clatite din faina de porumb, cu ciuperci
V-ati prins, a fost yet another busy busy day! De colo pana colo, scapata de la un audit, repede vizita la client, niste cafea in oras si un seminar foarte dragut la Ambasada Austriei, soldat cu gulas adevarat de tot la sfarsit, pe urma un demo la domiciliul unui bebe foarte haios… Phew! Alergatura de cea mai buna calitate. Intre si intre niciun pic de timp, asa ca ajunsa intr-un sfarsit acasa acum un ceas sau asa, ma gandesc sa va las rapid o reteta de inspiratie pentru micul dejun de maine si-apoi sa dorm niste ore, prea putine. Bun. Clatite.
Incepeti cu o cafea buna, la ibric. Eu am adusa din Grecia o cafea foarte speciala, rasnita foarte fin si deschisa la culoare, are si un gust asa, mai aparte. Pentru clatitele cu faina de porumb va trebuie, well, faina de porumb. Dar nu malai, ci chiar o faina rasnita foarte marunt, precum faina de grau. Eu am gasit cu bucurie la Real astfel de faina, si bio pe deasupra.
Acuma, is sigura ca ieseau foarte foarte bune aceste clatite facute cu compozitie clasica, dar eu am preferat varianta americana, pentru ca se fac mai repede si pot sa controlez mai bine cantitatile. Adica din 1/2 cana de faina de malai, un ou, 1/3 cana de lapte, 1 varf de cutit de praf de copt si sare am executat patru clatite turtoase, pe care le-am aranjat cu o umplutura de ciuperci maruntite bine, amestecate cu ceapa rosie si marar si calite in tigaie cu ulei de masline, sare si piper. Pe deasupra am pus un botz de iaurt grasut de la greci si iar piper, pentru ca mi se pare mie asa ca mancarurile cu ciuperci nu au niciodata prea mult piper:) Well, enjoy!
tags: breakfast, ciuperci, clatite, faina de malai, mic dejun 13 comments »
April 15th, 2010 at 10:48 pm
ah, vad ca esti pornita pe chestii austriece azi: si zici ca gulasu’ a fost bun, ha? 😀 ma bucur. clatite & ciuperci: combinatie de vis! yum!
April 15th, 2010 at 10:50 pm
dap, austria e parte din viata mea in principiu pentru ca lucrez la o firma cu actionariat austriac:)) vai, gulasul a fost de vis, l-au servit cu un soi de ceva facut din paine, nush cum sa definesc, please help ca tu stii sigur despre ce vorbesc! si am mai mancat si alte chestii minunate, gen o salata de castraveti cu smantana si traditionala salata de cartofi si o placintica gen mousse de spanac… foarte bun. stiu baietii, nimic de zis!
April 15th, 2010 at 10:56 pm
OMG, erau alea rotunde? v-au facut Semmelknoedel la gulas!!! iuhuuuuuuuuuuuuu! genial! le iubesc! na, uite, mai trebuie sa fac o editie de dictionar austriac, neaparat!
April 15th, 2010 at 11:00 pm
pai ia sa faci, ca desi nu le pot pronunta, sunt sigura ca-s si astea o institutie:))) mi-au placut maxim si tre sa research reteta!
April 15th, 2010 at 11:02 pm
ceea ce am si facut, pare easy enough to work:D ah, abia astept!
April 15th, 2010 at 11:05 pm
las’ ca merg eu maine la Oma si iti scriu reteta originala trully made in Austria :)! da’ in principiu nu e mare lucru, niste paine alba uscata taiata cubulete cam ca pentru crutoane – mai mari un pic, niste lapte, ou si patrunjel, faci guguloaie cam cat pumnul si fierbi in apa. revin maine cu secrete, in caz ca mi-a scapat ceva, ca n-am facut niciodata, doar le-am hulpavit, si nu prea mi-a pasat asa in detaliu ce intra in ele :D!
April 15th, 2010 at 11:08 pm
ah, super! cum s-o cointeresam pe oma sa faca guest posting?:)))))
April 15th, 2010 at 11:10 pm
hahaha, am scris deja despre gulasul ei, mai greu e sa o pui in fata aparatului foto :))!
April 15th, 2010 at 11:11 pm
tztztz, atunci e clar, filmulet candid web camera it is:))
April 16th, 2010 at 9:02 am
Nush de unde provine reteta de clatite d-astea, dar mi-eu mi-au semanat foarte tare a taco shells. Daca le-am fi lasat sa se usuce…cred ca asta si erau.
April 16th, 2010 at 10:52 am
Imi spui te rog, cat e kilogramul de faina de porumb la Real. Multumesc
April 16th, 2010 at 10:58 am
punga de 500g de faina de porumb bio este cca 8 lei.
April 16th, 2010 at 9:17 pm
[…] by Zazuza in 1. Leave a Comment Ieri purtam o discutie interesanta cu draga de Cookie si ii promiteam ca azi o sa o intreb pe Oma cum sta treaba cu Semmelknödel. Daca in primul rand va […]