tocana rece cu iz de mediterana

tocana de legume cu menta si paste on the side

Ok, nu e chiar facuta la rece si presupune oleaca de zaduf in fata flacarii de la aragaz, dar doar asa, cat sa invarti in tigaie ca sa nu iasa gen sticky pudding. Dar daca o faci seara mai pe racoare, a doua zi la pranz te freci pe burta cu satisfactia de a mai fi trecut inca o zi fara cheeseburgeri soiosi in chip de immediate relief la o foame din aceea… epica. Not to mention ca you get plenty of veggies si, cum zicea G Girl pe blogul ei – Monoloagele Veganului, te tii departe de razbunarea animalelor. Bun.

vinete, dovlecel, ardei rosu, ceapa rosie, spices plus rosii, patrunjel si suc de rosii

Este foarte simplu: calim intai vinete, dovlecel, ardei rosu si ceapa, in tigaie, cu ulei de masline, o mana de cimbru si ceva sare si piper. Stingem cu o cescuta de apa si lasam sa soak asa vreo 5 spre 10 minute, cu capac. Pe urma taiem o rosie mare si-o azvarlim peste, impreuna cu o legatura de patrunjel tocat, o cana de suc de rosii (daca aveti de casa o sa iasa much better) si niste menta uscata – cat pentru un ceai mai tare asa:).

plus capere, masline verzi si menta cu ceapa verde pe deasupra

Tot acum punem si cateva capere si masline verzi. La coada dregem din nou cu menta, sare si piper, presaram cu ceapa verde si mancam cu ceva consistent, like paste cu busuioc, ulei de masline si piper (eu), paine de casa cu coaja crocanta sau orez. Perfect lunch pe caldurile astea, de mancat rece, dupa cum spuneam. Enjoy!

tags: , , , , 12 comments »

12 Responses to “tocana rece cu iz de mediterana”

  1. powerpuffcookie

    nu va plac legumele?:)) it’s oh so quiet…

  2. Mishu

    I lurved it! Very yumm 🙂

  3. powerpuffcookie

    honey, testimonialele sotului nush daca se pun:)) but fenks anyways <3

  4. Andra

    Ah, eu cred ca are feisbucul problema cu update-urile pentru ca reteta am vazut-o pe twitter si chiar ma pregateam sa spun ca suna foarte bine ce zici tu mai sus.

  5. Zazuza

    ba da, ba da, ne plac, dar am fost la cules de povesti prin Viena!

  6. Smaranda

    sounds nicey, ma 🙂

  7. Mihaela

    Super bun. Va urmaresc demuuult timp, pe tine si pe Mazi si din cand in cand mai indraznesc sa gatesc:)am facut in seara asta si a iesit super buna si parfumata..n-am pus menta

  8. Anca

    uuuu…reteta asta imi suna sexy, desi e usoara si sanatoasa. :)) Asa cum o sa aratam noi toate in costume de baie la mare :PP iubesc posturile tale, si mai ales cele din categoria dieta. We want more!! (sunt una singura dar dc cantaresc cat 1 si 1/2 se pune ca vbesc pentru 2 :D)

  9. powerpuffcookie

    multumesc Anca:) o sa fie mai multe treburi dietetice presimt, ca e vara si e cald si vrem beach body:))

  10. Tocana de vara |

    […] Tanara doamna care mi-a fost sursa de inspiratie a numit-o tocana rece cu iz de mediterana, eu i-am schimbat denumirea un pic pentru ca am facut foooooarte mici modificari si pentru a nu o supara pe Easy Peasy […]

  11. cora

    Oare este vocabularul cam sarac daca este nevoie, pentru a da un inteles frazei,de cuvinte in engleza? E oarecum deranjanta trecerea asta de la romana la engleza si iar romana………

  12. powerpuffcookie

    http://easypeasy.ro/2010/05/a-womans-right-to-romgleza/
    aici gasesti o explicatie si o intreaga dezbatere. cheers!:)

Back to top