mancare de rosii cu macrou

macrou cu rosii si paste

Mirosul de peste prajit este clar pe primul loc intr-un top neoficial al scarboseniilor. Sau ma rog, asa credeam eu, inainte sa descopar ca de fapt nu-i pestele de vina, ci combo-ul total neinspirat de peste si ulei (eventual un peste gras, cum ar fi somonul). Aseara am prajit macrou. In tigaia incinsa, cu doar un strop (I mean it, un strop) de ulei de masline si cu sare grunjoasa adusa tocmai din Paros. Well, I’ll be damned, in bucataria mea mirosea a mare si a port de mici ambarcatiuni la asfintit, a Paros, a sare incinsa de soare pe pielea mea si a briza. Nimic, dar nimic din aceasta situatie nu semana cu lesia unui fishmac, cu mireasma grea a paneurilor de peste galgaite in ulei sau a friteusei uitata in functiune. Am decis imediat ca macroul e un peste de treaba si mi-am promis sa-l folosesc mai des. Pana una alta, asta mancam azi la pranz.

macrou sare cu mirodenii, din Paros

In timp ce pestele meu se prajea uscat, am zis sa-i pun alaturi o mancare de rosii, pe principiul “conserva de macrou in sos tomat” (m-am gandit ca daca exista asa ceva, o fi o combinatie reusita). Si asa, dintr-una intr-alta, zic: daca supa de rosii merge cu leustean, de ce n-ar merge si mancarea… Asa ca am tocat niste leustean proaspat, cateva fruze de busuioc si o ceapa verde…

macrou  leustean, busuioc si ceapa verde

… am fiert o cana de paste mici si am amestecat totul (adica verdeturile, pastele si o conserva de rosii decojite), lasandu-le sa fiarba la foc mic impreuna cu o ceasca de suc de rosii. Nu mult, vreo 7-8 minute tops, pentru ca nu vroiam sa aiba asa gust de tocana, mai degraba de mancare fresh, care sa se poata manca si rece, cu mult piper.  

paste paste, rosii din conserva si verdeturi

Nu am simtit nevoia de alte ierburi sau mirodenii, nici la peste, nici la side dish. Mi se pare genul de mancare cu aromele la ea, pe care doar sarea si piperul o pot face mai buna. In rest, nu-i trebuie nimic.

macrou, dry fried macrou, mancare de rosii

In fine, facand o paranteza, ma hlizeam acum cateva minute cu o colega, care-mi povestea cum au sunat-o pe ea de la banca si i-au zis: “Buna ziua doamna D.C., nu-i asa ca va doriti mai multi bani ca sa va puteti permite toate bucuriile?”. Asa zic si eu: “Buna ziua, dragilor, nu-i asa ca va doriti sa prajiti macrou?” Enjoy!:)

tags: , , , , , , 12 comments »

12 Responses to “mancare de rosii cu macrou”

  1. Zazuza

    pai da, ca in frenezia care m-a cuprins (i.e. mancarici de legume scazute la cuptor, various shapes, sizes & compozitii) envizajez ca perfect un pestuc d-asta tras la tigaie, lafaindu-se frumos pe o farfurie, in timp ce legumele obosite de atata cuptoreala se intaind lenese si il imbratiseaza lasciv. na, asta asa, ca sa fiu in ton cat de cat (ton NOT as in fish!) cu poezia de la inceputul postarii tale :D!

  2. powerpuffcookie

    ce romantic:)))

  3. Ada

    Mie mi s-a parut super haios titlul “Mancare de rosii…” – la care m-am uitat putin nedumerita – asociat cu prima imagine in care au aparut.. guess what… pastele! :-)) Cum se potrivesc “zicerile” astea: nicio masa fara peste… nicio masa fara paste! Daca ar fi dupa mine asa ar fi in fiecare zi! :-))
    Arata de mare inspiratie farfuria ta!!

  4. alison

    neindoielnic,your dish looks fabulous!eu maninc peste de orice fel,oricit de scirbos ar mirosi,e in topul preferintelor mele culinare…asa ca ai reusit sa-mi faci pofta de dimineata!

  5. red

    looks nicey nice 🙂

  6. Misaki

    Cred ca asta e semnalul ca e cazul sa mai las si eu in pace somonul afumat de sushi :))

  7. Cristi

    mama, si macroul proaspat, gatit, miroase nene, ca scrumbia aproape.
    in ultimul timp ma gandesc si eu, batut la cap de sotie, sa facem “peste prajit”, dar d-ala clasic, batut cu malai, cum mancam in copilarie.
    tare 🙂 .

  8. powerpuffcookie

    pai miroase, dar nu rau, asta zic, pe plita incinsa, fara ulei si cu sare de-aia grunjoasa all over, miroase mai degraba a plaja:))

  9. Cristi

    azi inspirat de postul tau, am fost sa luam fileu de macrou…..l-am facut clasic, in tigaie, un strop de ulei, 3-4 minute pe o parte, 3-4 pe cealalta, sare si piper la final, senzational.
    pe un pat de fasole verde la aburi batuta cu usturoi.
    cam clasic si cam bun :).

  10. powerpuffcookie

    foarte fain, ma bucur ca v-am facut pofta:D

  11. Mishu

    Asa tare (si bine) mirosea felul asta ca ete s-a simtit pana hat in Dublin 🙂

  12. kzarinne

    chiar azi am scos din freezer niste peste, nush de care, pe care mi l-a trimis mama gata facut file. si urma sa fie tavalit prin faina si aruncat in ulei incins, pentru ca eu doar asa stiu sa-l prajesc si la cuptor, varianta light&healthy, imi repugna.
    daaar o sa-l pregatesc exact asa cum spui tu aici pentru ca arata demential!! :*
    p.s. o prietena mi-a recomndat chiar pentru prajitul pestelui untul de cacao: http://www.armoniecunatura.ro/continutmag/untcacao.html
    nu l-am incercat, dar mi s-a spus ca e marvellous.

Back to top