livada cu prepelite. si niste ganduri mai vechi.

Buna Monday:) Acum niste zile mi-a scris o femeie (presupun, nu si-a dat numele), ca sa ma pizduie ca nu mai sunt sincera. Ca blogul a devenit o platforma publicitara si electorala si uite ce nasol este. Dupa ce mi-a dat rusinea, a conchis ca nu e totul pierdut. M-a trimis inapoi, la originile onestitatii. Ei, cand primesc astfel de comentarii-shmirghel, ma gandesc ce bine era cand ma citeam singura. Dupa care imi dau doua virtuale peste bot si-mi aduc aminte ce livada de oameni misto am crescut aici. Cum s-au plantat singuri pomii bunavointei si cum au crescut cumsecade, de nadejde. Cat de mult m-am transformat eu insami, la umbra lor.

More to the point, in side bar-ul din stanga o sa vedeti voi o categorie care se cheama “publicitate”. Contine trei posturi. Sunt cele trei posturi platite cu bani, pe care le-am scris de trei ani incoace, de cand am blog. Cum se face ca le-am scris? Pai asa: mi-a placut de omul de PR care mi-a batut la usa, mi-a placut de produs si am simtit ca pot, cu sinceritate (da, really!), sa imi traiesc public experienta mea personala legata de acel produs. Ca de n-as fi putut, nici n-as fi scris, cu bani sau fara. Restul de lucruri cu iz publicitar pe care le gasiti pe-aici sunt parerile mele despre diverse, asa cum se aranjeaza ele in viata si capul meu, fara nota de plata. Nu-mi place deloc cuvantul “recomandare”, oamenii sunt foarte touchy-feely la de-astea si nu cred ca citesc bloguri ca sa-i indemne niste unii din condei sa consume aia si cealalta. Prefer cuvantul “review”, as in my two cents despre diverse lucruri pe care mi le scoate in cale viata.

Saptamana trecuta, viata mi-a scos in cale niste oua de prepelita. O tona. Si ca sa vedeti ca nu ma ascund pe dupa cires, va reproduc mesajul pe care l-am primit de la Corina pe pagina de fb a lui easy peasy:

Buna ziua, Ana,
Ma numesc Corina C. si iti scriu in primul rand pentru ca intru cu placere pe blogul tau sa-ti citesc postarile non-conformiste si in al doilea rand pentru ca am vazut ca esti pasionata, pe langa a experimenta diverse retete, de hrana naturala.
Sotul meu a inceput de cateva luni sa puna “pe roate” o afacere de familie (si prieteni) cu prepelite bio, a pornit de la 200 de oua puse in incubator si a ajuns la 1100-1200 de prepelite japoneze pe care le ingrijeste cu mult drag si pe care le hraneste 100% natural cu cereale luate de la Inst. de Nutritie Animala Balotesti.
Deoarece dorim sa ne promovam afacerea (care este in fasa), dar nu dispunem financiar pentru promovarea clasica, ma intrebam, dar de fapt te intrebam, daca ai fi de acord sa-ti aducem “un cos” de produse, adica oua proaspete si carne (pe care putem sa ti-o dam in stare cruda sau gatita), iar daca apreciezi ceea ce primesti sa ne promovezi macar o data pe blogul tau, sau sa ne dai o sugestie cum am putea noi sa ne promovam singuri.
Adresa noastra web este www.livadacuprepelite.ro. In speranta unui raspuns favorabil, iti multumesc pentru timpul acordat!
Corina C.

I-am raspuns in aceeasi zi Corinei ca vreau sa scriu despre ouale lor. Imi place ideea de small business si cred ca toti ar trebui sa sustinem afacerile cinstite, initiate de oameni frumosi. De unde stiu eu ca sunt frumosi? De unde stiu ca afacerea e cinstita? De unde stiu ca prepelitele astea nu sunt hranite cu suratele lor raposate? Pai… nu stiu. Eu doar am ales sa-i cred. A leap of faith. Am mancat oua de prepelita tot weekendul, in fel si chip. Mi s-au parut extraordinar de bune. Am citit despre ele. De exemplu, aici. Si-am hotarat ca-mi trebuie in viata mea livada cu prepelite. Dupa care am venit si-am scris aici, rugandu-va sa incurajati, daca aveti chef, aceasta afacere de familie.

Acum despre oua. Pai in prima faza, mi-am fiert o duzina. Cred ca le-am lasat cam mult, ca s-au facut lejer bleu. Curatatul este a bitch. Groaznica activitate. Mancatul e foarte rewarding insa, aluneca ousoarele pe gat ca bombonelele Cip si-s senzationale.

