paste cu broccoli, ansoa si sos de branza
ansoa e pestele meu preferat, adica, ma rog, pestisorul. din pacate, gustul acela farte bun e dat doar de modul de conservare in sare si ulei, asa ca nu-i tocmai foarte sanatos. ansoa proaspat este, se pare, foarte fad. e folosit in multe sosuri, aproape ca un condiment, si e din categoria lucrurilor care se vand la borcanel mic si scump. also, nu se recomanda celor care au colesterolul ridicat. bien. acum ca ne-am lamurit, sa vedeti pe ce-am stricat eu un borcanel intreg de pestisorul minune.
intotdeauna cand gatesc ceva cu broccoli, caut arome puternice care sa-l imbogateasca. si ansoa mi s-a parut o idee foarte buna, la fel si sosul de branza, pe care il obtinem topind cu putin unt diverse sortimente (cascaval/cheddar, gorgonzolla, etc.) eu am pus si putina ceapa rosie calita. si, desigur, condimente.
am ales pentru felul asta de mancare rigatoni, niste paste mai mari asa, tubulare. despre care italienii zic ca ar fi cele mai bune.
odata ce branza e topita si pastele fierte, punem intr-o tava cu unt buchetelele de broccoli, pastele, ansoa, turnam sos peste ele, acoperim totul cu bucati de mozzarella sau gorgonzola, un ou batut bine si piper proaspat rasnit. gratinam, servim cald, mancam incet sa nu ni se aplece;)
tags: ansoa, broccoli, dinner, pasta Comments Off on paste cu broccoli, ansoa si sos de branza