când eram eu în Spania, dar doar în capul meu. o provocare Lidl.
LIDL: Naie, ai fost vreodată în Spania?
Eu: Ntz.
LIDL: Vrei să te duci?
Eu: Păi da, desigur.
LIDL: Dar să știi că tre’ să dai frâu liber imaginației.
Eu: Noroc că am.
Ei, vă dați seama că nu a fost fix așa 🙂 Nu vă mai plictisesc acum cu detalii, doar vă zic că atunci când a venit provocarea caliente de la LIDL, eu având, default, în sangre, un cârnat chorizo (ñam ñam), am zis: Desafío aceptado! Which is Spanish for Challenge accepted!, știți – cineva și-a făcut temele :-).
Așa. Și pentru că noi, aici, la fabrica easy peasy, luăm provocările foarte în serios, m-am hotărât să îmi ofer în această frumoasă dimineață de primăvară o experiență cu adevărat… iberică. Vestido în hanoracul de duminică și cu spiritele foarte sus, am împachetat frumos scăunelul roșu pliant, pliantul LIDL cu Săptămâna iberică și un tutu împrumutat de la Iepu’, și mi-am luat potecuța către LIDL, ca să gusto și gura mea niște bunătăți de origine. Numai că, după ce am stat la o coadă lungă formată din mine și prietenii mei imaginari, am văzut în pliant că de-abia din 20 abril intră în schemă fiesta culinară Sol&Mar, cu paella, șuncă Serrano Gran Reserva, gazpacho, tortilla, brânza Manchego, creveții, iubițelul chorizo și, mă rog, încă 545 de alte chestiuni ultra delicioase care se vând la LIDL în Săptămâna iberică. Și ca să nu trec toată situația la capitolul pierderi, am improvizat o ședință foto neprofesionistă, cu titlul “Tengo peasy fácil en playa de estacionamiento”. Adică gen easy peasy, cea mai tare din parcare.
După cum se vede, nu m-am descurcat chiar foarte… spaniol așa. Din fericire pentru noi toți, joi, pe 23 aprilie, are loc un eveniment de degustación organizat de LIDL, la care întâmplare vom mânca (foarte mult) și un fotograf (def. om ciudat care, dintr-un motiv de asemenea ciudat, face poze cu aparatul, NU cu iPhone-ul) va scoate la iveală la mujer din noi, de pe sub țoale roșii și machiaj profesionist. Prin noi înțeleg eu (cum altfel, moț:-)) și o cititoare care o să-mi spună aicișa sau pe facebook care e felul ei de mâncare preferat, gustat în Spania cea adevărată, sau măcar în Spania din capul ei. La mine e easy peasy, I heart paella. Șiiiiii gambas al ajillo. Și, desigur, migas de ce-o fi. Și huevos rotos. Și paella, am zis paella?
PE SCURT: Hai să-mi ziceți și voi ce vă face cu ochiul din vitrina cu jamon, iar pe 21 vă zic eu cine e my plus one la marele dezmăț culinar cu poze martor, ce se întâmplă joi într-o celebră grădină cu gutui din București. Mâncăm, povestim, ne ferchezuim, ne pozăm în timp ce mâncăm, pe urmă mâncăm și pe urmă mâncăm, știți. Lăsați un comment dacă vreți să ne cunoaștem mai bine în contextul unei super experiențe oferite de LIDL Romania.
Continuará… Cum ar veni, to be continued.
_
Săptămâna iberică se întâmplă la LIDL, între 20 aprilie și 3 mai.
tags: concurs, lidl, mancare spaniola, paella, publicitate, saptamana iberica 21 comments »
April 18th, 2015 at 11:30 pm
Sangria, se pune?
Apoi gazpacho, si paella desigur…
April 19th, 2015 at 1:16 am
Mniam, in Spania din capul meu am mancat cu doua maini paella.. de altfel, o pregatesc mereu cu placere dupa sfaturile si retetele de pe blog 🙂
April 19th, 2015 at 9:18 am
Paella e de departe mancarea mea preferata!
cum s-ar zice, una verdadera sinfonía de colores y sabores :))
April 19th, 2015 at 9:33 am
Churros con chocolate 😛
April 19th, 2015 at 9:43 am
Gazpacho, clar gazpacho!!
April 19th, 2015 at 9:45 am
Paella cu fructe de mare e preferata mea din preparatele spaniole!
April 19th, 2015 at 9:47 am
Eu m-am înfipt in tot felul de tapas in Spania. De la Lidl sunt curioasa sa încerc paella ca n-am mai mâncat de mult si timpul alocat gătitului tinde spre zero
April 19th, 2015 at 9:55 am
Clar paella(sau fideúa) pe primul loc. Insa o mancare care mi-a placut mult acolo si pe care o fac relativ des si acasa este guiso de garbanzos, adica un fel de tocanita cu naut, chorizo si costite, un fel de alternativa la fasolea noastra cu ciolan. Mai fac si varianta cu linte, chorizo si costite. Ñam-ñam!!
