reteta easy peasy: conopida cu spanac, sos de branza si crutoane

p1110722

Daca va place conopida, reteta asta e definitely de incercat, desi I went a little overboard cu sosul de branza si am platit pentru lacomia mea cu o limonada acra:) Dar asta de mult ce mi-a placut si de repede ce-am mancat:p

Am fiert conopida la aburi, iar spanacul l-am sotat cu usturoi in putin ulei de masline. Le-am aranjat frumos intr-un castron de ceramica (nu stiu de ce, ca pana la sfarsit tot le-am borfolit de aratau ca un terci verde:)) si pe urma, cum ma uitam eu asa la ele, mi-a venit ideea (care s-a dovedit de maxima inspiratie) sa pun peste niste crutoane cu usturoi (se gasesc la Mega Image, desigur).

 p11106571 p11106661

Pentru sosul de branza am folosit toate resturile din frigider: niste urda, niste ricotta, un triunghi mare de blue cheese si niste smantana dulce care sa le lege pe toate. Am turnat sosul peste legume si crutoane si am dat la cuptor pana s-a aranjat frumos crusta de branza.

 p11106651 p11107121

Tips pentru next time: mai putin sos de branza si crutoanele puse la sfarsit de tot, ca sa nu se inmoaie. Desi lui Pufix i-au placut si asa moi.

tags: , , , 7 comments »

7 Responses to “reteta easy peasy: conopida cu spanac, sos de branza si crutoane”

  1. Mishu

    ..and then some!

  2. catalina

    Buna combinatia si frumoasa. Conopida, pentru mine inseamna muraturi, gratinata si ca parte compozita a ghiveciului. Hai sa facem un pustiu de bine si sa nu ai punem si pesmeti, asa ne iese si noua o mancarica disociata. Cu mii de calorii dar disociata 🙂

  3. kzarinne

    mie imi place conopidaaaaaa!!!! :)) haha, ieri am pus brocolli, conopida, morcovi (mix direct la punga) in vasul de ceramica, topped with mozzarella si a fost yum yum!! abia astept sa incerc si varianta cu spanac, si omg, blue cheese!!

    esti grozava, multumesc! :*

  4. powerpuffcookie

    @catalina: nush cum sa spun frumos asta, asa ca zic direct: screw mancarea disociata:))) acum serios, meal plan-urile noastre urmeaza indicatiile Mihaelei Bilig si ea nu practica aceasta metoda, ba din contra, recomanda combinatia de proteine gen carne slaba si peste cu carbs like cartofi, orez, paste si respectiv legume cat cuprinde. works for us, Pufix a reusit sa slabeasca semnificativ si fara prea mult efort mancand asa.

  5. Mishu

    …dupa care s-a ingrasat la loc, ca au venit sarbatorile si I dare orice nutritionist sa disocieze sarmalele de mamaliga sau de friptura, carnati si alte bunataturi. 🙂

  6. catalina

    Stimata domnisoara, fiecare cu dieta lui/ei. Hai sa facem pace!!
    P.S. Mie oricum nu-mi plac posmagii ‘nmuieti. Restul retetei e pe super gustul meu. Na!!

  7. Misaki

    Blue cheese e grozava, nu se lauda degeaba francezii cu branzeturile lor, asa cum crede toata familia mea plangandu-i amarnic ca nu au incercat mamaliguta cu telemea si smantana :))) Ce voiam sa zic: din experienta mea, Regina Blu este o branza fantastic de cremoasa, cu un gust nemaipomenit! Se gaseste la Carrefour si la Auchan (am mai luat ceva asemanator de la Cora si n-a facut fata deloc, iar Danish Blue nu mi s-a parut grozava) 😛

Back to top