2014, anul in care…

orez brun cu curcan si legume

Cand ai un an foarte prost mediocru, sentimentul de usurare care te incearca la miez de noaptea lui 31 meets dimineata lui 1 este priceless. Ca atunci cand ti-ai tinut respiratia si brusc iti dai voie sa respiri din nou, iar gura aia de aer e ca o prajitura cu crema vietii. Desigur, vorba lui Iepu’, e “cagaghios”. Adica e caraghios sa ne imaginam ca sacaielile dispar ca prin farmec doar pentru ca, vorba aia, 3, 2, 1, happy new year! Dar fara efortul asta de imaginatie, fara speranta ca noul an wipes the slate clean si-ti aduce care si cate si mai cate, cu totul si cu totul de aur, ei da, fara astea noaptea de revelion ar fi una oarecare. Una fara chiloti noi sau rosii, fara bani in buzunar la 12, fara cotzoharla Lori in direct la protevelion, fara piftie si fara salata boeuf. Fara astea, dar cu. Cu cold pizza for dinner, cu firmiturile ei pe pijamaua cea de toate zilele, cu adormit (iar) cu casca in ureche la un serial.

In momentele alea asa de platitudinesc numite *cumpana dintre ani*, cu o mana pe paharul cu bubbly, nebaut pentru ca nu-ti place sampania, si cu alta in aer, netinand o tigara pentru ca nu mai fumezi, te gandesti ca “f-ing 2013, be gone! du-te-n padure! bun venit, 2014, dragutzu’, frumosu’, mai mai, anul in care…”. 

Anul in care “o sa”, nu, nu “o sa”, ca “o sa” am aflat azi ca e tentativ, deci nu “o sa”, ci “VOI”. Imi voi lua carnet de conducere (hopefully, cu aceasta ocazie voi scapa si de visul recurent in care conduc masina familiei pana cand realizez ilegalitatea si trag pe dreapta, caci da, sunt o responsabila si in REM sleep); imi voi uda la radacina aspectul vietii care e scaieti, crescand el un copac cu flori; voi alerga like a madafacar, voi definitiva operatiunea “trup de vis”, voi manca ghebos porci legume, imi voi face cel mai fantastic plan de suplimente alimentare de pe planeta pamant si, in corelatie cu asta, sub nicio forma NU voi comanda din nou de la iherb.com, pana nu primesc o comanda deja facuta; nu voi cheltui bani pe care nu ii am, deci, pe scurt, nu voi cheltui bani; dar imi voi face un borcan cu economii cum am vazut pe facebook, cu scadentar and all; voi petrece mai mult timp online (freudian slip, chiar am vrut sa scriu offline:)), voi scrie mai des pe blog, voi citi cel putin o carte, imi voi face 1530459558 playlisturi pe Deezer pentru fiecare moment al existentei mele; voi revedea Londra chiar daca tre’ sa ma duc pe jos, in mers cu fandare; si asa mai departe, oh, the places we will go. Pret de cateva minute, vraja asta te imbraca precum haina de blana a tuturor posibilitatilor, din ea nemaitrezindu-te decat, daca ai noroc, sarutul iubitului vietii tale. Care te broshteshte la loc, ca na, in viata reala totul e pe dos. 

Happy 2014, anul in care…

Si acum, ta-daaa, orez brun cu curcan si legume.

ulei de cocos legume

Intai perpelim bucatile firave de piept de curcan in niste ulei de cocos, condimentandu-le viguros cu amestecul preferat (in cazul meu, o combinatie Asian pe baza de ogroazadecurry). Transferam carnea pe o farfurie si o tinem la cald cat executam niste legume in aceeasi tigaie (as zice ardei de trei culori, ceapa si, eventual, zucchini, daca vi se cumva strica prin frigider cum am auzit ca se poate intampla, dar nu am patit niciodata, vai, dar cum asa ceva?!). Legumele sa ramana un pic crunchy. Sa adaugam la loc carnea si cateva linguri de orez brun fiert, sa aromam totul cu un ulei gustos, de nuci, alune sau susan, sa piperam cu cayenne, sa dregem de sare si sa se cheme cina de astazi. Pofta buna si de viata:)

PS valabil tot anul 2014: Radeti, iubiti, bear hug un urs de plus.

tags: , , , , , , , 10 comments »

10 Responses to “2014, anul in care…”

  1. Andreea

    I feel you…2013 bleah! Ciudat sau nu, chiar am inceput anul asta mai optimista si cu planuri mari, care par chiar realizabile. La Londra trebuie sa ajung si eu anul asta, din nou, pentru ca are ceva magnetic. M-as duce si doua zile, numai sa respir putin aer britanic si sa fac ravagii la Whole Foods :)).
    In alta ordine de idei, iHerb e chiar asa addictive cum se aude? Ma pregatesc si eu sa iau cate ceva. Ce recomanzi?

  2. Mihaela

    Hello si la multi ani! am descoperit iherb la tine:)si as vrea sa fac o comanda:)Unde vine coletul?la oficiul postal?se plateste taxa?mercic

  3. cookie

    da ma, e super addictive iherb, i promise:)))) nush ce sa recomand, depinde ce te intereseaza. sunt mama si tatal suplimentelor, au o multime de cosmetice organice, ulei de cocos de buna calitate la preturi foarte ok… nush, de toate cele bune, as comanda in fiecare zi daca as putea:))

  4. cookie

    sunt multe variante de transport, daca alegi global mail vine la posta, daca alegi curier, vine unde vrei tu. aici mai multe detalii despre conditiile de shipping: http://www.iherb.com/info/international

  5. Mihaela

    Multumesc.

  6. Nix

    De unde cumperi coconut oil?

  7. Andreea

    In principiu ma intereseaza cosmetice si ulei de cocos, alimente, mai putin suplimentele.

  8. cookie

    @Nix: pe asta din poza l-am cumparat de la DM, dar nu-mi place, pentru ca e rafinat. extravirgin o sa iau de pe iherb.

  9. Nix

    merci!
    am gasit m ieftin pe amazon
    tu ai comandat de pe iherb? cat costa transp? vama?

  10. cookie

    pe amazon e mai ieftin, dar platesti mai mult transport si taxe. aici platesti 4USD si that’s that.

Back to top