muffin frittata
Cand e asa urat afara, de nu-ti vine sa te dai jos din pat de teama sa nu te uzi la sosete (si sa nu aud comentarii depreciative la adresa acelora dintre noi care dorm cu sosete in picioare:p), nu-i nimic care sa te umple de energie mai tare decat slave-aritul in bucatarie la niste pseudo-briose, semi-omlete. Bune si aromate cu ierburi diverse, aceste delicioase muffin frittatas va vor incalzi oasele si va vor bucura spiritul, din pacate intr-atat incat va veti dori sa va frecati pe burta si sa go back to bed mai degraba decat sa luati traficul in freza in drum spre serviciu. Dar oh well, asta-i viata, gotta have muffins I always say.
Pregatirea de santier: rosii, ceapa verde si zucchini, taiate mititel si calite in tigaie cu nitel ulei de masline, sare si piper. Cat sa fie moi, dar nu flescaite. Peste ele presaram cu generozitate verdeturi: busuioc, coriandru si menta.
Pentru sase briose batem bine in castron 4 oua mari (5 daca-s mai micute), cu putina apa minerala ca sa iasa mai fluffy (sa zic, o lingura). Incorporam in compozitia cu pricina 1 lingura de faina de porumb din aceea rasnita fin, adaugam apoi legumele calite si radem putina branza (eu am folosit emmentaler, dar cred ca merge orice varietate de branza tare). Turnam minunatia in forma de briose, unsa bine cu ulei de masline, si dam la cuptor la foc mic, cca 5-10 minute.
Stati cu ochii pe ele, pentru ca at some point, cand vi se va parea ca lucrurile arata grozav, veti avea supriza si panica de a constata ca au plecat la plimbare, revarsandu-se peste gaurica aferenta si invadandu-se intre ele ceva de groaza. Nu va speriati, este normal si se rezolva. Le scoateti atunci din cuptor si le aduceti pe calea cea buna folosind o lingura de lemn, apoi stingeti cuptorul si le bagati la loc (e cald inca si ele se vor coagula in continuare). Se servesc calde, cu crema de branza si paine proaspata. Foarte bune, merg pe lista mea de favorites:) Enjoy!
tags: breakfast, briose, mic dejun, muffins, omleta, oua 14 comments »
April 20th, 2010 at 12:58 pm
just had lunch, but still drooling cu spor. very cutie! si merg si-n diverse forme, I guess, such as heart shaped :-D. Mazi stie 😛
April 20th, 2010 at 1:06 pm
dap, merg in forme de ce vrei tu:)))
April 20th, 2010 at 1:14 pm
just got this as a present-
http://www.giftmonger.com/acatalog/penis-shaped-egg-fryer-2.jpg
might be usuefull-uuu!eggciting! 😛
April 20th, 2010 at 1:30 pm
ceva deosebit:))) use it wisely as zice!
April 20th, 2010 at 1:52 pm
ahahhhahahhahaha
eggciting indeed :p
April 20th, 2010 at 2:21 pm
iti plaaaace, adn1:))))))
April 20th, 2010 at 3:17 pm
dada, wisely -indeed-I wouldn’t serve muffins shaped like that la un brunch cu mame sau soacre(no way!), unless you got a very cool mum(or soacra?)…anyway. si presupun ca nici sotii sau iubitii wouldn’t enjoy it pahaha!…
pyjama party thingy I’d say 😀
dar sa-i dam drumu la ieseala la mancatoria de inghetata, cookie, no?
April 20th, 2010 at 5:11 pm
dam, uite numaidecat organizez intr-un post treaba.
April 20th, 2010 at 5:20 pm
done!
April 20th, 2010 at 6:02 pm
whooooaaaaaaa, ce genialosenieeeeeeeeeeeee!
April 20th, 2010 at 10:27 pm
ahahah ce am mai ras, thank you thank you, chiar aveam nevoie 🙂
April 23rd, 2010 at 7:45 pm
cookie, sa nu uitam de pastele din borcan!
pfhihihih
May 5th, 2010 at 7:16 pm
Done & delish 🙂 Mersi de reteta 🙂 Tip: Solutia sa nu mai dea pe dinafara (pe care am adoptat-o pentru ca am ramas cu gaurele goale in tava mea de 12) e sa pui pe jumatate continutul.
December 1st, 2010 at 9:47 pm
Foarte yummy arata. Nice pics!