orez cu cippoline, basil butter si macrou afumat
De cand am busuioc la ghiveci, mananc in fiecare zi macar o felie grasa de paine cu unt si cu o frunza intreaga on top. Noroc ca intr-o zi mi-am dat si eu in sfarsit seama ce-ar trebui sa fac: mhm, unt cu busuioc. Asa ca am luat un pachet de unt (deviem putin ca sa va povestesc despre untul meu preferat Albalact, as cheap as they come, dar jur ca nu de-aia il cumpar, ci pentru ca mi se pare ca are gust de… well… unt), un pachet de unt ziceam, si l-am frecat cu robotul meu mic si vanjos, impreuna cu cateva frunze de busuioc si niste sare grunjoasa. Si-am pus si o mana de chilli, sa fie. Am tot mancat din untul asta pana azi, cand mai aveam putin si mi-a venit ideea sa perpelesc ceva in el.
Ce sa fie, ce sa fie? Ca morcovi nu mai aveam si aia ar fi mers grozav de sotat in unt, m-am gadit eu. Noroc c-am gasit niste cippoline, pe care le-am calit la foc foarte mic, pana s-au facut nice and brown.
Pe urma am dezosat o bucata de macrou afumat, pe care am facut-o flakes si am pus-o in tigaia cu cippoline. Doar un picut. Si-apoi, la final, am adaugat doua portii de orez integral fiert, putin unt si cateva seminte de ceapa si gata. Ma rog, gata cu gatitul, ca in jurul farfuriei m-am invartit 30 de minute si degeaba, mi-au iesit poze neclare, intunecate si galbene. 1-0 dslr. Si before eyou say anything, refuz sa citesc manualul, ma doare burta numai cand ma gandesc ca I should. Of…
July 23rd, 2010 at 1:46 am
[…] ce-ar trebui sa fac: mhm, unt cu busuioc. Asa ca am luat un pachet de unt (deviem putin ca […]…citeste intreg articolul Tags: busuioc, every day, fish, orez, peste, unt Retete culinare, retete noi, Retete usoare, […]
July 23rd, 2010 at 7:17 am
sa stii ca eu pana la urma chiar am deschis manualul, dar nu la-m luat din scoarta in scoarta ci punctual pe ce ma interesa atunci. nu e asa hidos, ba chair mi s-a parut usurel si extrem de interesant. s-a lasat cu “wow, ce simplu”. deci zic sa incerci!
July 28th, 2010 at 10:39 am
Scuză-mă, ce sunt cippolinele și unde se găsesc?
July 28th, 2010 at 11:14 am
capitane, is niste cepe mici, care merg si murate, as zice ca-s un fel de arpagic, dar mai turtite. eu am capatat de la socrii mei, asa ca nu stiu sa-ti spun unde gasesti. insa cred ca orice ceapa mica e ok, atata timp cat poti s-o calesti intreaga si s-o mananci dintr-o inghititura:)