cartofi cu spanac si planuri de weekend

cartofi cu spanac

N-am mancat cartofi dalmatieni la Taverna Sarbului, dar am auzit despre ei numai de bine. Asa ca aseara m-am apucat sa-i recreez din imaginatie, neavand, ca de cele mai multe ori, chef sa ma uit pe net dupa reteta, dar avand o mare foame, cartofi de la Cornu si spanac la congelator.

Pai am curatat cativa cartofi mititei si i-am taiat rondele, cam ca pentru chips-uri asa, dar mai grosute. In tigaie am incins lejer niste ulei de masline aromat cu vreo 5 catei de usturoi taiati si ei, plus o lingura rasa de chilli. Am deversat cartofii peste, i-am invartit de cateva ori si-apoi am turnat peste ei o ceasca de apa. Am acoperit tigaia si i-am inabusit asa, tot picurand din cand in cand apa, pana s-au inmuiat. I-am sarat, piperat si oreganizat si la coada am pus peste ei spanacul congelat. Cand s-a topit, am asteptat sa scada zeama si sa se aureasca putin cartofii. Apoi i-am dat la o parte.

cartofi, usturoi, chilli, ulei de masline pui la cuptor, cartofi cu spanac, salata de rosii cu patrunjel si masline verzi

Alaturi am tratit niste pulpe de pui la cuptor (aceeasi metoda ca la aripioarele de saptamana asta, foarte mult bun!) si o strasnica salata de rosii cu patrunjel si masline verzi. Eiii, si pe urma m-am apucat sa fac poze. Si m-am umplut efectiv de spume, ca nu reflectau deloc realitatea din farfurie. M-am purificat cu o sesiune de infierat public, pe facebook, perversul device Canon 450e (cica d, imi sufla Pufix:)) si-abia apoi m-am bucurat si eu pe deplin de asa mancare delicioasa.

Azi e Friday Friday, la la la la la la la la. Maine e sambata, sambata – avem in plan o “supriza-surpriza”, dar si ultimul gratar pe anul asta, asa ca abia astept sa relatez porcescul dezmat (there WILL be porc, sper!). In rest, nu stiu ce sa mai gatesc, I’ve run out of ideas:p Voi ce planuri aveti? Cheers!

Later edit: am uitat ca la cartofii cu spanac am pus la sfarsit si o lingura de smantana:D

tags: , , , , , , , , 9 comments »

9 Responses to “cartofi cu spanac si planuri de weekend”

  1. Andra

    Vad ca nu se inghesuie nimeni sa impartaseasca planuri. Eu ma duc acasa la motanii mei supradimensionali! Sunt foarte happy happy joy joy pe motivul asta.
    W/E placuuuut!

  2. Le Blog Piquant

    Arata genial carotfii tai! Si nu cred ca de de la “the weekend euphoria” :D, desi, in general, vinerea vad totul in roz… I’m drooling 😀

  3. powerpuffcookie

    andra, pupaceste-i intens si din partea ,ea:D
    piqui, thanks:)

  4. Marilena

    regular visitor to your blog, which I love btw;
    arata minunat cartofii; si iti inteleg frustrarea legat de camera – ma pling de acelasi lucru – pozele nu fac dreptate la ce este pe farfurie; anyway, ca idei de mincare: ai incercat mincare de rosii cu pui si cimbru (era preferata mea din copilarie si bunica o facea foarte des ptr mine); sau mini meatloaves? ori curry chicken?

    si nu in ultimul rind, felicitari 🙂

  5. Zazuza

    deci chiar nu inteleg de ce nu te intelegi cu Canonul. eu il ador! in rest, pe w/e sandvisuri, ca n-am chef de nimic altceva :)). dar mai vedem noi pana maine ce si cum :)).

  6. powerpuffcookie

    @marilena: multumesc:D
    @zazuza: because because because because becaaaause… because of the horrible things he does:p cat despre sandvisuri – totally not buying that:)) i bet you 1 euro austriac ca maine dimineata te trezesti cu ce stiu io ce chef sa faci ceva totalmente decadent si yummy:D

  7. dana tocu

    iaca m-am hotarat – cotlet de porc la cuptor si cartofi cu spanac.
    am toate ingredientele, abia astept!
    Iti zic daca mi-a iesit 🙂

  8. cookie

    sunt sigura ca ti-a iesit:D

  9. redhead

    nicey, io n-am incercat combinatia cartofi cu spanac ever, but will do that

    as for the weekend, pe final, pot spune c-a fost bulucit-mi-am dat seama cu regret sau nu 😛 c-am imbatranit grav, frate, intr-un an-nu ma mai incanta nimic din ce-are lagatura cu clubbing, music, heavely drinking, ons-uri si alte alea care rulau pan-acum. oh well-bafta la canon, domesticeste-l bine 😛

    hugs!


leave a reply



Back to top