Sambata dimineata am facut ochiuri de prepelita, ca eram satula de curatat. Am mozolit o tigaie cu foarte putin ulei de masline aromat cu usturoi. Am spart in ea cca 16 oua de prepelita. Le-am pus pe aragaz, le-am acoperit cu capac si le-am lasat sa zaca acolo la foc mic cca doua minute. Se fac foarte repede, atentie. Nu le-am amestecat, ca mi-a placut tare efectul asta de galbenus-soare-peste-Liliput. Le-am transferat pe farfurie si pentru ca la mijloc aveam un crater de albus, l-am umplut zdravan cu emmentaler si busuioc proaspat. Sare, piper si paine buna alaturi. Just wonderful, va zic!

Pe mine ma intereseaza in mod special subiectul, pentru ca ma dau in vant dupa oua, dar am colesterolul prastie si o restrictie dureroasa de la doctor, de doua oua pe saptamana. Dar pe astea mici le pot manca asa, mai cu nemiluita. Ceea ce este foarte… oportun.  Ouale de prepelita exista de mult si de cand lumea. Eu, insa, abia acum le-am descoperit, so pardon my enthusiasm:) Aici gasiti preturi orientative, in caz ca vreti sa abuzati de serviciile livezii cu prepelite: http://www.livadacuprepelite.ro/index.php?p=preturi. Next challenge: maioneza din oua de prepelita. Va tin la curent:)

tags: , , 30 comments »

30 Responses to “livada cu prepelite. si niste ganduri mai vechi.”

  1. Edith

    Faine ouale de prepelita si eu consum, mai ales ca n-au colesterol. Si sunt asa frumoasee 🙂 Iar afacerile mici,de familie merita incurajate.

    In ceea ce priveste comentatorii aiurea si haterii vad ca nici tu nu ai scapat de ei.. Ignora-i, si eu am pers care comenteaza pe blog lasand impresia ca ce se intampla pe blog li se cuvine gratis, moca si degeaba. Ei bine nu, eu le-am spus astora verde-n fata ca nu li se cuvine, ca este blogul meu, postez cu drag si sinceritate ce vreau/cred eu de cuviinta, daca le place ma bucur, daca nu, no harm done.

  2. Andreea

    Ana, eu chiar ma bucur cand citesc la tine pareri despre anumite produse, pentru ca si eu am ales sa te cred :). De cand am citit prima oara despre Oly, n-am mai cumparat alt iaurt si chiar ma bucur ca l-am descoperit, deci, iti multumesc, ca pana acum n-am apucat :).
    Deci sa nu cumva sa te abtii de la viitoare aprecieri.

    Cat despre ouale de prepelita, si mie imi plac, mai ales ochiuri. Dar daca vrei sa le mananci fierte, incearca sa le tai cu un cutit ascutit, asa in coaja si sa scobesti continutul cu o lingurita. Asta te scuteste de curatatul migalos. Eu n-am incercat tehnica pana acum cu ouale de prepelita, dar cu cele de gaina merge foarte bine :).

  3. Corina P

    Drago mică, nu mai pune tu la suflețel părerile oamenilor care-și varsă veninul peste alții, numa’ ca să-l dea afară 🙂

    :* Cred că tu ai putea să scrii și despre plastic și tot mi-ar face plăcere să te citesc.

    Pupici

  4. Zana Eficientei

    You go, girl! Cum prinzi de veste despre o asemenea afacere, da veste in lung si in lat, sa ne bucuram si noi, sa ii bucuram si sa ii incurajam si pe oamenii astia muncitori si sa plesneasca pizma in carcotasii care nu au alta treaba decat sa scormone dupa paiele din ochii altora.

  5. paffa

    despre prima parte am un singur lucru de zis: o sa consider ca blogul este nesincer atunci cand o sa vad o oda la margarina de exemplu :))))
    nici eu nu am mancat pana acum oua de prepelita, dar m-ai facut sa ma gandesc la o incercare. si daca tot incerc, parca as da sanse unui business de familie decat celor de la mega 😛
    P.S. cred ca mai sadic decat curatatul oulalelor de prepelita poate sa fie sa incerci sa faci o omleta din albusuri :))))))

  6. cookie

    paffa, eu cred ca si o oda la margarina poate fi sincera, culmea:)) desigur, in cazul meu, o oda la margarina ar insemna ca i’ve completely lost it si va scriu de la spitalul 9:))

  7. Alina

    Si eu iau de la ei, le ador, bucuria maxima este ca locuim la 2 strazi distanta, asa ca le iau pe toate proaspete de cate ori am nevoie. In sensul ca nu le mai tin in frigider.
    Cat despre curatatul oualor fierte, iti dau un pont: lasa-le la fiert cca 7 min de cand a inceput sa fiarba apa, pune p lingurita de sare in apa aia cand o pui, iar cand le iei de pe foc toarna cu nemiluita apa rece peste ele.
    Apoi loveste-le pe mai multe parti ca sa se crape coaja si apoi strange tot oul intre degete pana se sfaramiteaza toata coaja. Apuci cu unghia de partea mai mare (acolo unde are golul de aer) si incepi sa cureti. Ca si cum ai face un peeling. Astfel va merge mult mai repede.
    Pofta buna.

