chicken satay si ardei copti
In Piata Amzei din Bucuresti e un magazin ticsit deopotriva de junk si de comori: Ki-Life. Produse bio, dar si porcarele cu parabeni, ceaiuri si medicamente diverse, carti despre bolile karmice, melci adevarati, budinci de soia. You get the picture! Ei, si mai nou au un raft maaaare si frumoooos cu Indian spices si Chinese noodles si Japanese tea… Pentru mine, stiut fiind faptul ca I don’t get around much, acest coltisor este the pinnacle of fancy shmancy ingredients. De aici mi-am luat tot ce trebuie pentru prea bunele frigarui asiatice, adica chicken satay.
Nu orice carne infipta-n bat e satay. E nevoie de mirodenii si un sos special in care se marineaza carnea, asa incat la coada nu mai seamana deloc cu ce stiati despre pui. De data asta am facut o marinata cu unt de arahide, sos de soia, suc de lamaie, curry, usturoi si sos chilli. E drept ca am lasat prea putin bucatile de pui in sos si prea mult pe gratar, dar, in my defense, mi-era pofta intai si pe urma am uitat. Si oricum au fost bune de tot:) Asa ca nevermind. Treaba interesanta e ca am mancat chicken satay cu ardei copti. Ca asa am crezut eu de cuviinta. Si-apoi, cine zice ca you can’t teach the teacher?;) Delish!
tags: asian, chicken, curry, pui 3 comments »
October 27th, 2009 at 9:42 am
pai da, tabuurile nu au ce cauta in bucatarie! plus, ardei copti rulz!
October 28th, 2009 at 4:57 pm
Did somebody just mention Japanese tea? ^_^ Ki-Life, here I come!
😀 Prima data cand am baut ceai verde, autentic japonez, eram ca iepurasul Duracell, ii invatam engleza pe niste pici japonezi, Doamne, cred ca si-au blestemat zilele la cat i-am alergat si cantat si jucat 😀 On topic: mi se pare o idee excelenta sa mananci chicken satay cu ardei copti, home-made fusion 😀
PS. Abia acum ce am vazut articolul despre tine in Good Food, a fost o surpriza extrem de placuta, m-am bucurat ca unei astfel de persoane dragute ii place blogul meu ^_^ Felicitari! ^_^
October 29th, 2009 at 12:27 am
@Misaki: awww <3