bruschete cu rosii, busuioc si ansoa
Stiti vorba aia cu ‘painea ingrasa si prosteste’? Well, daca asa stau lucrurile, ma tem ca e prea tarziu pentru micul nostru nucleu familial, care nu prea haleste paine cu mancare, in schimb rade doua paini calde de la Pucheni in cat ne ia sa ajungem de-acolo pana la Cornu. Si acum o paranteza geografica: daca aveti drum pe DN1 spre munte sau whatever, opriti va rog la Puchenii Mosneni, la ghereta care produce o paine pe vatra tare tare buna si pe care v-ar fi fost usor sa o identificati pana acum cateva luni dupa copertina galbena, dar acum au dat-o jos, si ce mai fraza alambicata am facut, pam pam.
So, in principiu, acolo unde vedeti o mare coada de masini oprite, se da cu paine calda. Testati cu incredere si fara sa va faceti griji pentru silueta, caci nu veti mai avea una:))
Inapoi la bruschete, da, cel mai important este sa aveti o paine de calitate. Unele restaurante de doi lei si zece bani fac bruschete cu paine de-aia toast, prajita eventual la prajitor. Rezultatul este foarte foarte trist. Painea trebuie sa fie buna, densa si cu coaja crocanta, nu cu miez de-ala afanat si sfaramicios, care se umfla in burta precum buretele. Pentru bruschetele cu rosii ne trebuie si rosii bune, dulci, de-aia nici nu prea fac bruschete cu rosii pana nu le vine vremea, decat daca mi-e foarte foarte pofta. Facem asa: ungem feliile groase de paine cu ulei de masline, le frecam cu usturoi si le dam cu sare grunjoasa. Le bagam frumos la cuptor, unde le lasam pana prind asa o culoare de paine oarecum prajita, dar nu exagerat de. Rosiile le taiem cubulete, le amestecam cu sare, piper, busuioc si usturoi daca va place. Punem cu lingura din amestecul de rosii peste feliile de paine prajita, stropim delicat cu ulei aromat si decoram cu fileuri de ansoa si masline bune. V-as zice ‘enjoy’, but I know you will:))
tags: aperitiv, bruschete, rosii 6 comments »
April 1st, 2010 at 11:59 am
you make me repeat myself-drooling-damn!
April 1st, 2010 at 12:16 pm
…and forever shall be known as: PUCHEPAINEA! 🙂
April 2nd, 2010 at 10:41 am
Da’ o paine din asta buna in Bucuresti ai idee unde se gaseste?
Mai caut pana la vara, dar daca tot nu gasesc cred ca imi suflec manecile si ma apuc de framantat, caci nu mai suport porcariile astea vandute pe post de paine.
April 2nd, 2010 at 11:12 am
Tu lasi rosiile crude? Eu le bag si pe ele 15 minute in cuptor dupa ce se prajeste painea … Asta pentru ca rosiile de acum nu prea au gust 😀
April 2nd, 2010 at 11:26 am
@vertange11: in pietze (inclusiv la Moghioros) sunt enclave de sibieni cu de toate, inclusiv paine mare, tzaraneasca, batuta de coaja…o nebunie.
April 2nd, 2010 at 11:30 am
ah mie imi plac crude, nu ma omnor dupa rosiile coapte:( decat daca sunt in sos cu mult usturoi si ardei iute:))