briose cu branza si busuioc
Pentru ca incepe o noua saptamana si ne trebuie forte noi (nu stiu ce-am facut cu alea vechi:p), va recomand acest mic dejun inedit, care dureaza ceva (cca 30 de minute), dar merita tot timpul si efortul. Din capul locului va zic ca aceste briose sunt opera lui Pufix, so all hail the perfect husband, care s-a trezit frumusel si s-a pus pe copt muffins, in vreme ce eu inca testam salteaua alternativ pe o parte si pe cealalta. O sa va dau si cantitati de data asta, nu de alta, dar cu brutareala nu-i de joaca, asa cum facem noi aici cu all the regular food. So…
150g faina, 1/2 lingurita sare, 100g malai extrafin, 65g branza Cheddar rasa, 2 linguri de busuioc proaspat tocat, 1 ou batut usor, 300ml lapte, ulei de masline, unt si busuioc pentru servit
Intr-un vas puneti faina, malaiul, sarea, 50g de branza si busuiocul. Faceti o adancitura la mijloc (gen crater). Intr-un alt castron bateti oul cu laptele si cu doua linguri de ulei de masline. Turnati apoi in mijlocul vulcanului de faina si amestecati bine toate ingredientele pana rezulta o pasta asa usor lumpy. Turnati compozitia in forma de briose unsa cu ulei, presarati deasupra ce-a mai ramas din branza Cheddar si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C vreo 20 de minute. Lasati briosele sa se raceasca putin inainte de a le scoate din forma. Mancati-le calde, cu unt si busuioc proaspat.
tags: breakfast, briose, mic dejun, muffins 24 comments »
March 22nd, 2010 at 8:53 am
hai maaaaaaaaaaah… chiar asa de dimi :))? drooling.
March 22nd, 2010 at 9:25 am
îmi plac foarte-foarte fotografiile voastre:-)
March 22nd, 2010 at 9:44 am
arata fooooarte bine!!!
March 22nd, 2010 at 9:48 am
Adi, prezinti simptome de om ramas fara aparat foto :))
March 22nd, 2010 at 10:40 am
Adi, prin “voastre” te referi la Ana cu pluralul de majestate? Nu de alta, dar eu nu am voie sa pun mana pe aparat cand vine vorba de poze la mancare. Eu trebuie doar sa stau cuminte pe scaunel in camera mea 🙂
March 22nd, 2010 at 1:04 pm
@Mishu: Se vede treaba ca in acceptiunea comuna camerei tale i se mai spune si bucataria :)) Daca ar sta toti sotii din lume asa cuminti ( adica ar face briose de dimineata) in bucatariile lor, cred ca ar scadea rata divorturilor in mod dramatic. Pana la urma, dragostea trece prin stomac…si la femei :)))
March 22nd, 2010 at 6:26 pm
Zaz, cum fu mazarea?:D
March 22nd, 2010 at 6:34 pm
uugh, muffins! sunt fata lu’ tata, clar! :))
March 22nd, 2010 at 8:06 pm
Mmm… suna bine reteta 😛 Trebuie sa incerc 🙂
March 22nd, 2010 at 9:03 pm
ge-ni-a-la! o postez cat de curand, chiar daca e lazy ass :))
April 5th, 2010 at 2:31 pm
Auuuuzi…oare cu mozzarella de-aia de imita cascavalul merge in loc de Cheddar? Ca n-am Cheddar si mi-e o poftaaaaa 😀
April 5th, 2010 at 2:43 pm
Intrebare: cate briose ies din treaba asta? Si inca ceva, am impresia ca ai pierdut un agent de crestere pe acolo, ceva praf de copt, drojdie?
April 5th, 2010 at 4:42 pm
nu-i nevoie de agent de crestere si cred ca mai bine cascaval sau emmental sau ceva de genul, mozzarella se topeste prea tare cred… ies cam 8-9 muffins din asta.
April 6th, 2010 at 12:27 pm
Ok, update: le-am facut cu mozzarella cascavaloasa si o lingurita de praf de copt. Yum.
April 6th, 2010 at 9:35 pm
[…] Bianca: Ok, update: le-am facut cu mozzarella cascavaloasa si o lingurita de… […]
April 26th, 2010 at 4:12 pm
mie nu mi-au crescut deloc 🙁
au fost gustoase dar mititele si foarte compacte, deloc pufoase…de la malai sa fie?
si nu am reusit sa desprind frumos hartiuta de pe ele, s-a rupt cu tot cu bucati de briosa..
de ce, de ce? 🙁
April 26th, 2010 at 10:52 pm
pai dear, de crescut foarte mult nu cresc, de la malai. intre timp noi am perfectionat reteta, folosim o faina de porumb rasnita fin, ca faina normala de grau, se gaseste la real si face sa fie briosa mai smooth asa. treaba cu hartia: ai uns-o cu ulei inainte sa torni in ea compozitie? btw, nu-i musai sa folosesti hartie, daca ai o forma de muffins de-aia non-aderenta, e suficient sa ungi peretii formei cu putin ulei si o sa fie ok. macar de bune au fost bune?:))
April 27th, 2010 at 6:32 am
[…] Buimaciti, n-am stiut la ce sa ne infigem mai intai. La soufleul fritatta de legume la cuptor? La ultra-mega-genialele muffins pe care Mishu le-a creat (va zic, aia e arta, nu muffin!!)? La icrele cu ceapa verde facute de mama […]
April 30th, 2010 at 7:18 pm
da, au fost foarte gustoase, macar atat!! :))
faina de malai fina am folosit si eu, mi-am cumparat special dupa ce am vazut reteta la tine. m-am gandit ca poate de la malai nu au crescut, dar totusi, muffinsii vostri au crescut de doua ori cat ai mei…
sa ung hartiuta cu ulei, zici? … pai eu am uns-o, da’ pe dinafara!!! :)) eu asa am rationat, ca trebuie sa ung forma de muffins cu ulei ca sa nu se prinda hartiuta de ea…la celelalte briose ung tava cu unt, pun compozitia in hartiute si nu s-au prins niciodata.
lasa ca le mai fac eu si pe afurisitele astea pana imi ies ca in poza! :))
May 10th, 2010 at 9:52 am
[…] casa omului, ne-am apucat sa prestam. Intai eu un fel de papricas de pui, apoi Pufix-the-man niste muffins de-alea sarate cu busuoic, stiti voi (btw, propun sa le zicem “puffins” – as in […]
December 18th, 2010 at 12:31 pm
[…] brânză gorgonzolla și fursecuri cu ovăz, vișine și ciocolată iar easy-peasy family – brioșe cu brânză și busuioc și pate de ficat de pui cu ceapă […]
March 28th, 2011 at 9:12 am
asta fac eu azi, ca sa inaugurez noile forme de briose, siliconate si colorate :))
March 28th, 2011 at 1:13 pm
ah ce-mi plac astea:D sper ca ai o faina de porumb fina:D
March 28th, 2011 at 1:22 pm
acu’ am venit de la supermarkt, le-am zapacit la cap sa-mi gaseasca faina de malai fina de tot, ca altfel iese mamaliga nu briosa :)). iti pove ce a iesit :))