paste semi-vegetariene
Cand ma fac mare vreau sa fiu semi-vegetarian, adica sa nu mananc carne deloc, dar sa nu renunt si la peste, fructe de mare, lactate si oua. Mainly pentru ca mi-ar placea sa traiesc mult si bine si also pentru ca mi-e foarte mila de animale, dar deocamdata doar la nivel declarativ (nu ma comport deloc ca si cum my beloved carne de porc vine dintr-un vioi purcel, ci mai degraba imi imaginez cum creste ea pe raft in supermarket, gata feliata, dezosata si numai buna de friptura:p). In tot cazul, chiar si numai pentru o seara, suntem si eu si Pufix animal friendly people, desi, I have to say, the anchovies may not agree:)) O reteta banala, dar ce zic eu aici, nici macar nu se poate numi reteta, e pur si simplu one of those things care apar din strafundurile imaginatiei sau ale unui frigider gol.
Deci se facea ca aveam niste leftover cold pasta de la macaroanele cu branza. Si niste rosii cherry care inca nu o luasera la vale (asa zice Pufix cand se strica ceva). Si intai m-am gandit sa fac preferatele mele paste aglio olio, dar pe urma am zis sa mai variez si dupa o raita prin frigider, congelator si camara, m-am intors victorioasa la cratita cu niste varza de Bruxelles – din aceea mini, congelata, cateva ansoa, capere, masline, usturoi si ceapa verde. Intai am calit ceapa verde si varza de Bruxelles in 3 linguri de ulei de masline, cu micile ansoa maruntite in tigaie pentru o aroma deosebita. Din cand in cand mai picuram apa, ca sa se inabuse frumos legumele. Cand au fost gata, moi si suculente, le-am scos deoparte si am spalat tigaia. In doua linguri de ulei proaspat am calit usturoiul si rosiile cherry taiate in jumatati. Am adaugat macaroanele fierte, amestecand lejer. Sare, piper, busuioc, oregano si chilli dupa gust. Apoi varza, maslinele, caperele. Iar la coada, fulgi de parmezan presarati pe deasupra. A fost bun.
tags: dinner, pasta, paste, vegetarian 5 comments »
January 20th, 2010 at 12:22 am
eu mananc paste aglio, olio & pep deja de prea mult timp.
help!
January 20th, 2010 at 2:12 pm
eu am devenit ovo-lacto dupa ce am vazut la TV cum se prepara tocanita de caine. si cum un tip nu avea retineri in a manca tocanita de pui, dar de aia de caine nu s-a atins ca ii era mila/scarba. n-a fost prea frumos sa-mi dau seama ca 18 ani am mancat cadavre. 🙁 o sa incerc reteta, fara ansoa. 🙂
January 21st, 2010 at 5:12 pm
buna! as vrea sa fac un interviu cu tine, pentru revista The One. sa vorbim putin despre blogurile de cooking, despre ce faci tu in afara de blog si de mancare care arata intr-un mare fel. si sa-mi spui si de unde ideea blogului, pasiunea pentru gatit, lucruri de genul asta.
sper sa fii de acord. da-mi un semn pe mail
January 21st, 2010 at 5:20 pm
@elena: vai ce dragut:) ti-am raspuns pe mail, abia astept sa povestim!
January 22nd, 2010 at 9:20 pm
“Cand ma fac mare vreau sa fiu semi-vegetarian, adica sa nu mananc carne deloc, dar sa nu renunt si la peste, fructe de mare, lactate si oua” 🙂
exact asta imi doresc si eu! aproape ca imi si iese treaba, dar inca am o uriasa slabiciune pentru aripioarele de la kfc. cand imi pui una in fata nasului, mi se duce naibii toata demnitatea si ratiunea!