ton la tigaie cu sos de iaurt si piure de mazare
Big chunk of tuna, congelat sau proaspat, facut la tigaie cu o lingura de ulei de masline si condimente. Niste mazare verde, fiarta cat sa se inmoaie si facuta piure, cu mult de tot unt si mult de tot piper.
Peste ton, turnat de sus, cu lingura, sos de iaurt slab cu menta si sare. Banal, gata in 10 minute si prea bun! O zi frumoasa tuturor:D
June 23rd, 2010 at 8:46 am
De pe unde iei ton de obicei?
Si unde gasesti in Bucuresti ton proaspat?
June 23rd, 2010 at 8:49 am
eu iau de obicei ton congelat de la Mega Image, 15 lei un pachet cu doua… halci. de la Crazy Mother Cooker Florin stiu ca se gaseste ton proaspat in piata floreasca, parca 35 lei kg, asa Florin?
June 23rd, 2010 at 9:56 am
Yammy
Ce condimente folosesti de obicei pt peste? Eu acum incerc sa ma dumiresc cum se prepara pestele si f important friptura de vita 🙂 o mare necunoscuta pt mine but not for long 🙂
sa avem pofta
June 23rd, 2010 at 9:58 am
pai eu folosesc ce ma taie capul la momentul respectiv. de data asta am mers cu condimentul meu universal din Grecia, un amestec de paprika dulce, oregano si usturoi.
June 23rd, 2010 at 10:38 am
yammyyyyyy
June 23rd, 2010 at 11:10 am
Weekendul trecut am luat ton proaspat (intreg) de la Metro. Tot acolo au si filet, insa cred ca pretul este dublu fata de pestele intreg.
Imi pare rau ca n-am retinut preturile insa cel intreg este cu siguranta acceptabil. Si iese tare bun cu un sos a la marinara.
Pentru reteta de mai sus insa e nevoie de filet.. parerea mea. Asa ca varianta congelata via Mega Image cred ca e cea mai buna.
June 23rd, 2010 at 11:16 am
dada, reteta de mai sus e cu file, in fact, exista si altceva in afara de file?:))))))
June 23rd, 2010 at 12:40 pm
Asa e… nimic altceva nu se compara! 🙂
June 23rd, 2010 at 1:53 pm
tonul proaspat la metro e 95 de lei kg si se gaseste destul de rar.
June 23rd, 2010 at 5:06 pm
am auzit ca ar mai fi si prin obor, ceea ce m-a surprins..
eu una n-am vazut, da’ nici n-am cautat
June 23rd, 2010 at 5:08 pm
poate la conserva ruseasca:))
June 23rd, 2010 at 10:50 pm
Nu stiu daca au ton, insa cu siguranta hala de peste din Obor merita o vizita. Este raiul gurmanzilor: peste mult, proaspat, romanesc si nu numai, preturi decente. Am luat ultima oara crap, stiuca si scrumbie(chiar dc are oase) si au iesit excelente. Nu se compara cu nici un hyper/supermarket.