  8. cookie

    alina, merci de pont. am bunghit si eu treaba cu peelingul, dar ba iese, ba nu:)) oricum, efortul mi-a fost rasplatit. nu e pasare ca prepelita, eu asa zic:))

  9. Alice

    super tare!…nu cred ca ti-am lasat vreun comm pana acum, desi te citesc 🙂

    da-i in…..de hateri :)) n-au incotro si-si fac de cap pe unde apuca.
    ouale de prepelita za best!
    pup si bafta maxima in tot si ..la curatat oo (oua) :))

  10. anamaria

    este primul comentariu lasat aici desi te citesc de….multa vreme. nu erai insarcinata cu LV. te-am descoperit pe blog-ul lui Mazi, printre altii. iti citesc fiecare post cu mare placere. datorita tie am descoperit Oly si iti multumesc(si acum am 2 la mine la munca) si ca viitoare mama (9sapt :D) iti recitesc postarile mommy undercover cu interes si apreciere pentru faptul ca tu esti cu adevarat sincera. mai rar in ziua de azi! felicitari!

  11. cookie

    anamaria, multumesc! si congrats pentru starea ta fiziologica actuala:)) o sa vezi, e mare aventura, mare si misto:)

  12. Promisiuni si descoperiri. La cuptor. | Zâna Eficienţei

    […] final, o dedicatie.  Postarea asta i-o dedic cucoanei aleia care i-a scris lui easy peasy si a necajit-o.  O astept si pe la mine, sa ii explic cateva chestii.  You don’t mess with […]

  13. Natty

    Si eu te citesc de f mult timp, nu prea comentez dat de cand ai zis mai demult de oly, eu doar de la ei iau iaurt, smantana si lapte. Mie imi plac recomandarile tale, nu le-am simtit fortate sau false. Tot datorita tie am descoperit capsunile congelate din auchan, moleskine, etc. Mega image nu avem la cluj si nici livada cu prepelite dar oricum m-ai facut curioasa si vreau sa iau din auchan cd ajung pe acolo.
    Ps. Megatocana de iarna am facut deja de 3 ori:) iar listele cu prioritati si anti-putrezire legume din piata indesate cu punga cu tot in frigider sunt… de tiparit pe my to do list. Oricum le am in cap deocamdata si pe telefon.
    Ps2.si briosele cu visine (eu le-am facut inperioada asta cu capsuni) sunt to die for, le-am facut de nenumarate ori, au un succes nebun si sunt gata f repede si miros demential!

  14. Andi

    citesc blogul, e ok si ouale de prepelita imi plac. Nu am mai vazut atat de multe ou-ochi. Vizual efectul e interesant.
    Despre comentariile ngative, nu am idee ce ti-a scris cucoana sus mentionata, dar …fara sa fiti ransmis impresia pina acum, sa stii ca eu mi-am luat-o grav, la modul financiar si gustativ in doua locuri recomandate de tine calduros si mai mult decat entuziast. Nici nu le dau numele ca nu are sens. La momentul respeciv nu te-am suspectat de jocuri underground cu patronii ci mai curand am facut diferenta intre o persoana pasionata de gatit si un reviewer de restaurant. Asa ca am ramas sa mai intru pe blog pentru retete, bune dealtfel. No offence.

  15. cookie

    Andi, none taken:) Imi pare rau ca nu ti-a placut in locurile cu pricina, sa le zicem X si Y. Dar na, asta nu inseamna ca experientele mele, pozitive, sunt mai putin oneste. Oricum, comentariul tau mi se pare foarte fair play.

  16. cookie

    natty, multumesc:)

  17. Monica

    Way to go si nu te lasa mai cookie 🙂 cat despre prepelite bine ca stim de livada asta acuma ca eu am cautat o data pt niste amuzbush mai fancy asa de mi-a iesit ochii din cap si abia am gasit…XXX

  18. easyJet

    Foarte bine că ai acceptat să scrii despre prepelițe. Sunt o mulțime de rețete pentru prepararea ouălor și a păsărilor. Este și un regim destul de cunoscut cu ouă crude care te ajută la scăderea colesterolului.

