exista viata dupa cartofi. cinci idei, cu legume
Buna dimineata de la Starbucks:) Afara e moartea cadracudefrig o primavara superba si mlastinoasa insorita, dispozitia e prafutz buna, ieri am mancat spanac la micul dejun. Ati inteles ceva? Nici eu. Here we go again:))
Si cum vorbeam eu asa cu o amica despre garnituri de legume si cum sa faci sa nu ti se mai lipeasca de mana numai si numai cartofi, zice ea: ba, dar nu scrii tu o postare asaaaa, organizata, cu alde cinci idei de garnituri care nu involva tuberculoshii? Scriu, zic, parol ca scriu. Ba ti le fac si top, face-ti-le-as!
Asadar:
- Pe locul intai, radacinoasele marinate si coapte in cuptor. Sfecla rosie, morcov, radacina de telina, cartof dulce, pastarnac, dovleac… cam asa. Taiate julienne. Adaugat nuci pecan. Marinat totul intr-un amestec de ulei de masline, putintel otet balsamic, miere, susan si rozmarin proaspat. Pus legumele ca atare, cu marinata cu tot, intr-un vas de yena. Copt la foc mic. Be-lea!
- Vine puternic din urma fasolea verde (verde, deci, nu galbena, da?) cu gremolata. Adica fasole verde oparita un minut doua in apa cu sare, stropita cu ulei de masline si garnisita cu lingura de pomana doldora de patrunjel, usturoi si coaja de lamaie rasa (aka gremolata).
- Pe locul trei, sote-ul de morcovi cu chimen. Morcovi mici, trasi la tigaie in ulei de masline cu o manuta (mai mica) de chilli si o mana (mai mare) de chimen, stinsi cu suc de portocale si serviti numaidecat. Fusion intre doua soteuri: hai si cu niscai cimbru verde.
- Pe locul patru, “fasolica se intoarce!” Tot verde, tot blansata, iar apoi trasa la tigaie cu cateva linguri de quinoa si cu mai multa sau mai putina harissa, dupa puterile papilelor fiecaruia.
- Last but not least, mazarea oparita lejer in apa, amestecata de calda cu unt si busuioc proaspat tocat.
In poza, niste spanac. Nu-i garnitura, e de breakfast. Cica se amesteca spanacul (decongelat si bine scurs, in cazul asta) cu niste branza proaspata de capra si o lingura de iaurt gras. Se intinde in strat subtirel pe fundul unui vas de yena. In capul lui, se sparg oua de prepelita. Se coace nitel treaba in cuptor. Rezulta un soi de pizza cu blat de spanac si topping de oua:) Mult bun! De mancat cu salata de rosii cu quinoa si patrunjel. Adica na, noi asa am facut.
Ah, si daca aveti, ca mine, un mare fix cu inoculatul spanacului in viata familiei care il uraste, luati de aici inca doua retete, la inspiratie asa: http://bonduelle.ro/4culori/recipe/clatite-cu-spanac-la-cuptor (in all fairness, asta ma apucasem sa fac ieri dimineata, dar dupa aceea mi s-a facut asaaaa de lene, ca am mers pe varianta mai simpla) si asta http://bonduelle.ro/4culori/recipe/spanac-pe-pat-de-mamaliga-cu-oua-de-prepelita. Din campania concurs Bonduelle, unde am dat si eu cu subsemnatul, in calitate de omu-cu-hrana-sanatoasa:D
Hai happy spring!
tags: 4 Culori Bonduelle, Bonduelle, garnitura, legume, spanac 6 comments »
March 3rd, 2014 at 3:54 pm
Arata fabulos spanacul cu oua la cuptor, am sa incerc reteta 🙂
March 4th, 2014 at 10:50 am
adevarul e ca poza e de nota 20. love it!!!! dau tarcoale la ideile 1 si 3 dar inca mi-e frica de gustul morcovilor gatiti (childhood trauma) si mi-e frica sa nu aiba fix gustul la care ma astept, chit ca sunt si niste condimente la mijloc. 2 da, 5 prestez sub forma acelui piure de mazare al tau modificat cu o legatura de ceapa verde si una de marar. de vis!
March 6th, 2014 at 4:04 pm
inc-o data: MUL-TU-MESC!MULTUMESC MULTUMESC MULTUMEEESSC!
Pentru idei,eu fiind mare fan cartofi ‘oricum’ ,sotul si el.Ramane de vazut cu our boy cum tratam…grele,dar de undeva,candva,tot trebuie sa-ncepem.
Happy Happy to u2(3)!
March 11th, 2014 at 8:03 pm
yummmi.. unde erai cu articolul asta asta vara cand o amica tinea un regim de detox fara carne.. si singurele legume pe care le manca erau rosiile si castrevtii… alte legume de unde? ce alte legume sa manance? :))))
May 16th, 2014 at 10:33 am
#1 radacinoasele alea marinate sunt de beleaaaa! morcovii in special sunt deliciosi cu combinatia descrisa in asticol.
July 24th, 2014 at 11:07 am
Pai si ciupercile? Nimic cu ciuperci? Viata fara ciuperci e pustiu si rece :((