tigaie picanta light, pentru mofturosi

tigaie picanta de curcan

Oameni buni, sarcina… este greu. Mi-e asa de rau somn rau somn, ca n-am mai gatit de nu stiu cand. Sigur, being pregnant has its props: toata lumea se inghesuie sa ma ingrase ca pe gasca de foie gras, cele mai pofticioase pofte devin realitate cat ai zice peste! Nu mai gasim porumb la piata? Nu-i nimic, are mama o colega care ii aduce, nu trebuie decat sa se intalneasca Pufix cu ea la metrou sa faca the swap.  N-am mai ajuns de mult la Baneasa la Haagen-Dazs? Nu-i bai, ca mi-a adus Cristina o ditai cutia de berry smoothie. Rasfat nenica. Pai da, dar Pufix saracu’ a mancat ieri la munca trei strudele cu mere, pentru ca eu sunt temporar nevrednica si frigiderul e pustiu. Si cand a venit aseara acasa cu foame de lup si puppy eyes, nu m-a lasat inima sa nu incropesc ceva.

Stiti deja ca “mofturile e multe” la noi in casa, Pufix nu mananca ceapa, nici ardei. Asa ca am adaptat pentru el o tigaie picanta doar cu rosii, si ca sa fie on the healthy side, am facut-o doar din piept de curcan. Asa:

curcan, paprika, usturoi, chilli, ulei de masline, ierburi aromateplus rosii, suc de rosii, sos de soia si patrunjel

Intai de toate, am turnat niste ulei de masline in tigaia mea preferata de la Ikea (de-aia de inox, cu fund dublu), plus un catel de usturoi tocat si o mana grasuta de chilli. Am adaugat pieptul de curcan taiat cubulete si l-am perpelit pe toate partile cu cimbru si piper, pe urma l-am pudrat cu o lingurita cu varf de paprika dulce si l-am inabusit cu o cescuta de apa (ar fi mers si vin, dar nu aveam deloc chef sa fac figura cu “fugi pe balcon cu tigaia ca urla senzorul de gaze”). Am tot completat cu cate putina zeama, pana cand mi s-a parut carnea moale. Atunci am taiat rondele o rosie si am amestecat-o cu restul, fara sa o decojesc pentru ca imi era foarte lene. Oricum, cojile se extrag singure si le puteti aduna pe urma din tigaie fara prea mare efort. Asa. Am mai pus niste sos de soia (sa fi fost o lingura), iar cand a disparut si asta, am turnat in tigaie nitel suc de rosii dulce de casa si, desigur, oleaca de busuioc.

mamaligatigaie picanta de curcan, cu mamaliga

Pufix a executat numaidecat o mamaliga tare si cam zburlita, sa mearga langa tigaia mea picanta. In zare se vede un palmier de busuioc proaspat. Enjoy!

tags: , , , , 13 comments »

13 Responses to “tigaie picanta light, pentru mofturosi”

  1. andreea

    stii ca nu e rau..me likes 😀

    eu nu reusesc sa gasesc mamaliga! inainte nu mancam mamaliga dar m-a apucat un chef zilele astea si nu gasesc decat mamaliga gata-facuta. what treachery is that??

    am si eu piepti de curcan care stau in frigider si asteapta sa fie folositi…sunt ceva mai tari (sau mai bine zis nu la fel de fragezi) ca puiul but they’re really cheap. adica 5 piepti de curcan = £3.50 si 5 piepti de pui = £5 (organic si toate cele). gosh darn it 😀

    o sa incerc nebunia asta in weekend dar cu ceva mai putin chili …la mine omul are probleme cu stomacul constant si cred ca chili l-ar agresa prea tare 🙂

  2. powerpuffcookie

    wow, pai la noi e taman pe dos, pieptul de curcan e foarte scump:p
    vrei sa-ti trimit malai?:))

  3. Oana

    Hei Ana,

    Felicitari pentru sarcina!
    Eu sunt cea cu porumbul…pai la cata papa buna am gasit aici nu era normal sa fac macar atat.

    Have a nice week-end 🙂

  4. powerpuffcookie

    Oana, multumesc mult <3 Sa stii ca l-am mancat pe nerasuflate! Thanks again si un weekend foarte frumos si tie:D

  5. vertange11

    Daca ma inveti cum sa dezosez curcanul incerc si eu 🙂 Am o ditamai dihania in congelator, dar mi-e frica sa ii desfac carnea de pe oase.
    Cred ca e mai intelept sa il fac la cuptor si sa pastrez reteta pentru ceva piept cumparat de la supermarket deja dezosat.

  6. powerpuffcookie

    sorry vertange, no can do, eu sunt maestra la ciopartit groaznic carnea cu os. cand am terminat cu ea, arata ca leftover dinner de la a bunch of hiene:))

  7. carmen

    @andreea si altor doritori de mamaliga prin alte parti de lume: malaiului prin vest i se spune polenta; atentie a nu se confunda cu faina de porumb.

    In Franta si Italia se gaseste in orice supermarket iar in Olanda fie la magazinele bio fie la magazinele turcesti. Presupun ca si in UK tot pe acolo trebuie cautat.

    @powerpuffcookie o sarcina usoara si multa, multa sanatate 🙂

  8. Carmen

    imi place tare mult cum povestesti, ai un site foarte dragut si ma distreaza cum faci mamaliga, se vede ca nu esti din Moldova, lingura de lemn iti trebuie, adica melesteul, intreab-o pe Mazi….cu drag Carmen

  9. Mishu

    @Carmen: Mamaliga o fac eu si pentru ca nu am tuci (ca sa mearga cu lingura de lemn) ma gandesc ca merge si cu tel-ul

  10. andreea

    Ah da, stiu ca ii zice polenta. Problema e ca exista ‘ready-made’ polenta, un fel de chestie care seamana cu plastilina si pe care ar trebui sa o tai. I shit u not 😀

  11. Misaki

    Si eu tot cu telul! 😀 Eu simt diferenta intre mamaliga facuta cu malai din comert si cea cu malai de la bunica, ultima parca are mai mult gust 😀 In alta ordine de idei, sper sa-ti treaca raul in curand! ^_^

  12. Americanca

    Arata deliciosss. Si in SUA curcanul e mai ieftin decat puiul. Nu stiu de ce, dar ma bucur.

    Carmen 1, o intrebare. Scuzati ignoranta, da care e diferenta intre malai si faina de porumb?

    Aici gasesc faina de porumb la raionul cu produse mexicane. AM impresia ca se gaseste si la magazinele orientale.

    Si eu fac mamaliga cu lingura de lemn. Din pacate imi lipseste ceaunul de tuci 🙁 Mama insa a inceput de ceva timp sa foloseasca telul si tot incearca sa ma convinga si pe mine, da eu nu ma inteleg deloc cu el 🙂

    Cookie, daca nu te simti in stare sa gatesti, poate te apuci sa scrii retete, fara sa le pregatesti. Oricum, ai deja multa experienta in combinarea ingredientelor, asa ca poti sa scrii ce combinatii iti treci prin cap.

    Noi o sa le incercam pt. ca avem incredere in tine 😉

  13. powerpuffcookie

    pai faina de porumb este fina fina, ca faina normala de grau, in vreme ce malaiul este macinat mai mare.

    cand despre mine si retele, asta-i problema ca eu nu prea le am cu ele:)) cand fac ceva de mancare, va aburesc aici cu “oleaca” si “un strop”, nu imi bat capul cu gramaje si altele. dar las ca revin eu in forta, simt ca sfarsitul epuizarii este aproape:D

Back to top