si cateva florete de broccoli trase la tigaie; “frigarui” cu banana si portocala
Asa. Mai voiam sa va zic una alta. Una e ca am implinit patru ani de blog:) Alta e ca uneori, chiar si mie, acest suflet-canish-entuziast pe care il cunoasteti, mi se pare ca sunt zadarnice, dom’le, toate chinurile. Might as well face it, ziua aia in care ti se schimba viata intr-o zi, ziua incepand cu care nimic nu mai este la fel, vine pentru noi toti. Cat de devreme vine ea, asta e smecheria. Si cat de precis reusesti sa-ti traiesti fiecare zi ca si cand aceea n-are sa vina niciodata.
PS: Mancati vata de zahar. Udati plante artificiale. Nu va abandonati pe voi.
tags: lunch, lunch box, meal plan, oly, pranz, sandvis 18 comments »
January 28th, 2013 at 1:23 pm
exista Muji in Bucuresti si nu l-am descoperit? 🙂
January 28th, 2013 at 1:24 pm
Eu as muri de foame la birou cu sugestiile tale :-)) Daca nu e carne, nimic nu e. Acum serios, daca nu-ti pui tie pachet la birou, vrei sa faci bento pentru Iepu? :-)))
La multi ani pentru blog, sa se adune sa fie mai multi!
January 28th, 2013 at 1:27 pm
Laura, n-ai idee cate chestii pot sa fac pentru Iepu pe care nu le fac pentru mine:)) Cat despre carne, eu pot si cu oua sau peste:D Plus ca putem gati ceva cu carne la cina. La pranz pentru mine ar fi ideal sa reusesc sa fiu intr-o schema cu supe, sandvisuri si salate.
January 28th, 2013 at 1:28 pm
Nu, Alina, sadly, nu exista Muji in Bucuresti:( Exista doar prieteni la Paris, Londra etc.:))
January 28th, 2013 at 1:47 pm
Luv u, Cookie dear! Iti promit ca nu sunt zadarnice!
January 28th, 2013 at 2:06 pm
Ada, zic si eu ca in bancu ala vechi (Cum se zice corect, funicular sau furnicular?// La ce?)… Ce nu sunt zadarnice?:)))) Love u back.
January 28th, 2013 at 2:54 pm
@Laura, chestie de perspectiva. Mie de ex mi se parea mult 4 oua pe langa sendvis.
Dar idea cu frigarui de oua cu branza si rosii e to die for. vreau si eu. De unde cummperi tu frigarele?
Eu sunt fan salate cu ton, salate cu nuci, mai rar salate cu branza. Also
somn la gratar , pastrav la gratar, vinete/ciuperci cu usturoi.
Btw, tu mananci usturoi la munca sau sunt eu cel mai bad manners dintre toti?
January 28th, 2013 at 3:07 pm
anya:
sunt scobitori in care infig un ou de prepelita fiert + rosie + telemea:D
nu mananc usturoi la munca, decat daca e vreo urgenta… emotionala:))
eu caut sa-mi aduc chestii de mancat pe tastatura, ca nu imi place sala de mese de la birou, it always stinks:)) de aia nu prea pot decat, cum ziceam, o salatica, o supa, un sandvis… si nimic care miroase, ca e open space.
January 28th, 2013 at 3:35 pm
poti cumpara o cana termica, in care iti poti duce mancare calda la servici. eu asa ii pun sotului meu! 5-6 ore rezista mancarea calda! e perfecta!
mira
January 28th, 2013 at 3:45 pm
toate ca toate, da’ problema e ca pixu’ meu muji e de 0.5
*soc si groaza*
January 28th, 2013 at 4:28 pm
hai ma, mazi, chiar tu? asa ceva…:))
January 29th, 2013 at 11:13 am
Da, da la pranz e usor sa mananci sanatos, problema e cum sa nu scapi fraiele seara, aici ar fi mare nevoie de sfaturi .. Poate ne dai o sugestie si pentru cum sa nu ne porcim la cina, pleeease!! 🙂
January 29th, 2013 at 11:17 am
:-)) ziceam de chinurile tale, ca nu-s zadarnice! sa nu te apuce vreun gand sa ne abandonezi aici, fara idei de pachetel si alte “porcarii” diverse 🙂
January 29th, 2013 at 8:05 pm
Eu cu oly probiotic si ceai verde facui secta la birou :))) Impartasim Oly obsession 🙂
February 4th, 2013 at 1:28 pm
[…] pe blogefemeride marca Lidl si doua vorbe despre pachetelul de astazi, ca sa ma motivez singurazadarnicele chinuri ale omului care nu reusea sa-si ia mancare la pachetsunday brunch la crowne plazapentru toti haterii lui Salata, un tutorial, cu dedicatie. de la cea […]
March 22nd, 2013 at 5:31 pm
”scoateti o agenda Moleskine pocket cu coala velina si hard cover” – superb!
P.S. unul dintre putinele bloguri romanesti de pe care gospodinele cu pretentii de food blogger ar trebui sa ia meditatii.
June 5th, 2013 at 5:02 pm
Iarasi post sfatos, dar cu ulei!
June 5th, 2013 at 5:11 pm
Uleiule…cand scap de tine?? 🙂 Esti peste tot!!!