  19. andreea

    late to the party….
    eu sunt de aceasi parere ca si comentatoare mentionata in post. nu vad care e problema in a-ti exprima punctul de vedere.
    ca blogger, mi se pare mereu interesant sa aflu cum vede lumea ce fac.
    stiu ca este o linie subtire intre sinceritate si piscotareala de aceea cred ca un blogger nu isi permite sa trateze de sus un cititor. o parere personala.
    ai zis sa profiti de valul de interes fata de nicusor dan? dap. nu mi s-a parut deloc in registrul obisnuit al blogului.
    cum scrie o fata mai sus, mi-am luat si eu tzeapa incercand pomul laudat. eu, la super-laudatul simbio. never ever again
    din cate inteleg din povestea ta, comentatoarea nu a fost chiar hateritza: ti-a aratat cum se vad lucrurile de la ea si si-a exprimat convingerea ca se pot remedia transgresiunile. deci nu inteleg de unde toata chitzaiala si defensiva asta?
    intrebarea cheie este: vrei sa intelegi ca unii oameni interpreteaza marketingul de orice fel ca un abuz sau nu?

  20. cookie

    ma… nu prea inteleg nici comentariul, nici de ce marketingul este un abuz. raman la parerea mea: cei care se indoiesc de sinceritatea blogului se pot reorienta catre altele. it’s a free country. in general nu aprob mean comments, dar in cazul tau am facut o exceptie. cel mai probabil, singura.

  21. andreea

    de ce vezi orice comentariu ne-laudativ ca pe ceva mean?
    noi revenim aici pe blog atrase (cel mai probabil suntem multe fete) de un anumit tip de continut pe care noi credem ca il scrii pentru ca iti face placere si ca o faci cu sinceritate. in momentul in care ni se servesc mai multe posturi care nu mai sunt din filmul cu care ne-ai obisnuit, noi observam si iti atragem atentia. nu vad nimic rautacios in asta. suntem ca o prietena care iti spune ca ai mac intre dinti: nu e placut, dar este folositor.
    este intr-adevar o tara libera dar este dezamagitor sa vezi ca un cititor conteaza doar atat timp cat aplauda.

  22. cookie

    eu sunt sincera all the way, si cand scriu ce iti place tie, si cand “fac reclama”. nu scriu ce vor cititorii, nu asa functioneaza. scriu ce mai fac, ce mai mancam, ce mai traim, iar daca cititorilor le place, atunci… we click. daca nu, ei pleaca spre alte bloguri, iar un mic procent ramane aici, lurking in the background, numai ca s-o zica pe “aia dreapta” cand fac… “trasgresiuni”(srsly?!) comentariile de felul asta sunt mean, indiferent cum le rasucesti. si motivul pentru care nu le permit nu e pentru ca imi doresc numai aplauze, ci pentru ca un blog culinar-personal, al meu, culmea, nu este si nu se va transforma intr-o platforma de polemici si bad energy. imi plac oamenii pozitivi, ce sa fac:) that said, e asa duminica, asa cald, eu ma duc sa-mi vad de ale mele.

  23. CrisD

    Am citit pe undeva ca agresivitatea non-ereditara e direct proportionala cu consumul de carne (da, da, stiu…e aproape blasfemie sa zic asa ceva pe un blog unde carnea de porc e asa apreciata:))) Fa-le oamenilor un pustiu de bine si baga toata vara retete cu legume, poate li se mai “dez-aciduleaza” colonul si nu mai sunt asa iritabili :)))

  24. CrisD

    P.S. ouale de prepelite fac deliciul copiilor. Coccinella mananca cate 3-4 o data ceea ce pe mine ma scapa de vreo doua mic-dejunuri pe saptamana 🙂

  25. Omletă din ouă de prepeliţă cu Emmentaler şi busuioc | ecoVazon

    […] continuare reţetei pe easypeasy.ro  Postat în Reţete  Etichete busuioc.  Înseamnă permalink

  26. Raluca

    Si nelipsitul ulei de masline apare din nou!

  27. Ada

    16 reteteeeee

  28. Carmen Tobias

    Foarte simpatice ousoarele astea, ca sa nu mai vorbim ca apare uleiul de masline cu usturoi 😀

  29. Anca

    Ulei, si cu usturoi!

  30. Diana Borca

    Supa crema de ardei copt!!! omg ce idee!! Noroc cu uleiul ca altfel imi scapase. 😀

Back to top