tocanita de vita cu bere
Pentru ca nu vreau in ruptul capului sa renunt la sosurile delicioase cu vin sau cu bere, am gasit o metoda infailibila de a pacali senzorul de gaze (v-am mai povestit despre el, cea mai sensibila entitate din casa noastra, usor impresionat de orice vapor de alcool si isteric precum un chiwawa). Dar despre asta putin mai incolo. For now, sa vorbim despre carnea de vita. 5 ore. Cam atat trebuie fiarta vita ca sa fie nice and tender, si de fapt nu trebuie fiarta in clocot, ci la foc mic. Asta, desigur, daca, much like goofy me, nu folsiti oala sub presiune de frica sa nu explodeze:p Eu fierb vita cu multa apa, cu boabe de piper verde, foi de dafin si cateva cepe intregi. Odata carnea fragezita, prepare for awesomeness: se taie vita cubulete, se pune intr-un vas cu pereti adanci, nonsticky, se adauga ardei rosu, ceapa taiata solzi, morcov, dovlecel si cateva fire de cimbru.
Se perpelesc toate astea la foc mic, in ulei de masline cu sare si piper proaspat. Apoi se ia tigaia de pe foc, se alearga repejor cu ea pe balcon, unde, cu usa inchisa, se stinge tocanita cu bere. Ii punem si capac, ca sa nu starnim senzorul de gaze. Si intoarse in bucatarie, dam la cuptor carnea in sos de bere (fara capac de data asta), pana cand capata o culoare delicioasa si pana cand sosul a scazut suficient. Se mananca grozav de bine cu un colt zdravan de paine calda taraneasca.
tags: main course, tocanita, vita 4 comments »
September 10th, 2009 at 10:43 pm
asta cu coltzul zdravan de nici nu spun ce ma face sa-mi intorc casa cu fundu-n sus in cautare de carbs. daca o sa gasesc, it will be on ur head!
September 11th, 2009 at 8:30 am
Vaaai, nu pot sa cred! Alergi cu ea pe balcon?! Hihi…dar ce face mai exact senzorul asta? In afara de faptul ca detecteaza gazul? Tipa, caraie, opreste gazul…sau ce? Nu poate fi placut ca nu vad alt motiv pentru care cineva ar fugi pe balcon cu tigaia din cauza lui. Oricum, buna idee de papa, si cum la astia carnea de vita e uber frageda, sigur o s-o incerc si eu 😉
September 14th, 2009 at 10:05 am
Ai incercat sa lasi carnea inainte la macerat in ce vrei tu? ma gandesc ca pot scurta timpul de fiert la foc mic.
Ah si mai am o recomandare, telina. Eu am facut vita cu telina la cuptor si a fost super. Ma gandesc ca ar merge la tocanita ta 🙂 in rest, numai bine!
September 14th, 2009 at 11:20 pm
ah da, telina sounds good, next time mada:D thanks:)