porc marinat cu legume verzi
O cina de mare caracter si spectacol, gata in cateva minute, unde cateva = sub zece si putin peste cinci. Motivul pentru care se face asa repede este ca cineva a fost harnica ieri si a pus frumos carnea de porc la marinat in punga, cu ghimbir proaspat ras, sos de soia, catei de usturoi, chilli pisati, foi de dafin, boabe de coriandru si niste piper verde.
Azi n-am mai avut decat de desertat continutul pungii in tigaie, cu o lingura de ulei de susan si ceva seminte, tot de susan. Am adaugat doua linguri de sos de soia si am prajit frumos carnea pe toate partile.
Apoi am dat-o deoparte si in aceeasi tigaie am calit niste broccoli si fasole verde din congelator, cu unt si usturoi. Cand legumele sunt moi, dar inainte sa-si modifice culoarea (trebuie sa ramana asa verzi si crunchy, nu moi si maro), se trag intr-o parte a tigaii si in cealalta se sparge un ou. Se amesteca bine si cand se coaguleaza cat de cat, se trag si legumele la loc peste el. Si gata. Mi-a luat mai mult sa scriu post-ul asta decat gatitul in sine, nu-i asa ca e cool?:)
tags: broccoli, mancare asiatica, porc, stir-fry 6 comments »
March 16th, 2010 at 9:41 am
Ma tot uit pe retetele tale de ceva vreme. Si constat ca le scrii frumusel, faci poze bune pe diferite nivele ale procesului, DAR NU VAD NICI O SPECIFICARE A CANTITATILOR de ingrediente folosite! Asa ca, daca nu le specifici si fiecare face cu cat crede el de cuvinta aceste “retete”, s-ar putea (de fapt mai mult ca sigur) sa nu iasa exact aromele si consistenta specifica retetei. Iar pentru unii, reteta fiind facuta dupa ureche (mai ales ca nu au cunostiintele tehnologice culinare), o sa iasa ca o “fleasca” fara gustul si aroma specifica produsului original (daca acesta exista sau daca este o inventie de-a ta, macar sa vedem care a fost gustul produsului inventat).
March 16th, 2010 at 10:27 am
draga MazdaRx8:)) (yep, nu credeam ca o sa zic vreodata asta, dar such is life). inteleg preocuparea ta si iti multumesc pentru feedback, care sunt sigura ca se vrea constructiv si nici nu e prima oara cand cineva face o astfel de observatie. totusi, sa nu pierdem din vedere faptul ca acesta este un blog si nu o carte de bucate. el respecta principiile dupa care gatesc eu si nu pretinde sa fie altceva. daca eu nu gatesc din cantitati, nici macar atunci cand caut retete prin tot felul de carti, ci dupa o lista de ingrediente, mi se pare fake sa vin sa va prezint sute de grame. eu as vrea sa va prezint idei pe care in imaginatia mea fiecare le preia si le face his own:) bucataria nu e un loc plictisitor sau scary, ci un loc al tuturor posibilitatilor. si eu zic ca atunci cand o mancare nu iese, nu-i pentru ca nu s-au pus corect cantitatile. but that’s just me:D fiecare are propriul stil de a gati si asta e chiar minunat.
March 16th, 2010 at 10:33 am
@MazdaRX8: Dude, forget about food, zi cum e sa te dai cu o Mazda RX8 :-DDDDD
March 16th, 2010 at 10:36 am
pff, see, pana aici merg loialitatile unui sotz:P bash me alright, but do it under a cool car nickname:))
March 16th, 2010 at 11:10 am
care dintre voi si-a luat mazda, mah, si vrea sa se laude? sau e de fapt reclama mascata a vreunui dealer auto? aaaaaaaahahahahahaaaaaaaaaaaa
March 16th, 2010 at 3:51 pm
@Zazuza: Nu-i reclama!
🙂