April 19th, 2015 at 10:20 am
Mie cel mai mult imi plac mezelurile lor, am si ochit in oferta de la Lidl cateva de cumparat. In “Spania” n-am ajuns decat o data cand am intrat intamplator intr-un magazin de prin zona Stefan cel Mare, care se numea Tienda (nu stiu daca mai exista, nu cred) si am degustat niste chestii delicioase. Eu ma dau in vant dupa tapas, asa ca imi place sa degust tot felul de maruntisuri, masline, branzeturi, jamon, paste de tot felul.
April 19th, 2015 at 10:41 am
Uhuuu, ador bucataria spaniola! Asta pentru ca sunt foarte axati pe fructe de mare. Si jambon. Si sosuri. Si tapas. Si de toate cu gust! Ai, ai, ai, nu am fost inca in Spania, dar m-am desfatat cu sora ei, Tenerife. Paella, branza Manchego, Jamon Iberico, creveti in sos picant, baby squid tras la tigaie si multe altele, numai bune de trecut in top. Locuiesc in Londra si merg foarte des la restaurantele spaniole, unde tapas sunt la ordinea zilei. Highlight-ul unei cine este o masa doldora de farfurioare din teracota aburind. Pofticioasa din mine trebuie sa incerce tot meniul, credeti-ma!
Apropo, sunt pe 23 in tara.. hint, hint;))
April 19th, 2015 at 11:57 am
Rabo de toro !!!
April 19th, 2015 at 1:14 pm
Daca se pune Sangria atunci as zice Sangria, daca nu atunci paella ca sa nu beau asa pe burta goala ;))
April 19th, 2015 at 1:33 pm
Sangria se pune? Dar nu d-aia cu vin, d-aia cu cava, am gusturi fine. Mbine, sa zic si ceva de mancare… Aia cu piri piri era in portocalia… Spania, Spania… spania… churros s-a zis, la naiba. Bai, in spania am halit un chocolate lava cake de ziceai ca nu se este adevarat. Si o vita mmm… Dar de fapt cel mai mult in Spania imi place chestia cu tapas si tapas barurile alea. Deci tapas, la naiba. Nu stiu sa zic de care, toate!
Si chorizo.
Si o alta prajitura in alt restaurant, se chema choco y choco.
Si cam toate chestiile din Boqueria.
Nu pot sa aleg :(.
April 19th, 2015 at 3:53 pm
Paella. De toate felurile :). Tocmai m-am întors din Spania și ghici ce am mâncat ;). Și gambas.
April 19th, 2015 at 4:38 pm
Pulpo a la gallega! Y tortilla de patatas, crudilla la mijloc! Moarte lenta! Success!
April 20th, 2015 at 12:12 am
Mai Ana, esti fantastica:) Si din cate vad eu, “Tengo peasy fácil en playa de estacionamiento” asta s-ar traduce “el que corta el bacalao”, adica ala care taie pestele e cel mai tare din parcare, hihihi.
Anyways, mi-ar placea tare sa te revad la un chit chat cu niste tortilla, masline umplute cu chestii si niste sangria, impreuna cu cărnetul mentionat de tine.
Cheers!
April 20th, 2015 at 8:17 am
This one is a toughie ca nu stiu ce sa zic mai intai, mai ales ca abia m-am intors din Spania si m-am indopat cu de toate. In primul rand, as manca (termenul corect e de fapt am mancat) tone de Pimientos de Padron si jamon. Dar, felul de mancare care mi-a ramas cel mai bine imprimat in papilele gustative este ce am mancat acum doi ani, intr-un restaurant din Barcelona: Carpaccio de pulpo tibio a la gallega sobre fina crema de patata (am intrat pe siteul restaurantului ca sa gasesc exact denumirea). De vis!!!!!
April 20th, 2015 at 11:09 am
Pick me, pick me 🙂 Paella, clar.
April 20th, 2015 at 11:20 am
Branzeturile maturate de orice fel, de capra mai ales
April 20th, 2015 at 8:53 pm
Fiesta!
cu Ana la Lidl!!
A se citi in tara minunilor protejata de unicorni!
Cu jamon si chorizo si branzica de manchego si de la capat chorizzo, chorizo si niste langostinas si caprichos!
Ah si era sa uit de granizados de mojito si un pic de chorizo!
Fiesta!
OLLE!
April 21st, 2015 at 2:56 pm
Update: Violeta vine cu mine la marea… fiesta:D Congrats, dear, nu stii in ce te-ai bagat;))))